Рецепт Рахат лукум з яблук
У кожній країні є свої певні національні види солодощів, наприклад, в Швейцарії - це шоколад, в Америці - пончики, а в Туреччині - лукум. розповім, як приготувати рахат лукум з яблук.
опис приготування:
У домашніх умовах ці ласощі потрібно зберігати в прохолодному місці в контейнері з кришкою або накрити харчовою пшенкой (рушником), інакше він обвітритися. Солодкість має в'язку консистенцію, що нагадує мармелад. Особливо лукум сподобається дітям!
- Яблучний сік— 330 мілілітрів
- цукор— 400 грам
- вода— 150 мілілітрів
- Лимонний сік— 2 чайних ложки
- заголовок для палітурки— 80 грам
- Харчовий барвник— За смаком(кілька крапель)
- обкладинка— 1 штука(паличка)
- желатин (порошок) — 15 грам
- Цукрова пудра— За смаком
2 У велику каструлю налийте залишився яблучний сік, кукурудзяну муку і воду, перемішайте і відправте на вогонь. Варіть на слабкому вогні, весь час помішуючи.
3 Після утворення густої маси зніміть каструлю з вогню і додайте сухий желатин, перемішайте.
4 Коли яблучно-лимонна суміш досягла потрібної температури (127 градусів), зніміть її з вогню і влийте в каструлю до желатину.
5 Надішліть каструлю на слабкий вогонь і варіть після закипання ще 30-45 хвилин, за цей час маса зменшиться на третину.
6 Зніміть каструлю з вогню і додайте харчовий барвник. Змастіть рослинним маслом форму, в якій будете робити лукум, потім влийте отриману масу, залиште для охолодження при кімнатній температурі.
7 Змастіть ніж рослинним маслом і наріжте цукерки після застигання. Обваляйте кожен шматочок в цукровій пудрі, потім помістіть в контейнер і зберігайте під харчовою плівкою.
8 Приємного чаювання!
Подібні рецепти
Турецький Рахат-лукум
Якщо вам до смаку східні солодощі, тоді обов'язково рекомендую взяти на замітку цей зовсім нескладний рецепт. ароматний, натуральний рахат-лукум в домашніх умовах без особливих клопотів - це смачно! опис приготування: хочете дізнатися, як приготувати рахат-лукум з корицею на власній кухні? Най...
Пюре з бананів і яблук
Таке смачне і корисне пюре з бананів і яблук в домашніх умовах може послужити відмінною солодкої заготівлею на зиму, можна додавати його в якості начинки для випічки, а також їсти з чаєм. опис приготування: Я впевнена, що сучасним господиням вже мало цікаві класичні заготовки на кшталт смороди...
Пряний пудинг з гарбуза і яблук
Гарбуз з яблуками приправимо імбиром і корицею запікати будемо в духовці. Смак гарбуза ледве вгадується, пудинг виходить ароматним, соковитим і ніжним. Горіхи з родзинками надають насичений смак. приступимо! опис приготування: Смак страви залежить від гарбуза і яблук, які ви використовуєте. ви...
Салат з буряка і яблук
Салат з буряка і яблук — вдала варіація популярного бурякового салату з додаванням яблук, які відтіняють специфічний смак буряка і роблять салат смачним навіть для тих, хто буряк не любить. опис приготування: Коли я був маленьким, мама змушувала мене пити буряковий сік — ви бачите, в 80-их і 9...
Пюре з яблук
Простий рецепт яблучного пюре кількість порцій: 5 яблука— 1 кілограм цукрова пудра— 2 Ст. ложки вода— 2 Ст. ложки ванільний цукор— 1 Чайна ложка лимон— 0,5 штуки Очистити яблука, розрізати на чотири частини і видалити серцевину, потім нарізати кожну частину на дрібні шматочки і покласти в ...