Рецепт Potpay (м'ясний пиріг)

Рецепт Potpay (м'ясний пиріг)
Кількість порцій: 4 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Останнім часом пиріг потпай став надзвичайно модним частуванням, хоча він і не належить до кулінарних шедеврів високої кухні - це просте смачне, ситне і красиве блюдо, яке ви, сподіваюся, оціните

опис приготування:

Нарізаємо дрібно-дрібно свіжу петрушку.Cмешіваем борошно, кубики маргарину, чебрець і петрушку. У суху суміш додаємо 2-3 столових ложки холодної води, розминаємо суміш і прибираємо тісто в холодильник на 30 хв,

Курячі грудки заливаємо 300 мл курячого бульйону або простою водою, додаємо 60 мл сухого білого вина

Розрізаємо лимон на чотири частини і кидаємо четвертинки в курку. Не забуваємо також про лавровий лист. Даємо рідини закипіти, зменшуємо вогонь і варимо 20 хвилин.

Коли грудки готові, викладаємо їх на тарілку, охолоджуємо і нарізаємо на дрібні кубики.

Розігріваємо духовку до 180 градусів.

Нагріваємо сковороду з сумішшю вершкового і рослинного масла.

Нарізаємо цибулю на маленькі кубики і страхуємо 3-4 хв в олії до прозорості.

Нарізаємо скибочками гриби і додаємо їх до цибулі в сковороду. Трохи їх підсмажуємо і всипаємо 1 столову ложку борошна, перемішуємо, щоб не було грудочок, і вливаємо курячий бульйон.

Нарізаємо дрібно одну велику моркву, селери, Зелена цибуля, естрада, петрушку, кріп або будь-яку іншу улюблену зелень, додаємо зелений горошок, добре перемішуємо і кладемо все в сковороду до цибулі і з грибами.

Беремо шість формочок для суфле і викладаємо в них курячу начинку, потім овочеву суміш.

Поділяємо тісто на 6 частин і розгортає їх дуже тонко. .Закриваємо тестом формочки так, щоб краю трохи виступали Робимо надрізи на тесті і змащуємо яйцем.

Випікаємо в духовці 50 хв — час.

Подаємо на стіл теплими. Смачного!


  • мука— 150 грам
  • маргарин— 90 грам
  • чебрець— 1 Ст. ложка
  • мелко нарезанная петрушка— 1 Ст. ложка
  • холодна вода— 3-4 склянок
  • куринная грудка целая— 1 штука
  • лимон— 1 штука
  • лавровий лист— 2 штуки
  • курячий бульйон— 300 мілілітрів
  • біле сухе вино— 60 мілілітрів
  • Зелена цибуля— 2 штуки
  • оливкова олія— 2 Ст. ложки
  • вершкове масло— 30 грам
  • цибулина— 1 штука
  • пучок зелені (естрада, петрушка, укроп или др.)  — 1 штука
  • гриби (можна печериці)  — 100 грам
  • морква— 1 штука
  • зелений горіх— 90 грам
  • селера— 1 штука
  • яйце— 1 штука
  • сіль— — За смаком
Нарізаємо дрібно-дрібно свіжу петрушку.Cмешіваем борошно, кубики маргарину, чебрець і петрушку. У суху суміш додаємо 2-3 столових ложки холодної води, розминаємо суміш і прибираємо тісто в холодильник на 30 хв,

Курячі грудки заливаємо 300 мл курячого бульйону або простою водою, додаємо 60 мл сухого білого вина

Розрізаємо лимон на чотири частини і кидаємо четвертинки в курку. Не забуваємо також про лавровий лист. Даємо рідини закипіти, зменшуємо вогонь і варимо 20 хвилин.

Коли грудки готові, викладаємо їх на тарілку, охолоджуємо і нарізаємо на дрібні кубики.

Розігріваємо духовку до 180 градусів.

Нагріваємо сковороду з сумішшю вершкового і рослинного масла.

Нарізаємо цибулю на маленькі кубики і страхуємо 3-4 хв в олії до прозорості.

Нарізаємо скибочками гриби і додаємо їх до цибулі в сковороду. Трохи їх підсмажуємо і всипаємо 1 столову ложку борошна, перемішуємо, щоб не було грудочок, і вливаємо курячий бульйон.

Нарізаємо дрібно одну велику моркву, селери, Зелена цибуля, естрада, петрушку, кріп або будь-яку іншу улюблену зелень, додаємо зелений горошок, добре перемішуємо і кладемо все в сковороду до цибулі і з грибами.

Беремо шість формочок для суфле і викладаємо в них курячу начинку, потім овочеву суміш.

Поділяємо тісто на 6 частин і розгортає їх дуже тонко. .Закриваємо тестом формочки так, щоб краю трохи виступали Робимо надрізи на тесті і змащуємо яйцем.

Випікаємо в духовці 50 хв — час.

Подаємо на стіл теплими. Смачного!


Подібні рецепти

Святковий м'ясний рулет

Локшина домашня на курячому бульйоні

Такий рулет можна приготувати на кожен день або на святковий стіл і вам не доведеться витрачатися на магазинну ковбасу — це і набагато смачніше, і витрати будуть менше. опис приготування: Неймовірно смачний рулет з фаршу свинини і курки з великою кількістю спецій. Тут свинячий і курячий фарш н...

Салат м'ясний зі свининою

Салат м'ясний зі свининою

Тут я покажу як приготувати салат м'ясний зі свининою — ситний і ніжний, який обов'язково сподобається всім м'ясоїдам. Салат виходить ніжним з гармонійним смаком. При цьому він цілком бюджетний. опис приготування: За бажанням в якості заправки можна використовувати тільки сметану або тільки ма...

Салат з курки і помідорів

Салат з курки і помідорів

Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...

Сендвіч з овочами

Сендвіч з овочами

Для всіх любителів простих, корисних і смачних сніданків хочу запропонувати класну ідею, як приготувати сендвіч з овочами і ароматними спеціями. Дуже ситний і справді смачний. рекомендую! опис приготування: Це абсолютно вегетаріанський варіант, але, при бажанні, ви звичайно ж, можете додати та...

Пиріжки «Наполеон»

Пиріжки «Наполеон»

Пиріжки "; Наполеон" дуже нагадують всім знайомий торт. Вони приготовлені з листкового тіста, а начинка — знаменитий заварний крем. Приготування пиріжків відніме у вас не більше години часу. опис приготування: Перед вами класичний рецепт приготування пиріжків "; Наполеон ";. У даних пиріжків с...