Рецепт Рахат лукум з яблук

Рецепт Рахат лукум з яблук
Кількість порцій: 25-30 Час приготування: 1 дн. 3 г. 0 хв.
У кожній країні є свої певні національні види солодощів, наприклад, в Швейцарії - це шоколад, в Америці - пончики, а в Туреччині - лукум. розповім, як приготувати рахат лукум з яблук.

опис приготування:

У домашніх умовах ці ласощі потрібно зберігати в прохолодному місці в контейнері з кришкою або накрити харчовою пшенкой (рушником), інакше він обвітритися. Солодкість має в'язку консистенцію, що нагадує мармелад. Особливо лукум сподобається дітям!

  • Яблучний сік— 330 мілілітрів
  • цукор— 400 грам
  • вода— 150 мілілітрів
  • Лимонний сік— 2 чайних ложки
  • заголовок для палітурки— 80 грам
  • Харчовий барвник— За смаком(кілька крапель)
  • обкладинка— 1 штука(паличка)
  • желатин (порошок)  — 15 грам
  • Цукрова пудра— За смаком
1 В сотейник налейте 180 мілілітрів яблучного соку, додайте до нього лимонний сік, корицю і цукровий пісок. Надішліть сотейник на вогонь і нагрівайте до 127 градусів за Цельсієм.

2 У велику каструлю налийте залишився яблучний сік, кукурудзяну муку і воду, перемішайте і відправте на вогонь. Варіть на слабкому вогні, весь час помішуючи.

3 Після утворення густої маси зніміть каструлю з вогню і додайте сухий желатин, перемішайте.

4 Коли яблучно-лимонна суміш досягла потрібної температури (127 градусів), зніміть її з вогню і влийте в каструлю до желатину.

5 Надішліть каструлю на слабкий вогонь і варіть після закипання ще 30-45 хвилин, за цей час маса зменшиться на третину.

6 Зніміть каструлю з вогню і додайте харчовий барвник. Змастіть рослинним маслом форму, в якій будете робити лукум, потім влийте отриману масу, залиште для охолодження при кімнатній температурі.

7 Змастіть ніж рослинним маслом і наріжте цукерки після застигання. Обваляйте кожен шматочок в цукровій пудрі, потім помістіть в контейнер і зберігайте під харчовою плівкою.

8 Приємного чаювання!

Подібні рецепти

Рахат-лукум з корицею

Турецький Рахат-лукум

Якщо вам до смаку східні солодощі, тоді обов'язково рекомендую взяти на замітку цей зовсім нескладний рецепт. ароматний, натуральний рахат-лукум в домашніх умовах без особливих клопотів - це смачно! опис приготування: хочете дізнатися, як приготувати рахат-лукум з корицею на власній кухні? Най...

Пюре з бананів і яблук

Пюре з бананів і яблук

Таке смачне і корисне пюре з бананів і яблук в домашніх умовах може послужити відмінною солодкої заготівлею на зиму, можна додавати його в якості начинки для випічки, а також їсти з чаєм. опис приготування: Я впевнена, що сучасним господиням вже мало цікаві класичні заготовки на кшталт смороди...

Пряний пудинг з гарбуза і яблук

Пряний пудинг з гарбуза і яблук

Гарбуз з яблуками приправимо імбиром і корицею запікати будемо в духовці. Смак гарбуза ледве вгадується, пудинг виходить ароматним, соковитим і ніжним. Горіхи з родзинками надають насичений смак. приступимо! опис приготування: Смак страви залежить від гарбуза і яблук, які ви використовуєте. ви...

Салат з буряка і яблук

Салат з буряка і яблук

Салат з буряка і яблук — вдала варіація популярного бурякового салату з додаванням яблук, які відтіняють специфічний смак буряка і роблять салат смачним навіть для тих, хто буряк не любить. опис приготування: Коли я був маленьким, мама змушувала мене пити буряковий сік — ви бачите, в 80-их і 9...

Пюре з яблук

Пюре з яблук

Простий рецепт яблучного пюре кількість порцій: 5 яблука— 1 кілограм цукрова пудра— 2 Ст. ложки вода— 2 Ст. ложки ванільний цукор— 1 Чайна ложка лимон— 0,5 штуки Очистити яблука, розрізати на чотири частини і видалити серцевину, потім нарізати кожну частину на дрібні шматочки і покласти в ...