Рецепт Пожарський котлети
Як приготувати пожарські котлети з курячого фаршу. російська кухня. Покроковий рецепт Пожарський котлет з фотографіями — в допомогу кожному, хто затіяв приготування цього смачного страви.
опис приготування:
Курячі котлети обвалюються в сухарях і підсмажують в розпеченому маслі до готовності.
Історія Пожарський котлет:
Ці котлети мають досить цікаву історію. згідно з чутками, винахідник цих знаменитих котлет була Дар'я Євдокимівна Пожарська. Одного разу, цар Олександр I зупинився в готелі міста Осташково перекусити. Подати до сніданку звелів телячі котлети. власник готелю, чоловік Дар'ї, був в розпачі, оскільки він не міг знайти якісну телятину за такий короткий час. В той же час, він не міг не послухатися самого царя. Дружина запропонував йому замінити телятину куркою. Пожарський обваляв куряче м'ясо в хлібних крихтах, обсмажити і подав царю.
Олександру I блюдо дуже полюбилося. Він вирішив нагородити шинкаря за такий чудовий сніданок. боячись викриття, Пожарський вирішив зізнатися в підміні інгредієнта. Він розповів царю, що відбувалося на кухні, і попросив за своє життя. Цар був задоволений чесності господаря і вирішив, що все ж дасть щедру винагороду. Відтоді, курячі котлети стали частиною королівського меню під назвою Пожарські Котлети.
- Панірувальні сухарі— 100 грам
- Курячі грудки— 900 грам
- вершки— 2 Ст. ложки
- Вершкове масло— 150 грам
- жовток яєчний— 1 штука
- горілка— 1 Ст. ложка
- сіль— За смаком
- Хліб білий сухий— 100 грам
Пропустите через мясорубку куриные грудки и замоченные кусочки хлеба.
Додайте у фарш жовток, сливочное масло и водку. імплікація.
З отримав фаршу сформуйте котлети. Обваляйте їх в сухарях.
Обжарьте в сковороде на масле до румяной корочки с обеих сторон. Усе, пожарские котлеты готовы!
Подібні рецепти
Бастурма з курки в духовці
Зовсім не обов'язково їхати в місто Торжок, щоб спробувати знамениті пожарські курячі котлети, пропоную приготувати їх самим, це дуже просто. Беріть на замітку рецепт! опис приготування: Назва котлет "; пожарські" пов'язане з Євдокимов Пожарським — власником корчми і готелі в Торжку. існує лег...
«Пожарський» котлети (правильний і смачний рецепт)
Пожарський котлети - споконвічно російська страва, що стало популярно в першій половині XIX століття. Ділюся з вами рецептом і розповідаю, як приготувати «Пожарський» котлети (правильний і смачний рецепт). опис приготування: Котлети - це відмінне доповнення до гарніру (картопля, каша, макарони...
Пісні котлети з кабачків
Під час Посту потрібно ретельно підбирати свій раціон харчування. Котлети з кабачків сподобаються не тільки тим, хто постить, але і людям, не вживати м'ясні продукти. Спробуйте! опис приготування: Перед вами — простий рецепт приготування пісних котлет з кабачків. З процесом приготування познай...
Пісні котлети з кальмарів
Апетитні котлетки з кальмарів ви можете приготувати в пост на великі свята або в неділю, дуже смачне і ситне блюдо. дивіться, як приготувати пісні котлети з кальмарів! опис приготування: З кальмарів можна робити не тільки смачні салати, їх також можна запікати або смажити, але, , що найдивніше...
Рубані котлети
Якщо звичайні котлети вам вже порядком набридли, то ви завжди можете їх трохи урізноманітнити і зробити цікавіше і смачніше, наприклад, використовувати для приготування замість фаршу рубане м'ясо. опис приготування: В принципі рецепт приготування рубаних котлет нічим не відрізняється від спосо...