Рецепт Пісна плетінка з 7 джгутів
Пісна випічка може здивувати своїм смаком настільки, що ви будете пекти булочки із здобного тіста на заквасці навіть не під час посту. Тут ви дізнаєтеся, як приготувати пісну плетінку з 7 джгутів.
опис приготування:
Пісне тісто на заквасці для солодкої випічки підходить не тільки для булочок, пиріжків, пончиків або рогаликів, але і для плетінки. Так як існує безліч способів формування плетінки, які нескладно освоїти, хочу розповісти вам цікавіший варіант плетіння. У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати пісну плетінку з 7 джгутів. Зробити це набагато простіше, ніж вам здається. Ви можете зробити крихту з борошна, цукру і вершкового масла, щоб посипати плетінку і зробити її більш смачною.
- Вода кімнатної температури— 470 грам(200 г в закваску, 270 г в тісто)
- Біла пшеничне борошно— 1000 грам(200 г в закваску, 800 г в тісто)
- дріжджі— 400 грам
- цукор— 50-150 грам
- Рослинна олія— 130 мілілітрів
- сіль— 1/2 чайних ложки
- Цедра лимону— 1 Чайна ложка
- дріжджі— 400 грам
- пшеничний стартер— 2 Ст. ложки
- Міцний чай— 50 грам
- Тростинний цукор— 3-4 Ст. ложок
2. Перекладіть опару в миску тістоміса, додайте воду кімнатної температури і перемішайте. Додайте будь-яку рослинну олію, сіль і цукор. Додайте просіяне борошно і замісити тісто протягом 5 хвилин 2 швидкості.
3. Округлите тісто і перекладіть в миску, змащену олією. Накрийте тісто плівкою і залиште на 3-4 години при кімнатній температурі. Викладіть тісто на робочу поверхню, присипану борошном.
4. Надайте тесту форму кулі і накрийте кришкою. Залиште при кімнатній температурі на 20 хвилин. розділити тісто 7 рівних частин і скачайте їх в джгути діаметром 1,5-2см.
5. Розділіть джгути так, щоб зліва залишилося 4 джгута, а справа — 3. Скріпіть їх зверху між собою. Пронумеруйте джгути з 1 по 7, починаючи з крайнього лівого джгута. Перекиньте 2 джгут через 1, а 1 через 3 і 4, поклавши його до решти трьох джгутів справа.
6. далі 6 джгут перекиньте через 7, а 7 через 5 і 4, поклавши його до решти трьох джгутів зліва. Продовжуйте плетіння за цією схемою, поки не дійдете до кінця плетінки. В кінці скріпіть краю джгутів між собою і підігніть під плетінку.
7. Накрийте плетінку плівкою і залиште на 2 години при кімнатній температурі. Змастіть плетінку міцним чаєм і посипте тростинним цукром. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці до золотистого кольору. Смачного!
Подібні рецепти
Fanelli торт
У мене сьогодні рецепт домашньої випічки, яка може зібрати за чаєм всю сім'ю, бо виходить ароматно, смачно, багато. готувати просто. опис приготування: Якщо в будинку знайдуться яблука і горіхи, ніколи не буде проблеми, що б такого спекти до чаю, щоб всім сподобалося. Плетенка с яблоками и оре...
Пісна долма (без м'яса)
Долма - це як голубці, тільки замість капустяного листя використовуються листя винограду. Можна зробити її з м'ясом або без. Розповім про останньому варіанті, як приготувати пісну долму (без м'яса). опис приготування: Начинку можна зробити з рису і овочів або використовувати відварений горох, ...
Пісна горохова каша
Смачна пісна горохова каша відмінно насичує організм і вгамовує почуття голоду надовго. Її можна подати з засмажкою з цибулі і моркви, з квашеною капустою, з солоними помідорами чи огірками. опис приготування: Горохова каша дуже смачна і живильна, але час її приготування часто відлякує кулінар...
Пісна картопляна запіканка
Пост не означає несмачне харчування, просто в ці дні не можна використовувати для приготування їжі деякі продукти. Але це не завадить спекти смачну запіканку з картоплі з грибною начинкою. опис приготування: Отже, як приготувати пісну картопляну запіканку? легко! Я навіть не буду додавати сіль...
Пісна пряник з варенням
Цей рецепт стане в нагоді в пісні дні, пряник готується виключно з простих продуктів, без яєць або кефіру. Як рідкої основи — чай чорний і варення. пробуємо. опис приготування: Приготуйте пісну пряники з варенням. Для цього нам знадобиться міцний чорний чай, улюблене варення, мука, масло росли...