Рецепт Пшенична каша

Рецепт Пшенична каша
Кількість порцій: 4 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Пшенична каша — дуже популярний гарнір. Традиційне російське блюдо, яке здавна вважається джерелом богатирської сили і міцного здоров'я. Їсти пшеничну кашу дуже корисно — тому готуємо!

опис приготування:

Пшенична каша обов'язково присутня на столах наших предків як під час свят, так і в звичайні будні. Пшенична каша не тільки урізноманітнює ваш раціон харчування, але і принесе істотну користь організму. Пшенична каша містить велику кількість клітковини, а це значить, що вживаючи її, ви забудете про проблеми з травленням. Пшенична крупа містить фосфор, цинк, залізо, бета-каротин, а також рослинні жири, білки, вітаміни групи В1, V2, вітамін Е та інші. Крупа має загальнозміцнюючі властивості, підвищує імунітет, знижує рівень холестерину в крові і виводить шлаки з організму. Пшенична каша низькокалорійна, тому її можуть вживати ті, хто сидить на дієті.

Як приготувати пшеничну кашу:

Промити пшеничну крупу. У каструлі довести підсолену воду до кипіння, пропорції — з 1 стакан крупи 2,5 склянки води. Додати пшеничну крупу, вершкове масло. перемішати, довести до кипіння, після чого відразу ж зменшити вогонь і накрити кришкою. Варити до тих пір, поки каша не вбере воду майже повністю. Коли на дні каструлі залишиться буквально зовсім трохи води, знімаємо каструлю з вогню, накриваємо рушником і відправляємо в тепле місце (я ставлю в вимкненому духовку) настоюватися на 1 час. По закінченню години пшеничну кашу можна подавати до столу, вона буде ідеально м'якою і смачною.

Смачного!


  • дробленой пшеничной крупы— 1 Склянка
  • води— 2 склянки
  • вершкового масла— 1 Ст. ложка
  • сіль— — За смаком
Пшенична каша обов'язково присутня на столах наших предків як під час свят, так і в звичайні будні. Пшенична каша не тільки урізноманітнює ваш раціон харчування, але і принесе істотну користь організму. Пшенична каша містить велику кількість клітковини, а це значить, що вживаючи її, ви забудете про проблеми з травленням. Пшенична крупа містить фосфор, цинк, залізо, бета-каротин, а також рослинні жири, білки, вітаміни групи В1, V2, вітамін Е та інші. Крупа має загальнозміцнюючі властивості, підвищує імунітет, знижує рівень холестерину в крові і виводить шлаки з організму. Пшенична каша низькокалорійна, тому її можуть вживати ті, хто сидить на дієті.

Як приготувати пшеничну кашу:

Промити пшеничну крупу. У каструлі довести підсолену воду до кипіння, пропорції — з 1 стакан крупи 2,5 склянки води. Додати пшеничну крупу, вершкове масло. перемішати, довести до кипіння, після чого відразу ж зменшити вогонь і накрити кришкою. Варити до тих пір, поки каша не вбере воду майже повністю. Коли на дні каструлі залишиться буквально зовсім трохи води, знімаємо каструлю з вогню, накриваємо рушником і відправляємо в тепле місце (я ставлю в вимкненому духовку) настоюватися на 1 час. По закінченню години пшеничну кашу можна подавати до столу, вона буде ідеально м'якою і смачною.

Смачного!


Подібні рецепти

Пшенична каша з гарбузом

Запіканка морквяна з манкою

Для сніданку або сімейного обіду зваріть корисну і поживну пшеничну кашу з гарбузом. З приготуванням впорається кожен. опис приготування: Пшенична каша з гарбузом — це відмінний десерт для дорослих і дітей. Апетитне блюдо сподобається кожному. Крім смакових якостей, каша має корисні властивост...

Пшенична каша з куркою

Пшенична каша з куркою

Пшенична каша просочена бульйоном, м'ясним соком з овочами прекрасно вгамує голод в обідню перерву і рання вечеря. У страві немає великої кількості масла і воно готується в духовці. опис приготування: Блюдо дуже зручне в приготуванні тим, що з вечора можна підготувати курку, а на наступний ден...

Пшенична кутя

Пшенична кутя

кутя — найголовніше блюдо на Святий вечір. Це рецепт традиційної пшеничного куті, яку називають ще "; багатою ";, так як в ній містяться і мак, і волоські горіхи, і родзинки, і мед. ситно, смачно і корисно. опис приготування: Таке блюдо дуже ситне, тому у нас в родині на Святий вечір кожен про...

Пшоняна каша з сухофруктами

Пшоняна каша з сухофруктами

Це смачна і ароматна каша, яку приготувати зовсім нескладно. Пшоно само по собі корисно, а в поєднанні з сухофруктами ви отримаєте дуже корисний продукт. Таку кашу можна вживати під час посту. опис приготування: Це смачна і дуже корисна каша, яку можна готувати в будь-який час року, адже сухоф...

Пшоняна каша в гарбузі

Пшоняна каша в гарбузі

Для дітей і дорослих пропоную дуже цікавий варіант, як приготувати пшоняну кашу в гарбузі. ароматна, корисна, дуже апетитна і розсипчаста - справжнє смакота. опис приготування: Пшоняна каша в гарбузі в домашніх умовах може бути приготовлена ​​як на сніданок, так і на обід або вечерю. мінімум з...