Рецепт Салат з ріпчастої цибулі з оцтом
Найпростіший салат до запеченого м'яса або шашлику — салат з ріпчастої цибулі з оцтом і зеленню. Страву можна доповнити ягодами граната або смородини, кропом, селерою і іншою зеленню за смаком.
опис приготування:
Не поспішайте подавати до столу свіжоприготований салат з лука, дайте йому настоятися хоча б 1 годину на холоді, щоб оцет нейтралізував гірчинку овоча, зробив лушпиння нарізку більш м'якою і соковитою. За бажанням салат можна приготувати заздалегідь і зберігати в холодильнику, щільно прикривши ємність кришкою або обернувши харчовою плівкою.
- Цибуля ріпчаста— 1 штука(великий)
- петрушка— 0,5 пучка
- сіль— 4 щіпки
- Перець чорний мелений— 2 щіпки
- оцет 6% — 1,5 чайних ложки(в залежності від кількості цибулі)
- Масло рослинне— 1 Ст. ложка
- смородина червона— 10 штук(для прикраси)
Ріпчасту цибулю очистіть від шкірки, промийте і наріжте тонкими півкільцями, викладаючи нарізку в миску або салатник. Якщо не любите лушпиння гіркоту, то на цьому етапі ошпарьте нарізку окропом і злийте рідину. Промийте свіжу зелень кропу або петрушки, подрібніть і додайте в ємність.
Всипте сіль і чорний мелений перець.
Влийте столовий оцет і рослинне масло — найкраще оливкова холодного віджиму. Ретельно перемішайте всі вміст ємності. За бажанням салат можна охолодити в холодильнику приблизно 1 час, прикривши харчовою плівкою, щоб інші продукти не просочилися цибульним ароматом.
Потім викладіть салат з лука на тарілку і прикрасьте ягодами червоної смородини або зернами граната.
Подібні рецепти
Рецепт смачного шашлику зі свинини з оцтом
Назвати мене шанувальником легких овочевих салатів дуже складно (все-таки люблю м'ясо), але все ж іноді роблю такі. Поділюся рецептом одного з них, як приготувати салат зі свіжої капусти з оцтом. опис приготування: Готую такий салат саме з червоної капусти, у неї інша текстура, ніж у білокачан...
Помідори на зиму з оцтом
консервовані помідори — відмінна закуска до обіднього столу в будні і свята. Пропоную свій рецепт, перевірений багатьма роками. Помідори виходять кисло-солодкими і дуже смачними. опис приготування: Є безліч рецептів консервування помідорів. Як консервант використовують лимонну кислоту, аспірин...
Пиріг з яблучним оцтом
Це старий рецепт простого фруктового пирога, який буде зберігатися протягом тижня. І його аромат від цього тільки покращиться. Рецепт не потребує курячих яйцях і ймовірно був спочатку придуманий тоді, коли курки не несли яєць. опис приготування: Втирайте масло в борошно, щоб вона стала кришити...
Помідори на зиму з яблучним оцтом
Колись я прочитала, що маринувати помідори, та й будь-які овочі, можна тільки зі столовим оцтом, з будь-яким іншим заготовки стояти не будуть. але виявилося, все прекрасно стоїть, а смак набагато краще! опис приготування: Спочатку мені було дуже страшно маринувати помідори з яблучним оцтом, я ...
Салат з авокадо і червоної цибулі
Цей французький салат дуже смачний і дуже корисний! Прекрасно підійде як гарнір до риби або м'яса, а також стане смачним самостійною стравою. опис приготування: В даному рецепті поєднується все: свіжі овочі і пікантні кедрові горішки. рецепт Французький — традиційний, тому рекомендую точно дот...