Рецепт Повидло з агрусу

Рецепт Повидло з агрусу
Кількість порцій: 5-7 Час приготування: 3 г. 0 хв.
З агрусу добре варити повидло, так як його ягідки дуже багаті пектинами і відмінно перетворюються в желе. якщо бажаєте, щоб повидло мало характерний смак і колір, то додайте полуниці, наприклад.

опис приготування:

Серед інгредієнтів свого рецепта повидла з агрусу я вказала не вага ягід, а вага готового пюре з агрусу. поясню, чому. Справа в тому, що при варінні повидла велику кількість рідини уварюється, при цьому уварюється нерівномірно. А цукор ми беремо з розрахунку на зварене агрусового пюре, тому доведеться зважувати ягоди вже після варіння. До речі, для варіння повидла найбільше підійдуть щільні, незрілі ягоди агрусу.

Як приготувати повидло з агрусу:

1. ягоди промийте, плодоніжки і чашолистки видаляти необов'язково, т.к. ми будемо протирати ягоди через сито.

2. Складіть агрус в каструлю, додайте невелику кількість води і варіть на середньому вогні до м'якості.

3. Зварений м'який агрус протріть через сито великою дерев'яною ложкою. Пюре треба зважити. з 1 кілограм протертою суміші піде приблизно 700 грам цукру. Ласунам раджу додати 800 грам, байдужим до дуже солодкого — 600 грам. додайте цукор, перемішайте і ставте знову на вогонь.

4. Коли пюре з цукром закипить, вогонь знизьте до середнього і варіть до утворення консистенції, яка вам подобається. Не забувайте постійно помішувати! Повидло повинно виглядати дуже густим.

5. Гаряче повидло з агрусу розлийте по простерилизованнимбанкам і закатати. Смачного!

  • Пюре з агрусу— 1 кілограм
  • цукор— 600-800 грам
Серед інгредієнтів свого рецепта повидла з агрусу я вказала не вага ягід, а вага готового пюре з агрусу. поясню, чому. Справа в тому, що при варінні повидла велику кількість рідини уварюється, при цьому уварюється нерівномірно. А цукор ми беремо з розрахунку на зварене агрусового пюре, тому доведеться зважувати ягоди вже після варіння. До речі, для варіння повидла найбільше підійдуть щільні, незрілі ягоди агрусу.

Як приготувати повидло з агрусу:

1. ягоди промийте, плодоніжки і чашолистки видаляти необов'язково, т.к. ми будемо протирати ягоди через сито.

2. Складіть агрус в каструлю, додайте невелику кількість води і варіть на середньому вогні до м'якості.

3. Зварений м'який агрус протріть через сито великою дерев'яною ложкою. Пюре треба зважити. з 1 кілограм протертою суміші піде приблизно 700 грам цукру. Ласунам раджу додати 800 грам, байдужим до дуже солодкого — 600 грам. додайте цукор, перемішайте і ставте знову на вогонь.

4. Коли пюре з цукром закипить, вогонь знизьте до середнього і варіть до утворення консистенції, яка вам подобається. Не забувайте постійно помішувати! Повидло повинно виглядати дуже густим.

5. Гаряче повидло з агрусу розлийте по простерилизованнимбанкам і закатати. Смачного!

Подібні рецепти

Повидло з абрикосів на зиму

Прості коржі «з нічого»

Сьогодні ділюся з вами класичним рецептом, як приготувати повидло з абрикосів на зиму. Це повидло можна додавати у випічку, а можна просто накласти на скибочку хліба і їсти з чаєм. опис приготування: Любителі солодкого домашньої випічки зі мною погодяться, що повидла багато не буває. Тому госп...

Повидло з гарбуза на зиму

Повидло з гарбуза на зиму

Гарбуз широко використовується в кулінарії. сьогодні розповім, як приготувати повидло з гарбуза на зиму в домашніх умовах. ароматне, соковите, яскраве, воно нікого не залишить байдужим! опис приготування: Таке повидло можна подавати самостійно до чаю або додавати в всіляку домашню випічку в як...

Повидло з апельсинів

Повидло з апельсинів

Повидло з апельсинів сподобається любителям кисло-солодких страв. Це повидло відрізняється яскравим кольором, смаком і ароматом. Готувати його можна цілий рік, але все ж раджу робити це в сезон апельсинів. опис приготування: Приготування повидла з апельсинів займає велику кількість часу. Але й...

Повидло з чорної смородини

Повидло з чорної смородини

Чорна смородина зберігає свої властивості і після консервації. Тому повидло з цієї диво-ягоди взимку стане для вас справжньою знахідкою. Вживайте його для профілактики простудних захворювань. опис приготування: Чорну смородину з куща збирайте з гілочками. Перед обробкою ягід гілочки видаліть. ...

Повидло з дині і яблук

Повидло з дині і яблук

Повидло з дині і яблук, виготовлене за традиційним рецептом, — найулюбленіше в нашій родині. В такому повидлі міститься багато вітамінів, аромат і смак — чудові, а зі свіжої булочкою — чудо! опис приготування: Повидло з дині і яблук — відмінна начинка для пирогів. воно — густе, яскраве, не роз...