Рецепт Саджан
Саджан — це дуже смачне блюдо азербайджанської кухні, головною особливістю якого є використання м'якого і ніжного м'яса, а так достаток свіжих овочів.
опис приготування:
Рецепт приготування саджа дуже старий, а саме блюдо отримало свою назву завдяки посуді, в якій воно, власне, і робиться. Це широка практично плоска сковорода, яка називається так само, як тільки страва — Саджан. На своїй історичній батьківщині її найчастіше використовують на відкритому повітрі і готують виключно на вугіллі, але у нас не завжди їсть така можливість, тому я розповім вам, як зробити садж в домашніх умови. взагалі, для цієї страви використовується будь-який ніжне м'ясо, наприклад, курка або ягня, ну і звичайно ж свіжі овочі, абсолютно будь-які на ваш смак, головне — щоб їх було якомога більше. Отже, приступимо!
- Купки курячі відварні— 300 грам
- помідор— 3 штуки
- Лук-пориста— 200 грам
- Квасоля стручкова— 250 грам
- гриби— 100 грам
- Перець болгарський— 1 штука
- жир— 2-3 Ст. ложок(куржючний)
- Зерна граната— 100 грам
- спеції— За смаком
- сіль— За смаком
Тепер нарізаємо цибулю-порей. Можна, можливо, до речі, використовувати звичайний ріпчаста цибуля. Як я вже казав, ви можете взяти будь-які овочі, які тільки побажаєте.
Далі промиваємо під холодною водою гриби (у мене тут печериці) і нарізаємо їх пластинками.
Викладаємо на сковороду нарізані гриби і цибулю-порей і обсмажуємо, поки з грибів не випарується зайва волога.
Квасоля бажано попередньо відварити до готовності.
Болгарський перець нарізаємо брусками.
Відварену стручкову квасолю викладаємо на сковороду, обсмажуємо пару хвилин разом з грибами та цибулею, потім додаємо перець.
Помідор нарізаємо шматочками і додаємо в самому кінці приготування. Смажити все треба на сильному вогні, інакше овочі будуть гаситися.
Тепер нарізаємо курячі грудки і викладаємо до овочів в цей момент можна додати сіль і спеції на ваш смак. Смажимо все разом ще пару хвилин.
ось тепер, коли м'ясо і овочі просочилися смаком і ароматом один одного, ми можемо подавати садж до столу. І не забудьте перед подачею посипати страву зернами граната. Смачного!
Подібні рецепти
Бігус класичний рецепт
Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...
Сендвіч з овочами
Для всіх любителів простих, корисних і смачних сніданків хочу запропонувати класну ідею, як приготувати сендвіч з овочами і ароматними спеціями. Дуже ситний і справді смачний. рекомендую! опис приготування: Це абсолютно вегетаріанський варіант, але, при бажанні, ви звичайно ж, можете додати та...
Пиріжки «Наполеон»
Пиріжки "; Наполеон" дуже нагадують всім знайомий торт. Вони приготовлені з листкового тіста, а начинка — знаменитий заварний крем. Приготування пиріжків відніме у вас не більше години часу. опис приготування: Перед вами класичний рецепт приготування пиріжків "; Наполеон ";. У даних пиріжків с...
Риба в мікрохвильовці
Побутує думка, що в мікрохвильовці можна тільки розігріти страви. Але це помилка. Хочу поділитися рецептом, як приготувати рибу в мікрохвильовці. Відмінне гаряче блюдо на швидку руку. опис приготування: Готувати в мікрохвильовці дуже просто. Хто не хоче возитися з духовкою, не любить підгорілі...
Салат з бобами і сиром
Коли за короткий час треба створити що-небудь смачненьке і швидко, я готую салат з бобами і сиром. Боби беру консервовані, сир натираю на тертці, додаю ще парочку інгредієнтів і готово! опис приготування: У салат з бобами і сиром я додаю болгарський перець. перець — соковитий і свіжий і відмін...