Рецепт Риба по-узбецьки
Узбецька кухня широко відома насамперед завдяки плову. Але узбеки не тільки м'ясо і рис вміють смачно готувати — думаю, рецепт риби по-узбецьки вас в цьому переконає. ділюся.
опис приготування:
У деяких районах Узбекистану це блюдо називають «рибний казан-кабоб». Але куди ширше воно відомо як "; басма з риби ";.
друк — це не вид блюда, а скоріше спосіб приготування. «Голі» — узбецьке слово, позначає тиск пара. Тобто басма — ця страва, яке виходить в результаті закладки всіх компонентів сирими в казан і повільного гасіння "; на пару" під герметично закритою кришкою. А якщо ви хочете приготувати знамениту Дімляма — інгредієнти потрібно спочатку обсмажити, а потім додати в казан трохи рідини. різниця є, і вона суттєва.
З риби можна приготувати і Дімляма, і заклинання. Сьогодні я хочу запропонувати вам рецепт риби по-узбецьки без попереднього обсмажування — саме тому для його приготування можна взяти досить жирну м'ясисту рибу типу сазана.
Це не тільки смачне, але і дуже корисна страва, яке не містить зайвих калорій, підходить для дитячого і дієтичного харчування!
- риба— 2 кілограма
- Цибуля ріпчаста— 1,5 кілограма
- пучки кропу— 2 штуки
- коріандр мелений— 1 Ст. ложка
- Лавровий лист— 3 штуки
- пучок кінзи— 1 штука
- помідори— 8-10 штук
- сіль— За смаком
- Перець чорний мелений— За смаком
- Масло рослинне— За смаком
- Перець запашний горошком— 10-15 штук
Цибулю почистити і нарізати тонкими півкільцями.
кріп вимити, обсушити й подрібнити.
У казан налити масло і добре розігріти.
Викласти в казан чверть лука, йому — риб'ячу голову, хвіст і ще 1-2 шматка риби. присипати 1/3 частиною кропу, частиною коріандру, додати перець і лавровий лист. Потім знову шар цибулі, кілька шматків риби, зелень, приправи. І так далі. Останній шар цибулі потрібно злегка посолити. Щільно закрити казан кришкою (при необхідності обернути рушником) і томити на самому маленькому вогні 1,5 годину.
Помідори вимити й обсушити. нарізати кільцями. посолити, поперчити, додати коріандр і перемішати. Рибу по-узбецьки подавати з гарніром з помідорів і томленого лука, прикрасивши гілочками кінзи.
Подібні рецепти
Капкейкі на жовтках
Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...
Сендвіч з овочами
Для всіх любителів простих, корисних і смачних сніданків хочу запропонувати класну ідею, як приготувати сендвіч з овочами і ароматними спеціями. Дуже ситний і справді смачний. рекомендую! опис приготування: Це абсолютно вегетаріанський варіант, але, при бажанні, ви звичайно ж, можете додати та...
Пиріжки «Наполеон»
Пиріжки "; Наполеон" дуже нагадують всім знайомий торт. Вони приготовлені з листкового тіста, а начинка — знаменитий заварний крем. Приготування пиріжків відніме у вас не більше години часу. опис приготування: Перед вами класичний рецепт приготування пиріжків "; Наполеон ";. У даних пиріжків с...
Риба в мікрохвильовці
Побутує думка, що в мікрохвильовці можна тільки розігріти страви. Але це помилка. Хочу поділитися рецептом, як приготувати рибу в мікрохвильовці. Відмінне гаряче блюдо на швидку руку. опис приготування: Готувати в мікрохвильовці дуже просто. Хто не хоче возитися з духовкою, не любить підгорілі...
Салат з бобами і сиром
Коли за короткий час треба створити що-небудь смачненьке і швидко, я готую салат з бобами і сиром. Боби беру консервовані, сир натираю на тертці, додаю ще парочку інгредієнтів і готово! опис приготування: У салат з бобами і сиром я додаю болгарський перець. перець — соковитий і свіжий і відмін...