Рецепт Приправа «Полтавська»
Смачна овочева приправа на зиму. "Полтавскую" приправу можна використовувати в процесі приготування перших і других страв, а також подавати в якості овочевого гарніру. Рецепт дуже простий.
опис приготування:
Заготівля помірно гостра на смак, тому, багато її їдять зі шматочком хліба, як овочеву ікру. Виходить смачна і ароматна закуска. Якщо використовуєте для приготування перших і других страв, додавайте в самому кінці приготування.
- помідори— 1 кілограм
- Перець болгарський— 2-3 штук
- яблука— 2 штуки
- морква— 2 штуки
- Цибуля ріпчаста— 1-2 штук
- перець гострий— 1 штука
- сіль— 1 Ст. ложка(без гірки)
- цукор— 2 Ст. ложки
- Олія соняшникова— 4-5 Ст. ложок
- часник— 10 зубчиків
Цибулю і моркву чистимо, ріжемо крупно і пропускаємо через м'ясорубку.
Подрібнені овочі викладаємо в сотейник з розігрітим соняшниковою олією і обсмажуємо пару хвилин.
Через м'ясорубку пропускаємо помідори і болгарський перець. Перекладаємо овочеве пюре в сотейник. Продовжуємо готувати на малому вогні під кришкою.
До овочів додаємо пропущені через м'ясорубку яблука і гострий перець.
Закінчено підготовку невеликого Вогню, близько 40 хвилин.
Сіль і цукор додаємо за смаком.
Приправа уварилася і погустішала. Додаємо пропущений через прес часник, готуємо ще 5 хвилин. Киплячу приправу розкладаємо по стерильним банкам і закочує металевими кришками.
Подібні рецепти
Гостра приправа на зиму
Пару років тому ми всією сім'єю спробували салат "; Фунчоза" в гостях. З тих пір він запал до нас в душу, і я його готую у свята і в будні. У ньому найважливіше - заправка, яку я описала для вас. опис приготування: Ознайомтеся з тим, як приготувати приправу для фунчози. Порівняйте покупну сумі...
Приправа для корейських страв тривалого зберігання
Цю приправу дуже швидко і просто готувати, в стерильній банку в холодильнику вона зберігається дуже довго. При необхідності ви можете використовувати її як гостру аджику для будь-якої страви. Дуже смачно! кількість порцій: 20 часник— 1 штука(велика головка) чорний перець— 1 Ст. ложка(мелений) п...
Приправа з хрону
Споконвіку хрін був дуже корисною приправою, яка рятувала багатьох від застуди. Сьогодні поділюся з вами рецептом приготування приправи з хрону. Готувати будемо "; чортівня" з помідорами. опис приготування: Перед подачею "; чортівня" охолоджуємо. Її також можна закатати в банки, проте з плином...
Приправа з овочів на зиму
апетитно, яскраві і соковиті — готуємо приправу з овочів на зиму. Такий варіант приправи підійде до різних видів м'яса і птиці, також її можна додати в рагу або різні супи і соуси. опис приготування: Приправа з овочів на зиму виходить дуже смачною. Пропоную овочі доповнити яблуком, саме воно д...
Приправа з перцю на зиму
Дуже смачна приправа, підійде до всіх страв, завжди готую її на зиму! Навчила мене її готувати моя свекруха! опис приготування: У велику каструлю вилити масло,в розпечене масло викласти томатну пасту і варити 5 хвилин на середньому вогні, часто помішуючи. Солодкий перець перекрутити на м'ясору...