Рецепт Риба по-царськи з грибами
Хочете відчути себе особливою блакитних кровей? значить, вам потрібно дізнатися, як приготувати рибу по-царськи з грибами! Ця страва одним махом перенесе вас в палати білокам'яні
опис приготування:
В дійсності, царський стіл хоч і був багатим до непристойності, але від м'яса не ломився — велика частина днів в році припадала на пости, так що скоромну їжу цар і його наближені вживали не так часто, як самим, напевно, хотілося б. Звідси таке розмаїття рибних і грибних страв в українській кухні того періоду — за вмістом білків і інших поживних речовин ці продукти відносяться до фаворитів. Найчастіше риба і гриби об'єднувалися в одній страві: рецепт приготування риби по-царськи з грибами — яскравий приклад того.
Для цієї страви не обов'язково потрібен двометровий осетер або делікатесна сьомга — наші самодержці і рибкою простіше не цуралися. А отже і нам не слід — короп, наприклад, прекрасно підійде. або щука. або судак — загалом, та риба, яка вам більше подобається. А ось гриби краще використовувати лісові — білі, підосичники, підберезники, рижики… Вони володіють яскравим ароматом. який і не снився промислово вирощеним печериць і глива.
Всі інші інгредієнти є на кожній кухні, так що, думаю, проблем з ними виникнути не повинно. Приступаємо до приготування!
- риба— 1 кілограм
- гриби— 0,5 кілограма
- Цибуля ріпчаста— 2 штуки
- Масло рослинне— 4-5 Ст. ложок
- крем— 1 Склянка
- сіль— За смаком
- Перець чорний мелений— За смаком
гриби вимити, обсушити і нарізати.
Цибулю почистити і подрібнити ножем.
Розігріти сковороду з маслом. викласти гриби. Коли рідина повністю випарується — додати цибулю і, за потреби, ще трохи олії. Обсмажувати до золотистого кольору.
посолити, поперчити і викласти на тарілку, щоб гриби з цибулею трохи охололи.
Нафарширувати рибу грибами.
Укласти на застелений фольгою деко. Намазати сметаною з двох сторін.
Запікати в духовці при 180С до готовності. Смачного!
Подібні рецепти
Копчена риба (простий рецепт)
Дуже просте і в той же час ситне блюдо, приготоване з філе білої риби, грибів і сиру. Виходить смачна і ароматна запіканка, ну просто пальчики оближеш. Готується досить-таки швидко! опис приготування: Ця страва цілком можна вважати низькокалорійним, так як риба запікається без шкідливого клярі...
Риба, запечена з грибами
Пропоную вам класний рецепт приготування риби, запеченої з грибами в мультиварці. Це не тільки смачно, але корисно, адже в рибі міститься стільки корисних мікроелементів. опис приготування: Отже, як же приготувати рибу, запечену з грибами? Для цього нам знадобитися приготувати часник і цибулю,...
Риба з грибами в духовці
Риба з грибами в духовці — це супер смачне і ситне блюдо, що викликає непідробний гастрономічний захват. Рибка покривається апетитною сирною скоринкою, що робить ще більш бажаною. опис приготування: Готується риба з грибами в духовці дуже і дуже просто. Спочатку ми по необхідності размораживае...
Салат з курки і помідорів
Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...
Сендвіч з овочами
Для всіх любителів простих, корисних і смачних сніданків хочу запропонувати класну ідею, як приготувати сендвіч з овочами і ароматними спеціями. Дуже ситний і справді смачний. рекомендую! опис приготування: Це абсолютно вегетаріанський варіант, але, при бажанні, ви звичайно ж, можете додати та...