Рецепт Помідори, фаршировані куркою і грибами
помідори, нарівні з болгарським перцем і баклажанами, відмінно підходять для фарширування, головне підібрати великі плоди з пружною шкірою, а в якості начинки ми візьмемо тут курячу грудку і грибочки.
опис приготування:
Насправді помідори, фаршировані куркою і грибами, в домашніх умовах я готую не так часто, в основному влітку, коли починається овочевий сезон. Магазинні помідори мені зовсім не подобаються, зате зі своїх це блюдо виходить дійсно смачним і ароматним, в нашій родині його все просто обожнюють. В принципі, якщо ви знайдете достатньо великі, м'ясисті і пружні помідори в магазині, то і з ними вийде досить непогано. Тому я зараз розповім вам, як приготувати помідори, фаршировані куркою і грибами, а ви вирушайте на пошуки всіх необхідних інгредієнтів, адже спробувати таке блюдо варто обов'язково.
1) Для початку ми викладаємо в ступку розмарин і чебрець, додаємо оливкову олію і приблизно 1,5 чайні ложки крупної солі, тщательно все перетираем, поки маса не стане однорідною.
2) Тепер ми викладаємо курячу грудку і гриби в форму для запікання, посипаємо все меленим перцем за смаком і натираємо з усіх боків приготовленої сумішшю з трав, масла і солі. Ставимо форму в розігріту до 175-180 градусів духовку на 25 хвилин, після чого виймаємо її і накриваємо форму фольгою, щоб м'ясо з грибами ще трохи настоявся і всотало соками.
3) Ставимо сковороду на вогонь і розігріваємо в ній трохи масла, обсмажуємо на маслі дрібно нарізаний лук до золотистого кольору, потім вливаємо в сковороду бальзамічний оцет і продовжуємо обсмажувати цибулю, поки він не почне карамелізуватися.
4) Далі ми нарізаємо запечену курку і гриби на невеликі шматочки, викладаємо їх в сковороду з цибулею, поливаємо соком з форми (в якій запікали курку з грибами) і перемішуємо все.
5) Помідори промиваємо і витираємо насухо, зрізаємо у помідорів капелюшок (де кріпиться плодоніжка) і акуратно за допомогою ложки видаляємо серцевину.
6) Фету нарізаємо дрібно, потім викладаємо в кожен помідор по ложці начинки з грибів і курки, посипаємо все сиром, знову кладемо шар з курячо-грибної начинки і знову посипаємо все фетою, зверху накриваємо помідори зрізаною раніше капелюшком.
7) Викладаємо помідори в форму для запікання, скроплюємо їх оливковою олією і посипаємо сіллю і перцем. Ставимо в духовку на 10-15 хвилин, готовим при 170 градусах.
Як тільки шкірочка у помідорів почне темніти і кукожіться, дістаємо їх з духовки — наші помідори готові. Приємного всім апетиту!
- помідори— 2 штуки(великі)
- Куряче філе— 1 штука
- гриби— 4-5 штук
- Цибуля ріпчаста— 0,5 штуки
- Фета— 50 грам
- лимон— 1 штука
- Листя чебрецю свіжі— 4,5 чайних ложки(подрібнені)
- Листя розмарину свіжі— 1,5 чайних ложки(подрібнені)
- оцет бальзамічний— 1 Чайна ложка
- Масло оливкове— 2-3 Ст. ложок(+ немного для обжарки лука)
- Перець чорний мелений— За смаком
- сіль велика— За смаком
1) Для початку ми викладаємо в ступку розмарин і чебрець, додаємо оливкову олію і приблизно 1,5 чайні ложки крупної солі, тщательно все перетираем, поки маса не стане однорідною.
2) Тепер ми викладаємо курячу грудку і гриби в форму для запікання, посипаємо все меленим перцем за смаком і натираємо з усіх боків приготовленої сумішшю з трав, масла і солі. Ставимо форму в розігріту до 175-180 градусів духовку на 25 хвилин, після чого виймаємо її і накриваємо форму фольгою, щоб м'ясо з грибами ще трохи настоявся і всотало соками.
3) Ставимо сковороду на вогонь і розігріваємо в ній трохи масла, обсмажуємо на маслі дрібно нарізаний лук до золотистого кольору, потім вливаємо в сковороду бальзамічний оцет і продовжуємо обсмажувати цибулю, поки він не почне карамелізуватися.
4) Далі ми нарізаємо запечену курку і гриби на невеликі шматочки, викладаємо їх в сковороду з цибулею, поливаємо соком з форми (в якій запікали курку з грибами) і перемішуємо все.
5) Помідори промиваємо і витираємо насухо, зрізаємо у помідорів капелюшок (де кріпиться плодоніжка) і акуратно за допомогою ложки видаляємо серцевину.
6) Фету нарізаємо дрібно, потім викладаємо в кожен помідор по ложці начинки з грибів і курки, посипаємо все сиром, знову кладемо шар з курячо-грибної начинки і знову посипаємо все фетою, зверху накриваємо помідори зрізаною раніше капелюшком.
7) Викладаємо помідори в форму для запікання, скроплюємо їх оливковою олією і посипаємо сіллю і перцем. Ставимо в духовку на 10-15 хвилин, готовим при 170 градусах.
Як тільки шкірочка у помідорів почне темніти і кукожіться, дістаємо їх з духовки — наші помідори готові. Приємного всім апетиту!
Подібні рецепти
Помідори, фаршировані куркою
такі помідори, фаршировані фаршем і грибами в домашніх умовах, готуються швидко. А сама закуска виходить смачна і ситна, так що і вам, і вашим домочадцям має сподобається! спробуємо? опис приготування: Хочу з вами поділитися простим рецептом помідорів, фаршированих фаршем і грибами, він прости...
Помідори фаршировані грибами
Ця страва стане відмінною закускою для святкового столу. Начиняти помідори можна по-різному: грибами, куркою, сиром або овочами. Їх можна подавати з вареними інгредієнтами або запікати. опис приготування: Помідори завжди добре поєднуються з грибами або сиром. Якщо ви приготуєте помідори фаршир...
Помідори, фаршировані курячим філе і овочами
помідори, фаршировані курячим філе і овочами — дуже барвиста, апетитно виглядає, ситна і смачна закуска, яка не загубиться навіть на багатому святковому столі. опис приготування: Якщо вам потрібна закуска, яка ефектно і барвисто виглядає на столі, добре відтіняє інші страви і насичує їдців, ви...
Помідори, фаршировані сиром
помідори, фаршировані сиром — дуже проста в приготуванні, смачна і корисна закуска. Як показує практика, закуска подобається навіть дітям, байдужим до сиру і помідорів окремо. опис приготування: помідори, фаршировані сиром, зеленню і часником, є прекрасним доповненням до будь-якого столу — свя...
Помідори, фаршировані бринзою, пекучим перцем і шпинатом
Закуска для любителів гострого! Помідори будемо фарширувати насиченою за смаком і запахом начинкою. Овеча бринза з часником і пекучим перцем добре поєднується, а шпинат з помідором трохи пом'якшують смак. опис приготування: Для закуски вибираємо помідори невеликого розміру, можна використовува...