Рецепт Повидло з шишок

Рецепт Повидло з шишок
Кількість порцій: 5 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Повидло з шишок — дуже смачне і дуже корисне! Це свого роду сосновий мед, який вилікує вас від застуди та кашлю. Шишки збирайте навесні, поки вони ще зелені і не розкрилися.

опис приготування:

Весною-на початку літа обов'язково виберіться в ліс за молодими зелененькими шишками. Соснові шишки мають ряд корисних властивостей і незамінні при профілактиці і лікуванні хвороб дихальних шляхів. Не дарма нам радять більше гуляти в сосновому лісі і дихати на повні груди!

Як приготувати повидло з шишок? Ділюся своїм покроковим рецептом.

1. Шишки очистіть від сміття, ретельно промийте під проточною водою.

2. Промиті шишки помістіть в каструлю з невеликою кількістю води. Доведіть до кипіння. Нехай варяться на середньому вогні протягом 15 хвилин. Так шишки стануть м'якими.

3. Після варіння виберіть шишки з води і просушіть.

4. зваріть сироп, в якому будемо варити проварені і просушені шишки. Для цього в 200 мл води додайте 1 кілограм цукру, доведіть до кипіння, помішуючи.

5. У сироп вкладіть шишки, варіть до загустіння. Помішуйте періодично і знімайте накипілу пінку.

Повидло з шишок готове!

Майте на увазі, що повидло сильно увариться.

Будьте здорові!

  • соснові шишки— 200-300 грам
  • цукор— 1 кілограм
  • вода— 200 мілілітрів
Весною-на початку літа обов'язково виберіться в ліс за молодими зелененькими шишками. Соснові шишки мають ряд корисних властивостей і незамінні при профілактиці і лікуванні хвороб дихальних шляхів. Не дарма нам радять більше гуляти в сосновому лісі і дихати на повні груди!

Як приготувати повидло з шишок? Ділюся своїм покроковим рецептом.

1. Шишки очистіть від сміття, ретельно промийте під проточною водою.

2. Промиті шишки помістіть в каструлю з невеликою кількістю води. Доведіть до кипіння. Нехай варяться на середньому вогні протягом 15 хвилин. Так шишки стануть м'якими.

3. Після варіння виберіть шишки з води і просушіть.

4. зваріть сироп, в якому будемо варити проварені і просушені шишки. Для цього в 200 мл води додайте 1 кілограм цукру, доведіть до кипіння, помішуючи.

5. У сироп вкладіть шишки, варіть до загустіння. Помішуйте періодично і знімайте накипілу пінку.

Повидло з шишок готове!

Майте на увазі, що повидло сильно увариться.

Будьте здорові!

Подібні рецепти

Повидло з абрикосів на зиму

Варення з шишок

Сьогодні ділюся з вами класичним рецептом, як приготувати повидло з абрикосів на зиму. Це повидло можна додавати у випічку, а можна просто накласти на скибочку хліба і їсти з чаєм. опис приготування: Любителі солодкого домашньої випічки зі мною погодяться, що повидла багато не буває. Тому госп...

Повидло з гарбуза на зиму

Повидло з гарбуза на зиму

Гарбуз широко використовується в кулінарії. сьогодні розповім, як приготувати повидло з гарбуза на зиму в домашніх умовах. ароматне, соковите, яскраве, воно нікого не залишить байдужим! опис приготування: Таке повидло можна подавати самостійно до чаю або додавати в всіляку домашню випічку в як...

Повидло з апельсинів

Повидло з апельсинів

Повидло з апельсинів сподобається любителям кисло-солодких страв. Це повидло відрізняється яскравим кольором, смаком і ароматом. Готувати його можна цілий рік, але все ж раджу робити це в сезон апельсинів. опис приготування: Приготування повидла з апельсинів займає велику кількість часу. Але й...

Повидло з чорної смородини

Повидло з чорної смородини

Чорна смородина зберігає свої властивості і після консервації. Тому повидло з цієї диво-ягоди взимку стане для вас справжньою знахідкою. Вживайте його для профілактики простудних захворювань. опис приготування: Чорну смородину з куща збирайте з гілочками. Перед обробкою ягід гілочки видаліть. ...

Повидло з дині і яблук

Повидло з дині і яблук

Повидло з дині і яблук, виготовлене за традиційним рецептом, — найулюбленіше в нашій родині. В такому повидлі міститься багато вітамінів, аромат і смак — чудові, а зі свіжої булочкою — чудо! опис приготування: Повидло з дині і яблук — відмінна начинка для пирогів. воно — густе, яскраве, не роз...