Рецепт Пиріг Курник

Рецепт Пиріг Курник
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Дуже смачний, старовинний рецепт наших прабабусь, вікове страва не залишить байдужими навіть найвибагливіших гурманів.

кількість порцій: 8-10
  • маргарин— 250 грам(в тісто)
  • вода— 1  склянок(в тісто)
  • сіль— 1 щіпка(в тісто)
  • мука— 300-400 грам(в тісто)
  • картопля— 1-1,5 кілограма(в начинку)
  • куряче філе— 500  грам(в начинку)
  • цибуля ріпчаста— 1 штука(в начинку)
  • вершкове масло— 60-80 грам(в начинку за бажанням)
  • сіль— 1 За смаком(в начинку)
  • яєчний жовток— 1 штука(змастити наш пиріжок)
Пиріг Курник - фото крок 1 Підготуємо всі наші інгредієнти. ( на фото немає солі, масла і жовтка, я ці продукти як то походу використовувала)

Пиріг Курник - фото крок 2 Замішуємо спочатку тісто. Для цього нам потрібно розтопити пачку маргарину, трохи остудити (можна не до кінця) додати сіль, гарненько розмішати, щоб сіль розчинилася, додати склянку води, солі повинно бути достатньо, я брала чайну ложку без гірки, так як мука потім вбереться і якщо солі буде мало, тісто вийде прісне і додаємо трохи борошна (не важливо як, просіяти або ложкою покласти, кому як зручно), перемішати.

Пиріг Курник - фото крок 3 ще додати борошна, ще перемішати, і так до тих пір поки не вийти пружне, не прилипає до рук тісто.

Пиріг Курник - фото крок 4 Після того, як тісто готове, відправляємо його в холодильник, а самі починаємо займатися начинкою. Чистимо картоплю і режим його на кубики приблизно в 1 см, можна трохи менше, кому як подобатися. чому кубик… Та тому що так буде потім зручніше його є. У на адже вийти не зовсім пиріг, а пиріг, який їдять ложкою. Після того як картопля нарізаний ставимо його на плиту і варимо після закипання 2-3 хв до напівготовності, можна до готовності, але тоді є ризик отримати пюре в результаті, все залежить від сорту картоплі.

Пиріг Курник - фото крок 5 поки картопля варитися чистимо і режим цибулю на невеликий кубик і куряче філе

Пиріг Курник - фото крок 6 вилучити
після варіння картопля відкинути на друшляк, щоб стекла вода, даємо трохи охолонути, якщо ж немає терпіння чекати можна промити акуратно під холодною водою, після чого солимо, перчимо й перемішуємо куряче філе, цибуля і картопля.

Пиріг Курник - фото крок 7 Ось наша начинка вже готова і ми беремося знову за старе))) Тобто за тісто. Режим його на дві частини, одна трохи більше, інша трохи менше.

Пиріг Курник - фото крок 8 той шматок, що побільше розгортаємо першим, це буде у нас дно нашого творіння, тому сильно тонко його розгортати не варто, краще зробити так, розкачати товщиною приблизно в 7 мм — 1 см а потім краю кола зробити тонший, тим самим у нас вийде товсте дно і тонкі краю пиріжка. Краї повинні трохи звисати з форми, тоді буде потім зручніше заліплювати.

Пиріг Курник - фото крок 9 А, ледь не забула, у мене форма стара, добра чавунна сковорода, я її просто змастила олією. Можна трохи присипати борошном. Отже, після того, як перший шар у нас в формі, катаємо другий. Катаємо його один в один з розміром форми, щоб не було красивих складок. Він вийти теж не тонкий і це нормально. Тепер викладаємо акуратно і рівномірно начинку, не лякайтесь, якщо вам здасться її багато, ложите прям гіркою, Так треба. (саме тому ми заздалегідь відварити картоплю, щоб не переживати, що пиріг не пропечеться!) зверху режим трохи вершкового масла.

Пиріг Курник - фото крок 10 як все готово накриваємо пиріг другим розкатаним шматком тесту, заліплює і по центру робимо дірочку приблизно 2 см в діаметрі.

Пиріг Курник - фото крок 11 перед тим, як відправити Курник в духовку, вона повинна бути добре розігріта… скажімо так десь 180 градусів. відправляємо його на 30 хвилин після чого дістаємо і вливаємо в нього приблизно 200 мл ( у мене не велика кухлик) солоної і перченою кип'яченої водички. У нас виходить, що тісто за пів години перебування в гарячій духовці утворило як би міцну каструльку, а ми вливши в неї водичку ( а якщо є курячий бульйон, можна і його) створюємо соковитість. Після чого знову відправляємо його в духовку. Свій я накрила фольгою, так як став пригорати і зменшила температуру ( у мене газ, точно до скількох не можу сказати, але приблизно до 100) і випікаємо до готовності ще хвилин 20-30. для 5 хвилин до готовності дістаємо, змащуємо курячим жовтком і ставимо зарум'яниться.

Пиріг Курник - фото крок 12 І ось наш пиріг готовий, тільки прямо з печі так би мовити

Пиріг Курник - фото крок 13 Не поспішайте його відразу є))) Дайте йому трохи відпочити. Накрийте його фольгою або пакетиком і теплим одеялком, ну або подушкою хвилин на 10. Тоді скоринка стане м'якшою.

Пиріг Курник - фото крок 14 І ще, Не готуйте його заздалегідь, його потрібно їсти відразу, як спекти, тому що з часом бульйон вбирається в нижню скоринку і він не виходить таким соковитим. Правильно є його потрібно так: прорізати верхню скоринку, відламуєте, розкладає ложкою начинку з бульйончиком, тільки після цього розрізаєте нижню скоринку.
Ось такий виходить Курник! Самий смачний пиріг в світі! Смачного!

Подібні рецепти

Салат з курки і помідорів

Кабачки по-марсельки

Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...

Сендвіч з овочами

Сендвіч з овочами

Для всіх любителів простих, корисних і смачних сніданків хочу запропонувати класну ідею, як приготувати сендвіч з овочами і ароматними спеціями. Дуже ситний і справді смачний. рекомендую! опис приготування: Це абсолютно вегетаріанський варіант, але, при бажанні, ви звичайно ж, можете додати та...

Пиріжки «Наполеон»

Пиріжки «Наполеон»

Пиріжки "; Наполеон" дуже нагадують всім знайомий торт. Вони приготовлені з листкового тіста, а начинка — знаменитий заварний крем. Приготування пиріжків відніме у вас не більше години часу. опис приготування: Перед вами класичний рецепт приготування пиріжків "; Наполеон ";. У даних пиріжків с...

Риба в мікрохвильовці

Риба в мікрохвильовці

Побутує думка, що в мікрохвильовці можна тільки розігріти страви. Але це помилка. Хочу поділитися рецептом, як приготувати рибу в мікрохвильовці. Відмінне гаряче блюдо на швидку руку. опис приготування: Готувати в мікрохвильовці дуже просто. Хто не хоче возитися з духовкою, не любить підгорілі...

Салат з бобами і сиром

Салат з бобами і сиром

Коли за короткий час треба створити що-небудь смачненьке і швидко, я готую салат з бобами і сиром. Боби беру консервовані, сир натираю на тертці, додаю ще парочку інгредієнтів і готово! опис приготування: У салат з бобами і сиром я додаю болгарський перець. перець — соковитий і свіжий і відмін...