Рецепт Пісна долма
долма — це ті ж голубці, але в виноградному листі. Принцип приготування практично такий же — нічого складного. Давайте ж приготуємо смачну пісну долму і здивуємо рідних новим блюдом.
опис приготування:
долма — це родич наших голубців. різниця є, звичайно: долму загортають у виноградне листя, а в начинку додають багато пряних трав. Так як в наш час все народності перемішалися, і в сусідах у нас є і вірмени, і татари, і українці, і казахи — то і страви ми готуємо різні. Ось і долма прижилася. З виноградним листям немає проблем в будь-який час року: влітку є свіжі, взимку можна купити квашені (це якщо самі не заготовили). Зазвичай долму готують з м'ясом, але є і пісні варіанти цієї страви. У цьому рецепті я розповім, як приготувати пісну долму. Спробуйте, це смачно. Таку долму можна їсти і гарячою, і холодної.
- Виноградне листя— 50 штук
- Мал— 1 Склянка
- печериці— 200 грам(можна будь-які інші гриби)
- Цибуля ріпчаста— 1-2 штук
- помідор— 1 штука
- Грецькі горіхи— 100 грам
- Перець чорний мелений— 0,5 чайних ложки
- сіль— 2/3 чайних ложки
- сушений чабер— 1 Чайна ложка
- М'ята перцева— 20 грам(листочки свіжої або сушеної)
- Оливкова олія— 100 грам(50 — для обжарки, 50 — в соус до долма)
- лимон— 1/2 штуки
Розігріваємо на сковороді 2 ложки олії, обсмажуємо в ньому буквально 1-2 хвилини дрібно нарізану цибулю.
Додаємо до цибулі дрібно нарізані гриби. Перемішуємо і обсмажуємо 1-2 хвилини.
Горіхи подрібнюємо і відправляємо на сковороду до цибулі з грибами, обсмажуємо хвилинку.
Помідор обдаємо окропом, знімаємо з нього шкірку, а потім нарізаємо його дрібними кубиками. Відправляємо на сковороду до цибулі з грибами і горіхами і знову смажимо хвилинку-півтори.
Тепер промиваємо рис, відправляємо його на сковороду. Перемішуємо і обсмажуємо до тих пір, поки в сковороді не залишиться рідини.
Прибираємо сковороду з вогню, додаємо спеції, сіль і дрібно нарізану зелень м'яти. перемішуємо.
Викладаємо виноградний лист шорсткою стороною догори, а на нього викладаємо начинку. кажуть, якщо викладати начинку на глянсову сторону — то так складніше буде загортати. У мене загорталося добре і так, і так.
починаємо загортати, практично як голубці. Спочатку підвертаємо нижній край листа, потім підгинаємо бічні - і загортаємо.
На дно каструлі, в якій буде готуватися долма, викладаємо виноградне листя.
Потім викладаємо загорнуту долму.
Понад застилає листям і кладемо тарілку, щоб наші вироби не спливали під час готування. заливаємо приблизно 2 склянками злегка підсоленої води, додаємо сік половинки лимона і 2-3 ложки олії. Варимо на маленькому вогні приблизно 1 годину після закипання.
Подібні рецепти
Домашній картопля фрі
Долма - це як голубці, тільки замість капустяного листя використовуються листя винограду. Можна зробити її з м'ясом або без. Розповім про останньому варіанті, як приготувати пісну долму (без м'яса). опис приготування: Начинку можна зробити з рису і овочів або використовувати відварений горох, ...
Пісна горохова каша
Смачна пісна горохова каша відмінно насичує організм і вгамовує почуття голоду надовго. Її можна подати з засмажкою з цибулі і моркви, з квашеною капустою, з солоними помідорами чи огірками. опис приготування: Горохова каша дуже смачна і живильна, але час її приготування часто відлякує кулінар...
Пісна картопляна запіканка
Пост не означає несмачне харчування, просто в ці дні не можна використовувати для приготування їжі деякі продукти. Але це не завадить спекти смачну запіканку з картоплі з грибною начинкою. опис приготування: Отже, як приготувати пісну картопляну запіканку? легко! Я навіть не буду додавати сіль...
Пісна пряник з варенням
Цей рецепт стане в нагоді в пісні дні, пряник готується виключно з простих продуктів, без яєць або кефіру. Як рідкої основи — чай чорний і варення. пробуємо. опис приготування: Приготуйте пісну пряники з варенням. Для цього нам знадобиться міцний чорний чай, улюблене варення, мука, масло росли...
Пісна лазіння
обожнюю все, що пов'язано з пастою. А лазіння — блюдо номер один. Рекомендую подавати її з оливковою олією з чилі. це — просто бомба! Пісна лазіння готується з овочів, сиру і листів лазаньї. опис приготування: пісна лазіння — блюдо універсальне. Можна в неї додати кабачки, зелень, баклажани. я...