Рецепт Різдвяний кекс на заквасці
Так як рецепти на Різдво можна збирати круглий рік, пропоную вам дізнатися, як приготувати різдвяний кекс на заквасці — не тільки красивий, повітряний і солодкий, але і дуже корисний кекс.
опис приготування:
Випічка на заквасці вважається однією з найбільш корисних, тому найкраще порадувати своїх близьких саме тортом, хлібом або кексом на заквасці. Ви можете приготувати житнє або пшеничне закваску — від цього лише злегка змінитися смак і аромат випічки. Так як кекс є традиційною випічкою на Різдво, не варто готувати щось нове — можна просто урізноманітнити смак класичного кексу родзинками, ваніліном, корицею, горіхами або журавлиною.
- стартер— 1 Ст. ложка(пшеничний або житній)
- вода— 150 грам(кімнатної температури)
- Біла пшеничне борошно— 1000 грам(150 грам — в закваску, 850 грам — в тісто)
- дріжджі— 300 грам
- молоко— 350 грам(кімнатної температури)
- Олія— 200 грам
- цукор— 50 грам
- Ізюм— 180 грам(світлий)
- журавлина— 100 грам(сушена)
- мигдальний крем— 500 грам
- яйце— 4 штуки
- Цукрова пудра— За смаком
У миску з просіяного борошном викладіть вершкове масло кімнатної температури і перемішайте до стану крихти. У миску тістоміса викладіть закваску-опару, молоко кімнатної температури, яйця, цукор, суміш борошна і масла.
Вимісити в тістомісильн 3 хвилини на 1 швидкості, після чого 3 хвилини на 2 швидкості. Викладіть тісто в миску, змащену олією. округлите тісто, переверніть швом вниз, розрівняйте і накрийте харчовою плівкою.
Залиште при кімнатній температурі на 1 час. розтягніть тісто, максимально витягнувши один край тіста і склавши його до протилежної сторони. Повторіть розтягування по колу, переверніть швом вниз, вирівняйте поверхню.
Ще два рази обомніте тісто, роблячи перерви між розтягуванням 1 час. Викладіть тісто на робочу поверхню, присипану борошном. Руками розтягніть тісто в прямокутник. Ізюм та журавлину промийте, обсушити паперовим рушником і викладіть на прямокутник рівномірним шаром.
Двічі складіть тісто втричі, пріпиліте борошном, переверніть швом вниз і накрийте плівкою на 30 хвилин. Тісто знову розтягніть руками в прямокутник і змастіть мигдальним кремом. Зверху викладіть трохи мигдального борошна.
Складіть тісто так, щоб кремова начинка виявилася усередині і закріпіть краю так, щоб начинка не витекла на деко. Перенесіть тісто на пергамент, присипте борошном і вирівняйте поверхню тесту.
Викладіть тісто разом з пергаментом в форму для випічки, накрийте харчовою плівкою і залиште на 2,5 годину. Випікайте кекс в розігрітій до 190 градусів духовці 40 хвилин. Повністю остудіть кекс на решітці і посипте цукровою пудрою. Смачного!
Подібні рецепти
Болгарський перець з сиром
Хочу з вами поділитися відмінним рецептом того, як приготувати різдвяний кекс з сухофруктами і горіхами. Ми будемо його робити так, як належно. Тому запасіться терпінням і хорошим настроєм. опис приготування: Дана випічка вимагає багато часу, оскільки замочування сухофруктів і наполягання само...
Різдвяний кекс з сухофруктами
Сьогодні я розповім, як приготувати різдвяний кекс з сухофруктами. Візьміть сухофрукти і горіхи. Додайте ром або коньяк. Приготуйте "; шовкове" тісто на основі вершкового масла - і справа в капелюсі. опис приготування: Кекс виходить дуже смачним. Якщо у вас вдома є цукати імбиру, наріжте слайс...
Різдвяний пудинг з корицею
Рецепт традиційного англійського страви до Різдвяного столу. опис приготування: Готувати Різдвяний пудинг потрібно завчасно для того, щоб він встиг настоятися в холодильнику. панірувальні сухарі— 230 грам(інгредієнти для пудингу:) темні родзинки— 1 Склянка золотий родзинки— 1 Склянка цукор— ...
Різдвяний пудинг
Поділюся з вами рецептом приготування різдвяного пудингу. Це смачна і дуже цікава солодкість родом з Великобританії. Апельсиновий сік, сухофрукти і трохи бренді - ось секрет успіху! опис приготування: Перед вами простий рецепт, з якого ви дізнаєтеся, як приготувати різдвяний пудинг. Боятися та...
Різдвяний салат «вінок»
Салат сам по собі чимось нагадує салат "; Олів'є ";. Зате оформлення дуже красиве, новорічне. Заходьте, і я покажу вам, як з простого салату зробити красиве, святково-новорічне блюдо! опис приготування: Спробуйте смачний і красивий новорічний салат. Він настільки простий, що всього 4 інгредієн...