Рецепт Тістечка «Lamington», ароматизовані цедрою апельсина
На відміну від класичного рецепту австралійських тістечок з кокосовою стружкою, цей варіант приготування має на увазі ефектне поєднання ароматної цедри апельсина і злегка підсмаженого арахісу.
опис приготування:
Із вказаної кількості продуктів виходить 12-16 тістечок (в залежності від їх розміру). За бажанням можна замінити апельсинову цедру, присутню в складі масляного бісквіта, ваніллю або виключити її зовсім.
- яйця курячі— 2 штуки
- Вершкове масло— 170 грам(120 г — в тісто, 50 г — в шоколадну глазур)
- Цукровий пісок— 125 грам(75 г — в тісто, 50 г — в шоколадну глазур)
- молоко— 140 мілілітрів(40 мл — в тісто, 100 мл — в шоколадну глазур)
- Борошно пшеничне— 140 грам
- Какао-порошок— 30 грам
- апельсин— 1 штука(тільки цедра)
- розпушувач— 1 Чайна ложка
- арахіс— 150 грам
Збийте розм'якшене масло (120 г) з цукром (75 г) в пишний крем, а потім введіть яйця (по одному), продовжуючи збивати.
Додайте цедру апельсина (зняту з плоду за допомогою дрібної терки), всипте борошно, просіяне і змішану з розпушувачем.
Доведіть масу до однорідності, поступово підливаючи молоко (40 мл).
Готове тісто для тістечок "; Ламінгтон" має бути м'яким, падаючим з ложки.
Викладіть тісто в підготовлену прямокутну або квадратну форму, випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 25-30 хвилин.
Поки випікається масляний бісквіт, приготуйте шоколадну глазур. Для цього з'єднаєте в сотейнику вершкове масло (50 г) і молоко (100 мл). Нагрівайте суміш до розтоплення масла, не кип'ятіть її.
Окремо змішайте какао-порошок і цукровий пісок (50 г). Зніміть олійно-молочну суміш з вогню, введіть в неї сухі компоненти, ретельно перемішуючи до однорідності.
Поверніть сотейник з глазур'ю на вогонь, дайте вмісту закипіти, продовжуючи перемішувати ложкою. Дайте готової шоколадної глазурі охолонути, періодично перемішуючи її, щоб уникнути розшаровування.
Вийміть з приладу готовий масляний бісквіт, остудіть його.
Подрібніть підготовлений арахіс в крихту за допомогою блендера. Помістіть горіхову крихту в глибоку тарілку, щоб було зручно вмочати тістечка.
Розріжте остиглий бісквітний корж на прямокутні кубики.
Повапните шоколадною глазур'ю майбутні тістечка з усіх боків.
Умочіть тістечка в горіхову крихту, викладіть на блюдо.
Як тільки глазур захолоне (через 10-15 хвилин), подавайте до столу тістечка "; Ламінгтон ";, ароматизовані цедрою апельсина.
Подібні рецепти
Тістечка «Lamington»
Рецепт приготування смаженої на грилі риби-меч з м'ятою, орегано, лимонною цедрою і лимонним соком. опис приготування: У мисці невеликого розміру змішати лимонну цедру, лимонний сік, перець і вершкове масло, відкласти в сторону. В іншій невеликій мисці змішати оливкове масло і зелень. Покласти...
Цукрове печиво з лимонною цедрою
Зі звичайного цукрового печива можна створити справжні яскраві шедеври, якщо підійти до його приготування творчо. А малюки з радістю допоможуть вам у цьому. опис приготування: Цукрове печиво готується з пластичного тіста, тому добре тримає форму. При бажанні ви можете додати в печиво мак, горі...
Тістечка з безе «мишки»
Якщо при підготовці новорічних страв у вас залишилися яєчні білки, які ви не знаєте, як застосувати, спечіть тістечка з безе "; Мишки ";. Це смачно і весело, до того ж в тематиці Нового року. опис приготування: Тістечка з безе "; Мишки" як раз будуть актуальні для новорічного столу. Готуються ...
Тістечка на паличці
Кейк-попс або тістечка на паличці дуже популярні у дітей. Процес їх приготування дуже легкий і доставить море задоволення і дітям і дорослим. опис приготування: Ваші дітки будуть в захваті від такого ласощі. А саме головне — вони охоче візьмуть участь в його виготовленні. Рецепт приготування т...
Тістечка Мавпочка
Яке ж свято без солодкого столу? Хочу вам показати, як приготувати тістечка "; Мавпочка ";. Моїм домашнім дуже сподобалися мавпочки, дітки з'їли десерт за дві хвилини! опис приготування: Щоб приготувати тістечка "; Мавпочка ";, потрібно спекти за улюбленим рецептом невисокий бісквіт. Можна спе...