Рецепт Святкові кренделя з горіховою начинкою
Якщо ви готуєтеся до свята, подивіться, як приготувати святкові кренделя з горіховою начинкою — дуже смачну і красиву випічку з ароматною, злегка терпкою начинкою. Вам сподобається!
опис приготування:
Якщо ви ніколи не пекли кренделі, обов'язково знайдіть час їх приготувати — це дуже легко, але виходить така випічка неймовірно смачною завдяки горіховою начинки з яблуком і родзинками. Головною особливістю кренделів є їх форма — вони чимось нагадують роги барана. З заявленої кількості тесту виходить два досить великих рулету, але за бажанням тісто можна розділити і на три частини. Раджу вам приготувати цю випічку на заквасці — так кренделя вийдуть не тільки смачними, але і корисними.
- стартер (пшеничний або житній) — 1 Чайна ложка
- лимонна цедра— 2 чайних ложки(по 1 ложці в тісто і начинку)
- мелена кориця— 1 Чайна ложка
- сіль— 1 щіпка
- яйце— 2 штуки
- яблуко— 1 штука
- Біла пшеничне борошно— 500 грам(100г в закваску, 400г в тісто)
- Вода кімнатної температури— 100 грам
- дріжджі— 200 грам
- цукор— 200 грам(100г в тісто, 100г в начинку)
- Вершкове масло— 50 грам
- Подрібнені волоські горіхи— 200 грам
- подрібнений родзинки— 50 грам
- молоко— 200 мілілітрів(100мл в тісто, 100мл в начинку)
2. У миску з просіяного борошном викладіть масло кімнатної температури і перетріть до стану крихти. У миску тістоміса викладіть закваску, молоко кімнатної температури, яйця, цукор, сіль, цедру лимона і підготовлену борошняну суміш.
3. Перемішайте тісто протягом 3 хвилин 1 швидкості, після чого збільште швидкість і вимішують тісто ще 3 хвилини. Округлите тісто і перекладіть в миску, змащену олією. Залиште тісто на 3 години при кімнатній температурі.
4. Для начинки молоко з цукром доведіть до кипіння, зніміть з плити. Додайте лимонну цедру, корицю, натерте на крупній тертці яблуко, подрібнені в блендері горіхи і родзинки. Перемішайте начинку до однорідності.
5. Викладіть тісто на присипану борошном поверхню, розділіть на дві частини і округлятимете. Накрийте плівкою і залиште на 10 хвилин, після чого розкачати в прямокутний пласт 30х40 см. викладіть начинку, відступаючи від країв 1,5-2 см.
6. Поверніть пласт в рулет і надайте форму кренделя. Перекладіть тісто на деко, покритий пергаментом. Накрийте тісто плівкою і залиште на 1 годину при кімнатній температурі.
7. Змастіть кренделі яйцем, збитим з водою, наколи їх виделкою і випікайте в розігрітій до 190-200 градусів духовці 40 хвилин. Посипте остиглі кренделя цукровою пудрою. Смачного!
Подібні рецепти
Тісто на ряжанка для булочок
Такі канапе підійдуть для будь-якого свята, адже багато хто любить оселедець з хрусткою греночкі і огірочком. І, звичайно, для новорічного столу я раджу вам взяти цей рецепт на замітку. опис приготування: Хочете зробити канапе більш ізсканнимі? Замініть оселедець на червону рибку і додайте лим...
«святкові» курині ніжки
На свято завжди хочеться приготувати що-небудь смачне за новим рецептом, здивувати гостей і отримати свою порцію компліментів. обіцяю, цей рецепт вас не підведе! Запрошую до столу! опис приготування: Ніжки виходять надзвичайно ароматні за рахунок спецій і часнику. Влітку обов'язково вибирайте ...
Святкові шоколадні тістечка з глазур'ю
Рецепт приготування тістечок з какао, шоколадом, цукровим сиропом і ванільною глазур'ю. опис приготування: За цим рецептом у вас вийде близько 2 десятків тістечок. Їх добре подавати з ванільним морозивом. шоколадних чіпсів— 180 грам несолоного вершкового масла— 2 Ст. ложки води— 2 Ст. ложки ...
Пиріг з корицею і горіховою посипкою
Рецепт приготування пирога з корицею, какао і посипанням з борошна, коричневого сахара, горіхів пекан і вершкового масла. опис приготування: Цей апетитний пиріг добре подавати на сніданок з кавою. солі— 1/2 чайних ложки(посипання) охолодженого вершкового масла— 6 Ст. ложок(посипання) несолод...
Пиріг з ревеню з гарбузової начинкою
Пиріг з м'якого тіста, приготованого на основі подрібнених стебел ревеню з солодкою гарбузової начинкою. Яскрава і ароматна річна випічка, яка є пісної і дуже корисною. готуємо! опис приготування: Незвичайне тісто з подрібнених стебел ревеню виходить ніжним, злегка вологим і відмінно поєднуєть...