Рецепт Повидло з огірків

Рецепт Повидло з огірків
Кількість порцій: 10-15 Час приготування: 3 г. 0 хв.
Вишукана і дуже оригінальна закуска — повидло з огірків. Ідеально поєднується з твердими сирами і динею. пальчики оближіть! Відмінно впишеться в літню вечірню посиденьки на терасі з келихом вина.

опис приготування:

Обов'язково спробуйте це свіже повидло. благо, огірків у нас багато. А в сезоні — гріх не приготувати.

Отже, як зробити повидло з огірків?

1. промийте огірки, зніміть шкірку і розріжте вздовж. видаліть насіння.

2. Наріжте тонкими смужками. Я використовую для цієї мети ніж для чищення овочів.

3. Огірки складіть в каструлю, засипте їх цукром, додайте мед, натріть цедру лимона і видавіть лимонний сік.

4. Промийте листочки м'яти, просушіть. Подрібніть і також посипте огірки.

5. Очистіть невеликий шматочок кореня імбиру, натріть на дрібній тертці і — в каструлю.

6. Акуратно перемішайте всі інгредієнти з огірками і залиште на 2-3 години настоятися.

7. Після того, як наші огірочки настоялися, ставте їх на середній вогонь. помішуючи, доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь до повільного. Варимо на повільному вогні півгодини, не забуваючи періодично помішувати. Бюджет Povidlo грошових коштів, коли наше вариво буде схоже на густий сироп.

8. Розливаємо по чистим сухим банкам і закручуємо.

Із вказаної кількості продуктів вийде приблизно 400 мл повидла з огірків.

Зберігайте в темному прохолодному місці.

Смачного!

  • огірки— 1 кілограм
  • цукор— 500 грам
  • мед— 4 Ст. ложки
  • лимони— 3 штуки
  • м'ята (листочки)  — 5-7 штук
  • Тертий корінь імбиру— 0,5-1 чайних ложки(Можна не додавати.)
Обов'язково спробуйте це свіже повидло. благо, огірків у нас багато. А в сезоні — гріх не приготувати.

Отже, як зробити повидло з огірків?

1. промийте огірки, зніміть шкірку і розріжте вздовж. видаліть насіння.

2. Наріжте тонкими смужками. Я використовую для цієї мети ніж для чищення овочів.

3. Огірки складіть в каструлю, засипте їх цукром, додайте мед, натріть цедру лимона і видавіть лимонний сік.

4. Промийте листочки м'яти, просушіть. Подрібніть і також посипте огірки.

5. Очистіть невеликий шматочок кореня імбиру, натріть на дрібній тертці і — в каструлю.

6. Акуратно перемішайте всі інгредієнти з огірками і залиште на 2-3 години настоятися.

7. Після того, як наші огірочки настоялися, ставте їх на середній вогонь. помішуючи, доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь до повільного. Варимо на повільному вогні півгодини, не забуваючи періодично помішувати. Бюджет Povidlo грошових коштів, коли наше вариво буде схоже на густий сироп.

8. Розливаємо по чистим сухим банкам і закручуємо.

Із вказаної кількості продуктів вийде приблизно 400 мл повидла з огірків.

Зберігайте в темному прохолодному місці.

Смачного!

Подібні рецепти

Повидло з абрикосів на зиму

Суші «Філадельфія»

Сьогодні ділюся з вами класичним рецептом, як приготувати повидло з абрикосів на зиму. Це повидло можна додавати у випічку, а можна просто накласти на скибочку хліба і їсти з чаєм. опис приготування: Любителі солодкого домашньої випічки зі мною погодяться, що повидла багато не буває. Тому госп...

Повидло з гарбуза на зиму

Повидло з гарбуза на зиму

Гарбуз широко використовується в кулінарії. сьогодні розповім, як приготувати повидло з гарбуза на зиму в домашніх умовах. ароматне, соковите, яскраве, воно нікого не залишить байдужим! опис приготування: Таке повидло можна подавати самостійно до чаю або додавати в всіляку домашню випічку в як...

Повидло з апельсинів

Повидло з апельсинів

Повидло з апельсинів сподобається любителям кисло-солодких страв. Це повидло відрізняється яскравим кольором, смаком і ароматом. Готувати його можна цілий рік, але все ж раджу робити це в сезон апельсинів. опис приготування: Приготування повидла з апельсинів займає велику кількість часу. Але й...

Повидло з чорної смородини

Повидло з чорної смородини

Чорна смородина зберігає свої властивості і після консервації. Тому повидло з цієї диво-ягоди взимку стане для вас справжньою знахідкою. Вживайте його для профілактики простудних захворювань. опис приготування: Чорну смородину з куща збирайте з гілочками. Перед обробкою ягід гілочки видаліть. ...

Повидло з дині і яблук

Повидло з дині і яблук

Повидло з дині і яблук, виготовлене за традиційним рецептом, — найулюбленіше в нашій родині. В такому повидлі міститься багато вітамінів, аромат і смак — чудові, а зі свіжої булочкою — чудо! опис приготування: Повидло з дині і яблук — відмінна начинка для пирогів. воно — густе, яскраве, не роз...