Рецепт Риба по-монастирськи
У російській кухні рибні страви завжди займали почесне місце, але особливо смачно їх готували в монастирях, де дотримання постів було ще більш суворим, ніж у мирян. Отже, рецепт риби по-монастирськи!
опис приготування:
Як це не дивно, саме в монастирях протягом довгих століть розвивалися кулінарні традиції багатьох європейських кухонь — і російська в даному випадку не виняток. Монастирі завжди мали власними мисливськими угіддями, пасовищами, маслоробнями і сироварнями, озерами і ставками з рибою. Часто вони брали важливих гостей — в числі прочан були і купці, і князі, яких потрібно було добре прийняти і смачно пригостити. Тому не дивно, що на монастирських кухнях було створено стільки оригінальних рецептів, багато з яких дійшли до наших днів.
Хотілося б з упевненістю сказати, що рецепт приготування риби по-монастирськи — з їх числа, але стверджувати цього я не можу. Але незважаючи на своє "; неясне" походження, блюдо виходить смачне — правда, відварені яйця здаються дещо зайвими, але тут вже як то кажуть "; на смак і колір ";… Можна їх і не використовувати — поєднання риби з грибами, сиром і картоплею і без них порадує будь-якого гурмана.
- рибне філе— 500 грам
- Картопля— 500 грам
- сир твердий— 150 грам
- крем— 1 Склянка
- Гриби консервовані або свіжі— 200 грам(свіжих знадобиться рази в півтора більше)
- Вершкове масло— 1-2 Ст. ложок
- Цибуля ріпчаста— 1-2 штук
- сіль— За смаком
- Перець чорний мелений— За смаком
- коріандр мелений— За смаком
- кріп сушений— За смаком
- Масло рослинне— 1-2 Ст. ложок
- яйця— 3-4 штук(опціонально)
Укласти в неї шар картоплі, відвареного до напівготовності "; в мундирах ";, почищеного і нарізаного скибочками. посолити, поперчити.
на картопля — припущений на сковороді з рослинним маслом цибулю.
На цибулю укложіть рибне філе, попередньо відварене або доведене до напівготовності на пару. посолити, поперчити, посипати коріандром і кропом.
на рибу — нарізані скибочками гриби. Свіжі потрібно відварити — правильно здогадалися, до напівготовності;).
далі — відварені круто і нарізані кружальцями яйця (Якщо ви, звичайно, вирішили їх використовувати).
Останній шар — крем, змішана з тертим сиром. Після цього можна відправити форму в духовку, розігріту до 180С на півгодини приблизно.
дістати форму, дати страві трохи охолонути. Нарізати на порційні шматки, розкласти по тарілках і швидше віднести на стіл!:)
Подібні рецепти
Бісквіт з кефіру
Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...
Сендвіч з овочами
Для всіх любителів простих, корисних і смачних сніданків хочу запропонувати класну ідею, як приготувати сендвіч з овочами і ароматними спеціями. Дуже ситний і справді смачний. рекомендую! опис приготування: Це абсолютно вегетаріанський варіант, але, при бажанні, ви звичайно ж, можете додати та...
Пиріжки «Наполеон»
Пиріжки "; Наполеон" дуже нагадують всім знайомий торт. Вони приготовлені з листкового тіста, а начинка — знаменитий заварний крем. Приготування пиріжків відніме у вас не більше години часу. опис приготування: Перед вами класичний рецепт приготування пиріжків "; Наполеон ";. У даних пиріжків с...
Риба в мікрохвильовці
Побутує думка, що в мікрохвильовці можна тільки розігріти страви. Але це помилка. Хочу поділитися рецептом, як приготувати рибу в мікрохвильовці. Відмінне гаряче блюдо на швидку руку. опис приготування: Готувати в мікрохвильовці дуже просто. Хто не хоче возитися з духовкою, не любить підгорілі...
Салат з бобами і сиром
Коли за короткий час треба створити що-небудь смачненьке і швидко, я готую салат з бобами і сиром. Боби беру консервовані, сир натираю на тертці, додаю ще парочку інгредієнтів і готово! опис приготування: У салат з бобами і сиром я додаю болгарський перець. перець — соковитий і свіжий і відмін...