Рецепт Плетінка з яблуками і горіхами
У мене сьогодні рецепт домашньої випічки, яка може зібрати за чаєм всю сім'ю, бо виходить ароматно, смачно, багато. готувати просто.
опис приготування:
Якщо в будинку знайдуться яблука і горіхи, ніколи не буде проблеми, що б такого спекти до чаю, щоб всім сподобалося. Плетенка с яблоками и орехами – как раз том случай, який збере за чаєм всю сім'ю. Готувати дуже просто, дивіться покрокову інструкцію і готуйте із задоволенням.
- борошно— 550 грам(500 грам в тісто, 50 грам на підпис робочого столу)
- морква— 100 грам
- молоко— 125 мілілітрів(100 мл в тісто, 25 мл — для змазування перед випічкою)
- вода— 200 мілілітрів
- Вершкове масло— 30 грам
- цукор білий— 30 грам
- Дріжджі сухі моментальні— 1 Чайна ложка
- Ядра волоських горіхів— 100 грам
- яблука (в очищеному вигляді) — 300 грам
- Цедра лимона або апельсина— 1 Ст. ложка
- крохмаль— 1 Ст. ложка
- Цукор коричневий тростинний— 3 Ст. ложки(2 ст.ложки в начинку, 1 ст.ложка для посыпки)
- сіль— 1 щіпка
Натріть на дрібній тертці моркву.
У ємність для замішування тіста влийте теплу воду, молоко, додайте розтоплене вершкове масло, сіль, цукор (білий, 30 грам). додайте моркву.
Всипте дріжджі в борошно, розмішайте.
Додайте борошняну суміш до рідких інгредієнтів, замісіть тісто, накрийте плівкою і поставте в тепле місце на 1 годину для бродіння.
Поки тісто підходить, займіться начинкою, очистіть яблука і поріжте їх дрібними кубиками.
Додайте до подрібненим яблукам крохмаль, лимонну (або апельсинову цедру), розмішайте.
додайте 2 ст. ложки коричневого тростинного цукру, розмішайте.
Горіхи прожарити на сухій сковороді без масла.
Остигнули горіхи складіть в пакет і подрібніть за допомогою качалки, не дуже дрібно, щоб залишалися невеликі шматочки.
Підійшло тісто має збільшитися в обсязі в 1,5-2 рази.
Подпиліть робочу поверхню столу борошном. розділити тісто 2 рівні частини, подкатайте їх в кулю.
Розкачайте тісто в смужку шириною приблизно 15 сантиметрів, довжиною 40-45, товщиною 5-7 мм. Викладіть на смужку тесту горіхи, відступаючи від країв по 1,5 см.
Зверху на горіхи викладіть яблучну суміш.
Затиснутий кінець тесту, постарайтеся зробити це максимально ретельно, щоб начинка не висипалася.
Точно так само поступите з другою половиною тіста. Покладіть їх поруч.
Акуратно переплетіть тісто в джгут, скріпивши кінці, перенесіть на лист для випічки.
Змастіть зверху молоком і присипте коричневим цукром.
Випікайте при температурі 180 градусів 40-45 хвилин. Плетінка вийшла дуже велика, ароматна, пишна, вистачить на всю сім'ю.
Ріжте плетінку на шматочки і угощайтесь, це ароматно і дуже смачно. Сім'я буде задоволена.
Подібні рецепти
Плетінка з горіхами і корицею
Пісна випічка може здивувати своїм смаком настільки, що ви будете пекти булочки із здобного тіста на заквасці навіть не під час посту. Тут ви дізнаєтеся, як приготувати пісну плетінку з 7 джгутів. опис приготування: Пісне тісто на заквасці для солодкої випічки підходить не тільки для булочок, ...
Салат з яблуками, горіхами і ендівій
Рецепт приготування легкого салату з яблуками, волоськими горіхами, руколлою, цибулею, ендівій і козячим сиром. опис приготування: 1. Крупно нарізати волоські горіхи. У невеликій сковороді на середньому вогні підсмажити волоські горіхи, часто помішуючи, до хрусткої скоринки, близько 5 хвилин. ...
Салат з яблуками і горіхами
Салат з яблуками і горіхами добре підходить для тих, хто поститься і для тих, хто стежить за фігурою. Він дуже корисний, а завдяки горіхам, ще і ситний. Всім раджу. опис приготування: Салат з яблуками і горіхами повний вітамінів. Я додаю до нього лимонний сік, що робить його ще смачніше і кори...
Пиріг з апельсиновим йогуртом і печеними яблуками
Рецепт приготування пирога з йогуртом, апельсином, цедрою і печеними яблуками. опис приготування: Розігріти духовку до 175 градусів. Змастити маслом форму для випікання. Довести 4 склянки води до кипіння в середній каструлі. Додати апельсин і варити 5 хвилин. Злити воду, залити в каструлю 4 с...
Пиріг з яблуками без яєць
Пиріг з яблуками без яєць печу своєму племіннику, у якого алергія на яйця. Підходить він і вегетаріанцям. Такий пиріг мало чим відрізняється від свого яєчного тезки, він виходить пишним і смачним. опис приготування: виявляється, без яєць можна приготувати практично все. Коли почав шукати рецеп...