Рецепт Риба королівська
Якщо у вас намічається особливо урочисте застілля, то рецепт приготування риби по-царськи допоможе вам не вдарити в бруд обличчям перед гостями і викликати захоплені відгуки навіть у "; найлютіших подруг ";!
опис приготування:
Пам'ятаєте епізод з царським "; банкетом" з фільму "; Іван Васильович змінює професію ";? Колись вся країна сміялася над персонажем Савелія Крамарова, зітханнях над "; заморської" ікрою. Але варто було в кадрі з'явитися величезним страв з запеченої цілком рибою — і зітхати починали глядачі. Це вам не сріблястий хек — кращий друг радянського громадянина… Це риба по-царськи!
Часи змінюються і сьогодні, напевно, кожен з нас хоча б зрідка може собі дозволити цілу щуку, судака, сьомгу або навіть осетра (ну, мріяти не шкідливо, принаймні!). Запекти таку рибу цілком — справа тільки на перший погляд складне. В дійсності, основну частину роботи візьме на себе духовка, а вам залишиться тільки прихильно приймати вдячні відгуки гостей.
Рецепт риби по-царськи, звичайно, не один, але я пропоную вам саме цей — з грибами. думаю, ви залишитеся задоволені результатом.
- риба— 2,5 кілограма
- гриби— 600 грам
- морква— 2 штуки
- Цибуля ріпчаста— 2 штуки
- Масло рослинне— 6-7 Ст. ложок
- лимон— 1 штука
- сіль— За смаком
- Перець чорний мелений— За смаком
- Koriandr— За смаком
- вершки 20% — 0,5 склянки
Коли гриби почнуть рум'янитися, додати дрібно нарізану цибулю.
А ще через кілька хвилин — натерту на крупній тертці моркву. посолити, поперчити і готувати хвилин 5. Додати вершки, перемішати.
Лимон нарізати півкільцями або "; четвертушками ";, якщо він великий.
рибу почистити, випатрати (голову і хвіст не видаляти!), вимити. Обсушити паперовими серветками. зробити невеликі, але досить глибокі надрізи зсередини і вкласти в них шматочки лимона.
посолити, поперчити, посипати коріандром.
нафарширувати грибами. Розріз скріпити зубочистками або зажимами. Щільно загорнути у фольгу і відправити в розігріту до 160С духовку на годину.
Через зазначений час фольгу відкрити, а температуру збільшити до 200С. Готувати рибу до утворення рум'яної скоринки (можна скропити рослинним маслом).
подавати, виклавши на плоске блюдо і сервірувати часточками лимона, маринованими овочами, солоними грибами, оливками, каперсами і т.д.
Смачного!
Подібні рецепти
Королівська піца
Рецептів салатів на свята завжди потрібно мати велику кількість. Malo літій, який випадок, раптом гості прийдуть або торжество яке-небудь трапиться. Відзначте собі ще один відмінний варіант страви. опис приготування: У своєму варіанті я описала, як приготувати салат "; Королівська мантія" зі с...
Салат з курки і помідорів
Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...
Сендвіч з овочами
Для всіх любителів простих, корисних і смачних сніданків хочу запропонувати класну ідею, як приготувати сендвіч з овочами і ароматними спеціями. Дуже ситний і справді смачний. рекомендую! опис приготування: Це абсолютно вегетаріанський варіант, але, при бажанні, ви звичайно ж, можете додати та...
Пиріжки «Наполеон»
Пиріжки "; Наполеон" дуже нагадують всім знайомий торт. Вони приготовлені з листкового тіста, а начинка — знаменитий заварний крем. Приготування пиріжків відніме у вас не більше години часу. опис приготування: Перед вами класичний рецепт приготування пиріжків "; Наполеон ";. У даних пиріжків с...
Риба в мікрохвильовці
Побутує думка, що в мікрохвильовці можна тільки розігріти страви. Але це помилка. Хочу поділитися рецептом, як приготувати рибу в мікрохвильовці. Відмінне гаряче блюдо на швидку руку. опис приготування: Готувати в мікрохвильовці дуже просто. Хто не хоче возитися з духовкою, не любить підгорілі...