Рецепт Цукрова мастика для пряників

Рецепт Цукрова мастика для пряників
Кількість порцій: 1 Час приготування: 30 хв.
Приготувати пряники без помадки просто неможливо. Щоб цукрова мастика для пряників вийшла яскравою, в неї додається харчовий барвник, але її можна залишати і білої, завдаючи різні візерунки.

опис приготування:

Глазур'ю за цим рецептом можна робити не тільки красиві малюнки та візерунки, але і покривати повністю поверхню пряників. Її можна залишити білою, а можна додавати харчовий барвник. Готується вона на основі білка і цукру, методом збивання. Все просто і дуже швидко!

  • Яєчний білок— 1  штук
  • Цукрова пудра— 200  грам
  • Харчовий барвник— За смаком
Цукрова мастика для пряників - фото крок 1 1. Видів глазурі буває кілька: рідка, середньої консистенції (помадка) і мастики. Ми сьогодні готуємо помадку для пряників з додаванням харчових барвників.

Цукрова мастика для пряників - фото крок 2 2. Відразу потрібно збити білки в густу піну. Для цього можна використовувати міксер, а можна звичайний віночок.

Цукрова мастика для пряників - фото крок 3 3. Поступово в білок потрібно додавати цукрову пудру. буквально за 1- чайній ложці.

Цукрова мастика для пряників - фото крок 4 4. Відразу пудра буде братися грудками, але нічого страшного, поступово грудки розіб'ються.

Цукрова мастика для пряників - фото крок 5 5. Ретельно вимішуйте масу, знімаючи зі стінок залишки пудри. Поступово глазур стане білого кольору.

Цукрова мастика для пряників - фото крок 6 6. Густота помадки визначається кількістю всипати пудри. Для пряників мастика потрібна рідкісна, тому на 1 білок досить буде 130-140 гр цукрової пудри.

Цукрова мастика для пряників - фото крок 7 7. Помадку можна використовувати білу, а можна змішати з харчовими барвниками, вийде яскрава красива мастика.

Цукрова мастика для пряників - фото крок 8 8. досить буде 1 краплі барвника на 150 гр помадки. Знову ж, яскравість кольору регулюйте самі. Потім помадку можна помістити в кондитерський мішок і використовувати.

Цукрова мастика для пряників - фото крок 9 9. Покривати мастикою потрібно остиглі пряники.

Подібні рецепти

Сахарная мастика для булочек

Сирокопчена ковбаса

Сделать булочки еще вкуснее поможет сахарная мастика, которая готовится из простых и доступных продуктов. Это густой уваренный сахарный сироп, который еще называют "помадка". опис приготування: Готовая сахарная мастика для булочек должна обязательно постоять при комнатной температуре минимум 8...

Цукрова глазур

Цукрова глазур

Для украшения печенья или тортов я часто использую глазурь. Готується вона легко, и я хочу поделиться, как приготовить сахарную глазурь проще всего. В основе будет сахарная пудра и сливочное масло. опис приготування: Такая глазурь хорошо подойдет для украшения печенья, тістечок, кексів і торті...

Салат з курки і помідорів

Салат з курки і помідорів

Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...

Сендвіч з овочами

Сендвіч з овочами

Для всіх любителів простих, корисних і смачних сніданків хочу запропонувати класну ідею, як приготувати сендвіч з овочами і ароматними спеціями. Дуже ситний і справді смачний. рекомендую! опис приготування: Це абсолютно вегетаріанський варіант, але, при бажанні, ви звичайно ж, можете додати та...

Пиріжки «Наполеон»

Пиріжки «Наполеон»

Пиріжки "; Наполеон" дуже нагадують всім знайомий торт. Вони приготовлені з листкового тіста, а начинка — знаменитий заварний крем. Приготування пиріжків відніме у вас не більше години часу. опис приготування: Перед вами класичний рецепт приготування пиріжків "; Наполеон ";. У даних пиріжків с...