Рецепт Сахарная мастика для булочек

Рецепт Сахарная мастика для булочек
Кількість порцій: 1 Час приготування: 19 г. 0 хв.
Сделать булочки еще вкуснее поможет сахарная мастика, которая готовится из простых и доступных продуктов. Это густой уваренный сахарный сироп, который еще называют "помадка".

опис приготування:

Готовая сахарная мастика для булочек должна обязательно постоять при комнатной температуре минимум 8 годин, чтобы полностью завершился процесс кристаллизации. Я зазвичай залишаю її на ніч, а на следующий день убираю в холодильник и там она может храниться даже неделю. В отличие от привычной мастики для тортов, эта сахарная помадка заметно реже, но тоже плотной консистенции. Когда вы будете такой мастикой смазывать горячие булочки она станет еще реже, будет растекаться по поверхности булки и придаст не только красивый вид, але і приголомшливий смак.

  • цукор— 500  грам
  • вода— 150  мілілітрів
  • Лимонний сік— 1  Ст. ложок
Сахарная мастика для булочек - фото крок 1 1. Помадку для булочек готовить достаточно просто. Одно из главных условийналичие блендера. Отже, сразу нам нужно добавить в сахар воду и подождать, пока сахар в ней растворится. Воду лучше брать теплую.

Сахарная мастика для булочек - фото крок 2 2. Дуже важливо, чтобы на стенках кастрюли, в которой растворяете сахар, не осталось крупинок (они в последствии могут дать нежелательный эффект и испортить мастику).

Сахарная мастика для булочек - фото крок 3 3. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Огонь должен быть не сильный, чтобы мастика не пригорела.

Сахарная мастика для булочек - фото крок 4 4. Кипятим наш сироп около 4 хвилин. Я всегда беру специальную кастрюлю или миску с толстым дном, антипригарным покрытием. Сироп важно не переварить. Проверить готовность просто: макаете ложку в сироп и опускаете быстро в стакан с холодной водой, затем вынимаете ложку, снимаете мастику и пробуете слепить шарик. Если лепитсямастика готова.

Сахарная мастика для булочек - фото крок 5 5. Пока снимаете пробу — вимикайте вогонь, потому что сироп уваривается крайне быстро. Коли він буде готовий — влийте лимонний сік.

Сахарная мастика для булочек - фото крок 6 6. Сироп можно поставить в емкость с холодной водой, потому что взбивать его можно будет только при температуре не выше 40 градусів. Ще важливий момент — взбивать только блендером!

Сахарная мастика для булочек - фото крок 7 7. Этот процесс обычно занимает до 20 хвилин.

Сахарная мастика для булочек - фото крок 8 8. Когда сахарная мастика для булочек станет белого цвета и тянучей густой консистенции — вона готова.

Подібні рецепти

Цукрова мастика для пряників

Мастика для ліплення квітів

Приготувати пряники без помадки просто неможливо. Щоб цукрова мастика для пряників вийшла яскравою, в неї додається харчовий барвник, але її можна залишати і білої, завдаючи різні візерунки. опис приготування: Глазур'ю за цим рецептом можна робити не тільки красиві малюнки та візерунки, але і ...

Салат з курки і помідорів

Салат з курки і помідорів

Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...

Сендвіч з овочами

Сендвіч з овочами

Для всіх любителів простих, корисних і смачних сніданків хочу запропонувати класну ідею, як приготувати сендвіч з овочами і ароматними спеціями. Дуже ситний і справді смачний. рекомендую! опис приготування: Це абсолютно вегетаріанський варіант, але, при бажанні, ви звичайно ж, можете додати та...

Пиріжки «Наполеон»

Пиріжки «Наполеон»

Пиріжки "; Наполеон" дуже нагадують всім знайомий торт. Вони приготовлені з листкового тіста, а начинка — знаменитий заварний крем. Приготування пиріжків відніме у вас не більше години часу. опис приготування: Перед вами класичний рецепт приготування пиріжків "; Наполеон ";. У даних пиріжків с...

Риба в мікрохвильовці

Риба в мікрохвильовці

Побутує думка, що в мікрохвильовці можна тільки розігріти страви. Але це помилка. Хочу поділитися рецептом, як приготувати рибу в мікрохвильовці. Відмінне гаряче блюдо на швидку руку. опис приготування: Готувати в мікрохвильовці дуже просто. Хто не хоче возитися з духовкою, не любить підгорілі...