Рецепт Помідори в желатині

Рецепт Помідори в желатині
Кількість порцій: 3-4 Час приготування: 1 дн. 2 г. 0 хв.
З помідорів можна зробити дуже багато смачних страв. Їх можна нарізати в салат, запекти з м'ясом або іншими овочами, зробити нарізку або спробувати рецепт, як приготувати помідори в желатині.

опис приготування:

Рецепт досить простий, але таке блюдо точно пробували не всі. Для приготування краще вибирати крупнозернистий желатин, або розфасований, який продається в магазині. головне, щоб цей желатин добре застигав, якщо знаєте, що він слабенький, то беріть більше, ніж зазначено в рецепті. Такі помідори можуть довго зберігатися в коморі і радувати вас своїм смаком.

  • помідори— 1 кілограм
  • Цибуля— 2-3 штук
  • сіль— 1 Ст. ложка
  • цукор— 2 Ст. ложки
  • оцет— 2 Ст. ложки
  • Перець горошком— 5-6 штук
  • Лавровий лист— 3 штуки
  • желатин— 6 Ст. ложок
Помідори в желатині - фото крок 1 1. У каструлю наливаємо воду, насипаємо сіль, цукор, чорний перець горошком, лавровий лист і додаємо оцет. Ставимо все на вогонь і кип'ятимо кілька хвилин до повного розчинення солі та цукру, прибираємо з вогню і охолоджуємо до кімнатної температури.

Помідори в желатині - фото крок 2 2. В окремій мисці желатин заливаємо холодною водою. потрібно, щоб вода трохи посивіло в нього. Ми залишаємо набухати на півгодини.

Помідори в желатині - фото крок 3 3. Банки стерилізуємо паром або в духовці. Тим часом моєму помідори і обсушуємо їх. Помідори нарізаємо кружечками завтовшки близько сантиметра, таким же чином ріжемо цибулю і укладаємо їх шарами в банки не дуже щільно.

Помідори в желатині - фото крок 4 4. Набряклий желатин відправляємо в мікрохвильову піч або ставимо на вогонь, щоб прогріти. Головне не перегрівати його. Розтоплений желатин наливаємо в маринад і заливаємо отриманою сумішшю банки.

Помідори в желатині - фото крок 5 5. Накриваємо банки кришками і ставимо їх в каструлю, на дно якої укладаємо рушник, заливаємо їх водою і прогріваємо при температурі 70-80 градусів 10 хвилин.

Помідори в желатині - фото крок 6 6. через 10 хвилин виймаємо банки з води, закочує їх, перевертаємо і вкутуємо ковдрою, залишаємо так на 24 годину, після чого відправляємо їх в комору.

Подібні рецепти

Помідори в желатині без стерилізації

Глазур для паски на желатині

Ці помідори вам точно сподобаються і запам'ятаються. Вперше я спробувала такі помідорчики в гостях, і ось уже другий рік заготовлював їх собі. Виходить дуже смачно і оригінально. опис приготування: Ці помідорчики мені подобаються тим, що з'їдаються не тільки вони, але і сам маринад. У вигляді ...

Помідори в желатині на зиму

Помідори в желатині на зиму

У цій заготівлі завжди дилема, що смачніше — розсіл або самі помідори? Особисто я вибираю і те й інше. А ще такі помідори прийнято вважати "; закускою для дам ";, тому що вона ніжна і солодка. опис приготування: За великим рахунком, процес приготування не відрізняється від звичайного маринуван...

Помідори без оцту на зиму

Помідори без оцту на зиму

Якщо ви не любите смак оцту, то вам сюди. Пропоную рецепт приготування помідорів без оцту на зиму. Нічого складного в приготуванні цієї заготовки немає. А результат перевершить всі очікування! опис приготування: Нижче описаний простий рецепт приготування помідорів без оцту на зиму. головне — п...

Помідори через м'ясорубку на зиму

Помідори через м'ясорубку на зиму

Помідори через м'ясорубку називають ще томатним морсом. Це відмінна заправка для борщів, супів, щей і приправ. опис приготування: Томатна паста навіть самого гарної якості не замінить свіжих помідорів. Борщ з томатним морсом набагато смачніше, приготованого з томатною пастою. А якщо в цей морс...

Помідори черрі на зиму

Помідори черрі на зиму

На будь-якому застілля заготовки з помідорів завжди займають почесне місце і є найкращою закускою до міцних напоїв. Ну а такі помідори черрі не тільки дуже смачні, але досить симпатичні. опис приготування: Відтоді, як ці симпатичні помідори з'явилися в продажу, вони стали дуже популярні і вико...