Рецепт Пісний грибний куліш

Рецепт Пісний грибний куліш
Кількість порцій: 4 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Куліш - це юшка з пшона і сала з додаванням різних овочів або спецій, солі. Ця страва часто зустрічається на кордоні Росії і України, хоча саме слово "; куліш" має угорське коріння.

опис приготування:

Якщо вам цікаво, як приготувати "; Куліш ";, то я із задоволенням поділюся рецептом, який є в моїй родині. Правильний він чи ні, складно сказати, адже в різних регіонах куліш варять по-різному, з тих грибів і продуктів, які є. Якщо пост закінчений, то пшоняну кашу варять з салом або шкварками. наприклад, донські козаки в походах варили "; куліш плавневий ";, у великих чанах на багатті, замість крупи використовували рогіз, а іноді й інше коріння рослин. Подібне блюдо можна знайти в білоруській кухні, російської, української. звичайно, рецепт вже адаптований до нашого часу, козаки не робили зажарку і не варили окремо гриби. Все складалося в чан і була вкрита на багатті. Причому каша повинна мати "; кашоподібну" консистенцію, щось середнє між кашею і супом. Давайте пробувати?

  • гриби— 200 грам
  • пшоно— 100 грам
  • Картопля— 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста— 1 штука
  • морква маленька— 1 штука
  • сіль, перець чорний мелений— За смаком
  • Рослинна олія— 3-4 Ст. ложок
Пісний грибний куліш - фото крок 1 1. Підготуйте продукти. Овочі вимийте і очистіть. Гриби можна використовувати не тільки одного виду, можна суміш, я взяла частину печериць, частина маслюків, вони дуже ароматні. беріть ті, які продаються в вашому регіоні. Підійдуть навіть сушені, тільки їх потрібно замочити години на 2 перед варінням.

Пісний грибний куліш - фото крок 2 2. Вимиті і підготовлені гриби залийте літром чистої води і проваріть хвилин 20. воду підсолити.

Пісний грибний куліш - фото крок 3 3. Цибулю і моркву крупно порубати і обсмажити на олії до напівготовності.

Пісний грибний куліш - фото крок 4 4. Промийте пшоно до чистої води.

Пісний грибний куліш - фото крок 5 5. Картопля поріжте шматочками.

Пісний грибний куліш - фото крок 6 6. У казан покладіть смажені овочі, пшоно, картопля.

Пісний грибний куліш - фото крок 7 7. Залийте грибами з відваром. Води повинно бути 1 літр на 100 г Pšeno. Поставте в гарячу духовку на 1 час. температура спочатку 250 градусів, щоб куліш закипів, потім зменшуйте до 150-160, щоб він просто нудився, не кипів. Температуру регулюйте по своїй духовці.

Пісний грибний куліш - фото крок 8 Пісний грибний куліш готовий! Пригощайтеся!

Подібні рецепти

Пісний грибний суп із сушених грибів

Алябський шашлик по-азербайджанськи

той, хто говорить вам, що з пісних продуктів можна приготувати хороший, наваристий і ароматний суп, не праві. Я розповім, як приготувати пісний грибний суп із сушених грибів, смачний і ситний! опис приготування: розповім вам, як приготувати пісний грибний суп із сушених грибів. Це просте блюдо...

Пісний грибний суп-пюре

Пісний грибний суп-пюре

Якщо ви дотримуєтеся посту, то цей рецепт простого і смачного супу-пюре з грибів вам обов'язково стане в нагоді. Він досить ситний і дуже ароматний. Такий запах супу надають грибочки. Спробуйте! опис приготування: Для приготування цього супу вам знадобляться гриби і овочі, які стануть його осн...

Пісний грибний суп із заморожених грибів

Пісний грибний суп із заморожених грибів

розповім, як приготувати пісний грибний суп із заморожених грибів. виходить смачне, ніжне і навіть ситне блюдо, незважаючи на те, що воно пісне. Взагалі я його готую навіть не в пост — смачно! опис приготування: Цей рецепт приготування пісного грибного супу з заморожених грибів я підгледіла в ...

Пісний грибний суп в мультиварці

Пісний грибний суп в мультиварці

На обід для всієї родини хочу порекомендувати простенький, але вельми апетитний варіант, як приготувати пісний грибний суп в мультиварці з картоплею і сочевицею. опис приготування: Приготувати пісний грибний суп в мультиварці в домашніх умовах можна як зі свіжими грибами, так і з замороженими....

Салат грибний пісний

Салат грибний пісний

У цьому салаті досить смачне, хоч і просте поєднання продуктів. Салат пісний але ситний, а приготувати його дуже легко. Салат можна подавати теплим або холодним — він смачний в обох варіантах. опис приготування: Пісне меню теж може бути цікавим і має бути різноманітним. пост — цей час експерим...