Рецепт Юшка горохова
Рецепт приготування російської юшки з шинкою, горохом, ріпою, цибулею, морквою, коренем петрушки, кмином і кропом.
опис приготування:
Горох - традиційний продукт російської кухні. Незважаючи на те, що в даний час горохова юшка незаслужено забута і на зміну їй прийшов гороховий суп, це блюдо в старовину готувалося частіше, ніж інші види похлебок. Горохова юшка дуже ситна і ароматна. Горохову юшку можна подавати з пшеничними або житніми сухариками. Дуже смачна горохова юшка виходить із сушених бобів.
приготування:
Перебрати і промити горох. Залити холодною водою в мисці і замочити на 8 годин, щоб вода покривала горох весь час замочування. Відкинути горох на друшляк або сито. Крупно нарізати ріпу, морква, цибулю і корінь петрушки (або селери). викласти горох, шинку, нарізані овочі і петрушку в каструлю з товстим дном, влити 6 тарілок холодної води, в яких ви будете подавати юшку. Довести до кипіння, зняти піну, зменшити вогонь і варити на середньому вогні 2,5-3 години. для 30 хвилин до закінчення варіння додати за смаком сіль і розтертий в ступці кмин. Вийняти шинку з юшки, нарізати на шматки середнього розміру і покласти назад в каструлю. Прикрасити юшку нарізаною зеленню кропу і відразу ж подавати.
- домашней ветчины с косточкой— 0,5 кілограма
- гороху— 1 Склянка
- средняя репа— 1 штука
- середня цибулина— 1 штука
- средний корень петрушки или сельдерея— 1 штука
- насіння кмину— За смаком
- сіль— За смаком
- укроп для подачи— За смаком
- середня морква— 1 штука
приготування:
Перебрати і промити горох. Залити холодною водою в мисці і замочити на 8 годин, щоб вода покривала горох весь час замочування. Відкинути горох на друшляк або сито. Крупно нарізати ріпу, морква, цибулю і корінь петрушки (або селери). викласти горох, шинку, нарізані овочі і петрушку в каструлю з товстим дном, влити 6 тарілок холодної води, в яких ви будете подавати юшку. Довести до кипіння, зняти піну, зменшити вогонь і варити на середньому вогні 2,5-3 години. для 30 хвилин до закінчення варіння додати за смаком сіль і розтертий в ступці кмин. Вийняти шинку з юшки, нарізати на шматки середнього розміру і покласти назад в каструлю. Прикрасити юшку нарізаною зеленню кропу і відразу ж подавати.
Подібні рецепти
Салат «Цезар» на швидку руку
Смачна пісна горохова каша відмінно насичує організм і вгамовує почуття голоду надовго. Її можна подати з засмажкою з цибулі і моркви, з квашеною капустою, з солоними помідорами чи огірками. опис приготування: Горохова каша дуже смачна і живильна, але час її приготування часто відлякує кулінар...
Юшка грибна
Рецепт приготування грибної юшки з підберезників з вареними яйцями, цибулею, морквою, картоплею, коріандром і кропом. опис приготування: В даний час слово «юшка» практично не вживається, але в старовину на Русі юшка була одним з популярних і смачних страв. Юшка була придумана селянами, і вжива...
Юшка з риби з Залізних островів
Ще один прекрасний рецепт рибної юшки з серіалу "; Гра престолів ";! Дуже смачна і найпростіша в приготуванні. Відчуйте себе героями улюбленого серіалу. Приготуйте таку юшку. опис приготування: При приготуванні цієї юшки можна використовувати абсолютно будь-яку рибу. А краби цілком можна замін...
Юшка капустяна
Рецепт приготування російської юшки з м'ясом качки, квашеною капустою, морквою, селерою, картоплею і беконом. опис приготування: До капустяної юшці можна подавати пиріжки з начинкою з кислої капусти з грибами. Саму юшку при бажанні можна заправити сметаною. Юшка виходить дуже ситної і ароматно...
Юшка м'ясна
Рецепт приготування російської юшки з яловичиною, картоплею, цибулею і вином. опис приготування: Щоб правильно приготувати м'ясну юшку, не допускайте бурхливого кипіння м'ясного бульйону під час приготування. Найкраще довести його до кипіння, потім зняти з вогню і дати настоятися під кришкою 4...