Рецепт Риба в маринаді по-прованськи
Всі люблять рибу в маринаді, на будь-якому закусочної столі це блюдо бажано. Однак ми частіше робимо цибульний-морквяний варіант. А я хочу запропонувати варіант, близький по духу до кухні півдня Франції.
опис приготування:
Для приготування смачної і корисної риби в томатному маринаді по-прованськи не потрібно якихось особливих продуктів. Все просто: соковитий лук, яскравий солодкий перець і помідори. Влітку - стиглі сезонні, взимку - консервовані у власному соку або домашні заготовки соусів. Трохи терпіння і пара пучок ароматних прованських трав - і на столі яскраве легке блюдо!
- риба— 1,5 кілограма(нежирних сортів, вага зазначений вже обробленої риби)
- Цибуля ріпчаста— 1 штука(великий)
- Перець солодкий— 1 штука(краще червоний, побільше)
- томати протерті— 300 мілілітрів(можна замінити томатами у власному соку)
- Вино біле сухе— 150 мілілітрів
- маслини— 10-12 штук
- каперсами— 1 Ст. ложка
- Масло оливкове— 2 Ст. ложки
- Суміш прованських трав— 1 щіпка(shtedraya)
- Чорний перець— За смаком
- цукор— 1 щіпка
- сіль— За смаком
- Лавровий лист— 1-2 штук(невеликі)
Цибулю і солодкий перець тонко нашаткувати соломкою.
На дно глибокої форми - краще керамічної - налити ложку оливкової олії і викласти половину цибулі і перцю тонким шаром. Присолити і посипати перцем за смаком. Зверху укласти шар риби. Повторити шари ще раз.
Посипати верхній шар риби розрізаними навпіл маслинами, промитими каперсами і прованськими травами. Додати лавровий лист, скропити другий ложкою оливкової олії і поперчити.
Залити сумішшю з протертих помідорів, щіпки цукру і сухого білого вина. Можна приготувати рибу і без вина, і навіть замінити протерті помідори на томатний сік.
Я всю осінь варю протерті помідори з сіллю і невеликою кількістю цукру, уварівая їх на третину від початкового об'єму. Закочував в стерильні банки гарячим розливом і всю зиму користуюся, додаючи в багато страви.
Форму з рибою поставити в розігріту до 200 градусів духовку і запікати 10 хвилин. Потім зменшити температуру до 170 градусів і запікати ще 20 хвилин. Вийняти форму і дати постояти під фольгою або щільною кришкою ще хвилин 10 -15.
Подавати можна відразу як легке гаряче блюдо. Але набагато смачніше і ароматні залишити настоюватися годин на 5-6, а краще - на ніч і подавати як холодну закуску.
Смачно і корисно!
Подібні рецепти
Кращий рецепт лосося в лимонному маринаді
Цей рецепт сподобається всім любителям риби. Сьогодні ви дізнаєтеся як приготувати рибу в маринаді класичну. Результат вас приємно здивує, обіцяю. Буде дуже смачно, швидко і легко! опис приготування: Риба під маринадом, приготована за класичним рецептом вийде дуже смачною! При подачі рекоменду...
Риба в маринаді класичний рецепт
апетитне, дуже соковите і улюблене багатьма блюдо. Якщо ви не знаєте, як зробити рибу в маринаді, класичний рецепт приготування буде вам дуже до речі. опис приготування: Перед вами покрокова інструкція, як приготувати рибу в маринаді, класичний рецепт якої знайомий багатьом ще з дитинства. Пор...
Риба в маринаді з морквою
Хочу поділитися простим рецептом риби в маринаді з морквою! Страва дуже ситна і соковите, так що рекомендую спробувати і урізноманітнити свій обід або вечерю. Подавайте з рисом або картоплею, смачно! опис приготування: Цей рецепт риби в маринаді з морквою можна навіть назвати дієтичним. Якщо в...
Рулетики з оселедця в маринаді
Пікантні рулетики з оселедця в маринаді — це відмінна закуска на всі випадки життя! готується просто, а результат нікого байдужим не залишить. дивимося рецепт! опис приготування: Для приготування рулетів з оселедця нам знадобиться сухе біле вино, трохи оцту і свіжа риба. головне — це прибрати ...
Салат з курки і помідорів
Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...