Рецепт Помідори на зиму з яблучним оцтом
Колись я прочитала, що маринувати помідори, та й будь-які овочі, можна тільки зі столовим оцтом, з будь-яким іншим заготовки стояти не будуть. але виявилося, все прекрасно стоїть, а смак набагато краще!
опис приготування:
Спочатку мені було дуже страшно маринувати помідори з яблучним оцтом, я боялась, що тільки переведу помідори, але коли я побачила, що баночки прекрасно зберігаються, а помідори на смак виходять ще краще, духмяний і ніжніше, то без краплі страху стала маринувати за цим рецептом. А рецепт, як приготувати помідори на зиму з яблучним оцтом досить простий. Я вибираю спосіб без стерилізації, так швидше, і можна заготовити відразу багато баночок і не возитися з кип'ятінням. Краще маринувати невеликі помідорчики, але якщо у вас дуже великі, тоді краще маринувати їх в 3-літровій банці.
- помідори— 500-600 грам
- лук червоний— 1 штука
- Перець солодкий— 1 штука
- часник— 2-3 зубчиків
- петрушка— 5-7 штук(гілочки)
- Лавровий лист— 1 штука
- Перець горошком— 5-6 штук
- зерна koriandra— 5-6 штук
- парасольки кропу— 1-2 штук
- вода— 500 мілілітрів
- сіль— 1 Ст. ложка
- цукор— 2 Ст. ложки
- оцет яблучний 6% — 2 Ст. ложки
Часник очистіть і поріжте на невеликі шматочки. Солодкий перець наріжте великим смужками, червона цибуля поріжте кружечками. Можна використовувати і білий лук, але з червоним в баночці виходить більше фарб, це виглядає дуже ефектно!
Баночку добре промийте, стерилізувати не потрібно. На дно покладіть перець горошком і зерна коріандру, лавровий листок, шматочок зубчика часнику, шматочок солодкого перцю і гілочку петрушки. Також для краси вниз можна покласти колечко лука.
Тепер заповніть баночку помідорами разом з перцем, цибулею і часником. Не забудьте про петрушку.
Залийте баночку з помідорами окропом, прикрийте кришкою і залиште на 15 хвилин. Потім воду злийте і знову залийте вже новим окропом на 15 хвилин.
Після другого пропарювання воду злийте в каструльку, виміряйте кількість води. з 0,5 L. потрібно 1 ст.л. солі, 2 ст.л. цукру, 2 ст.л. оцту яблучного 6%. Додайте необхідну кількість перерахованого вище в каструлю і доведіть до кипіння. Зазвичай я додаю приблизно 100 мл. води до маринаду, оскільки в процесі закипання все одно частина випаруватися.
Залийте помідори киплячим маринадом і закатати баночку металевою кришкою. Переверніть баночку догори дном і укутайте махровим рушником. Після повного охолодження приберіть в прохолодне місце.
Подібні рецепти
Суп-пюре з морквою і рисом
Це старий рецепт простого фруктового пирога, який буде зберігатися протягом тижня. І його аромат від цього тільки покращиться. Рецепт не потребує курячих яйцях і ймовірно був спочатку придуманий тоді, коли курки не несли яєць. опис приготування: Втирайте масло в борошно, щоб вона стала кришити...
Помідори на зиму з оцтом
консервовані помідори — відмінна закуска до обіднього столу в будні і свята. Пропоную свій рецепт, перевірений багатьма роками. Помідори виходять кисло-солодкими і дуже смачними. опис приготування: Є безліч рецептів консервування помідорів. Як консервант використовують лимонну кислоту, аспірин...
Пиріг з яблучним пюре
Пиріг з яблучним пюре дуже легкий і незвичайний. Він схожий на чізкейк, але набагато менш калорійний. Його легко і цікаво готувати, а потім просити гостей вгадати - з чого пиріг. опис приготування: Яблука в цьому рецепті майже не відчуваються, так як попередньо запікаються, а їх аромат затьмар...
Пиріг з яблучним соусом
Рецепт приготування пирога з корицею, кардамоном і яблучним пюре. опис приготування: Розігріти духовку до 175 градусів. У великій мисці збити разом борошно, розпушувач, сіль, корицю і кардамон. Відкласти в сторону. В іншій мисці електричним міксером збити масло, коричневий цукор і мед. Додати...
Салат з ріпчастої цибулі з оцтом
Найпростіший салат до запеченого м'яса або шашлику — салат з ріпчастої цибулі з оцтом і зеленню. Страву можна доповнити ягодами граната або смородини, кропом, селерою і іншою зеленню за смаком. опис приготування: Не поспішайте подавати до столу свіжоприготований салат з лука, дайте йому настоя...