Рецепт Риба під морквою

Рецепт Риба під морквою
Кількість порцій: 6-8 Час приготування: 1 г. 20 хв.
Тушкована риба під морквою — це ідеальний варіант корисного обіду або вечері. Приготувати це блюдо можна заздалегідь і подавати як гарячим, так і холодним.

опис приготування:

Рецепт приготування риби під морквою досить простий, а приголомшливий смак страви вражає навіть найвибагливіших гурманів.

1. рибу промити, почистити і відокремити філе.

2. Порізати порційними шматочками і замаринувати в соку 1 лимона (30-60 хвилин).

3. Цибулю і часник почистити, дрібно нарізати.

4. Нагріти на сковороді олію і відправити туди цибулю з часником. Смажити до золотистого кольору.

5. Моркву почистити і дрібно нарізати (можна потерти на тертці).

6. селера подрібнити.

7. Коли цибуля підсмажиться, додати моркву і селеру.

8. Помідори очистити від шкіри і порізати маленькими шматочками.

9. Додати на сковороду до овочів.

10. Посолити і поперчити за смаком. Додати лавровий лист і запашний перець.

11. Покласти томатну пасту і налити трохи гарячої води. Гасити на повільному вогні поки овочі не будуть м'якими.

12. Замариновану рибу трохи просушити, посолити і поперчити за смаком.

13. Обваляти з двох сторін у борошні і відправити на окрему сковороду. Смажити до апетитної скориночки.

14. Готову рибу акуратно перекласти в сковороду до овочів. Можна побризкати лимонним соком. Накрити кришкою і тушкувати ще хвилин 5.

Рибу під морквою в домашніх умовах можна подавати відразу, але це блюдо залишається смачним і на наступний день, при чому в холодному вигляді.


  • риба— 1 кілограм
  • морква— 4-5 штук
  • лимон— 1 штука
  • цибулина— 2 штуки
  • часник— 3 зубчики
  • Корінь селери— 1 штука
  • помідори— 300-350 грам
  • Томатна паста— 2-3 Ст. ложок
  • Оливкова олія— 3 Ст. ложки
  • сіль— 1 щіпка
  • перець— 1 щіпка
  • Лавровий лист— 4-5 штук
  • Запашний перець— 6 штук
  • борошно— 100 грам
Рецепт приготування риби під морквою досить простий, а приголомшливий смак страви вражає навіть найвибагливіших гурманів.

1. рибу промити, почистити і відокремити філе.

2. Порізати порційними шматочками і замаринувати в соку 1 лимона (30-60 хвилин).

3. Цибулю і часник почистити, дрібно нарізати.

4. Нагріти на сковороді олію і відправити туди цибулю з часником. Смажити до золотистого кольору.

5. Моркву почистити і дрібно нарізати (можна потерти на тертці).

6. селера подрібнити.

7. Коли цибуля підсмажиться, додати моркву і селеру.

8. Помідори очистити від шкіри і порізати маленькими шматочками.

9. Додати на сковороду до овочів.

10. Посолити і поперчити за смаком. Додати лавровий лист і запашний перець.

11. Покласти томатну пасту і налити трохи гарячої води. Гасити на повільному вогні поки овочі не будуть м'якими.

12. Замариновану рибу трохи просушити, посолити і поперчити за смаком.

13. Обваляти з двох сторін у борошні і відправити на окрему сковороду. Смажити до апетитної скориночки.

14. Готову рибу акуратно перекласти в сковороду до овочів. Можна побризкати лимонним соком. Накрити кришкою і тушкувати ще хвилин 5.

Рибу під морквою в домашніх умовах можна подавати відразу, але це блюдо залишається смачним і на наступний день, при чому в холодному вигляді.


Подібні рецепти

Риба з морквою

Кексики на згущеному молоці

Простий рецепт смачного страви — риби з морквою. Підійде і на святковий стіл, і на кожен день. Просте в приготуванні, але дуже смачна страва. опис приготування: риба — це смачно і корисно! Цю просту істину я засвоїла ще в дитинстві, коли тато смажив донських лящів. Ось і тепер я намагаюся не в...

Риба з цибулею і морквою

Риба з цибулею і морквою

просте, корисне і смачне друга страва з риби, яка не вдарить по вашому гаманцю. А приготуєте ви рибу з цибулею і морквою дуже швидко. опис приготування: Простий рецепт приготування риби з цибулею і морквою припаде до вподоби всім. Ну а як інакше? Адже він легкий в приготуванні, не вимагає особ...

Риба з морквою і цибулею в духовці

Риба з морквою і цибулею в духовці

рецепт простий, але виходить на виході дуже смачне і яскраве блюдо. Підійде для сімейної вечері або для святкового столу. опис приготування: Для того, щоб приготувати рибу з морквою і цибулею в духовці, можна використовувати будь-які види риб. Причому можна взяти як готове філе, так і підготув...

Риба в маринаді з морквою

Риба в маринаді з морквою

Хочу поділитися простим рецептом риби в маринаді з морквою! Страва дуже ситна і соковите, так що рекомендую спробувати і урізноманітнити свій обід або вечерю. Подавайте з рисом або картоплею, смачно! опис приготування: Цей рецепт риби в маринаді з морквою можна навіть назвати дієтичним. Якщо в...

Риба під білим соусом

Риба під білим соусом

Така риба під білим соусом може стати вашим коронною стравою навіть у свята. Готується вона легко, а її ніжний смак доповнюється чудовим вершковим соусом. опис приготування: відмінне блюдо, яке можна подавати як самостійно, так і в парі з гарніром (Мал, булгур і т.п.). Благодаря соусу, риба ви...