Рецепт Риба по-тайськи в кисло-солодкому соусі
кажуть, саме цей рецепт риби по-тайськи в кисло-солодкому соусі поширений на острові Самуї — тропічному раю, куди прагне хоч раз потрапити половина жителів планети. спробуємо приготувати?;)
опис приготування:
Така риба стане "; цвяхом програми ";, якщо ви вирішили влаштувати вечірку в азіатському стилі, але і для романтичної вечері удвох вона підійде як не можна краще — фруктовий коктейль, свічки, шум моря (нехай навіть з динаміків) і ви майже що на Самуї!
До речі, для приготування цієї страви не знадобляться якісь особливо екзотичні інгредієнти — ну не соєвий же соус до таких відносити, правда? Та й ананаси, на щастя, давно перестали бути делікатесом. звичайно, у нас вони далеко не такі солодкі й ароматні, як в Таїланді, але і такі зійдуть. В крайньому випадку — навіть консервовані.
Ну що, хочете дізнатися, як приготувати рибу по-тайськи в кисло-солодкому соусі? Розповідаю!
- Філе морського окуня— 600 грам
- Соєвий соус— 3 Ст. ложки
- борошно— 3-4 Ст. ложок
- Томатний соус гострий— 3 Ст. ложки(можна замінити томатною пастою з меленим чилі)
- Кукурудзяний крохмаль— 1 Ст. ложка(або картопляний)
- цукор— 1 Ст. ложка
- Оцет рисовий або інший— 2 Ст. ложки
- Масло рослинне— 1 Склянка
- вода— 1 Склянка
- помідори— 1-2 штук
- Цибуля ріпчаста— 1 штука
- ананас свіжий— 1/4 штуки(або банку консервованих ананасів шматочками)
Цибулю почистити і нарізати.
помідори теж.
Нарізати або дістати з банки ананас.
У воке, казані або глибокій сковороді добре розігріти 3/4 склянки олії. Обваляти шматочки риби в борошні і швидко обсмажити з двох сторін.
Рибу викласти на паперові серветки, масло злити і протерти сковороду. Налити масло, що залишилося і обсмажити цибулю.
Додати помідори, перемішати, готувати 1-2 хвилини. викласти ананаси, ще раз перемішати. Через хвилину влити томатний соус, залишки соєвого соусу і оцту, додати цукор і воду. Гасити на середньому вогні 2-3 хвилини. Додати розведений в декількох ложках води крохмаль. викласти рибу, зменшити вогонь на мінімум і готувати 3 хвилини.
подавати відразу.
Подібні рецепти
Риба з бананом в томатному соусі карі
У нашій родині дуже люблять рибку в будь-якому вигляді. Ділюся з вами секретом, як приготувати рибу у вершковому соусі з картоплею, приголомшливо смачну. Рибка виходить соковитою, ніжною, оповитою соусом. опис приготування: Ця страва з розряду здорової, корисної та смачної їжі. Запікається риб...
Риба в сметанному соусі в духовці
Якщо ви втомилися від смаженого пангасіуса, рекомендую спробувати приготувати його в духовці. З рецептом приготування риби в сметанному соусі в духовці ви зможете приготувати смачну страву легко і просто! опис приготування: Зазвичай пангасіус я смажу в сухарях або паніровці. Риба досить жирна...
Риба з цвітною капустою в яєчно-майонезну соусі
Цю страву можна готувати як у великій формі, як запіканку, так і порційно, в керамічних мисках (можна в горщиках без кришки) і т.п. соковита, ніжна рибка з цвітною капустою і сирно-помідорною скоринкою. кількість порцій: 5-7 риба (у мене морський язик) — 800 грам Кольорова капуста— 500 грам Ци...
Риба в білому соусі
Якщо ви в пошуку цікавого і нескладного рибного блюда, тоді зверніть увагу на цей рецепт. Використовувати можна як білу, так і червону рибку, а соус виходить просто чарівним. опис приготування: Хочу поділитися з вами ідеєю, як приготувати рибу в білому соусі на основі білого вина і соку лимона...
Риба в гарячому соусі
Рецепт приготування запеченої риби з часником і гарячим соусом з кайенского перцю, волоських горіхів і лимонного соку. Неймовірно смачна страва сучасної європейської кухні. опис приготування: Попередньо розігріти духовку до 160 градусів. Приправити рибу всередині і зовні сіллю. Змішати коріанд...