Рецепт Пряженіна
Пряженіна — це святкове блюдо російської кухні з реберець і ковбаси, яке частіше готували на Різдво або Святки. але друзі, це настільки смачно, що в моїй родині готові їсти його щодня!
опис приготування:
обсмажують (pryazhat) реберця і ковбасу в розтопленому салі або готовому смальці, а потім все млоять в борошняному соусі. Готувати потрібно відразу у високій сковороді з товстим дном або ж окремо обсмажувати, а потім томити в сотейнику. Якщо у вас є домашня ковбаса, то використовуйте її, буде ще смачніше! вже цікаво? Тоді розповім докладно, як приготувати пряженіну.
- свинячі ребра— 600-700 грам
- ковбаса напівкопчена— 200 грам(краківська)
- Сало— 100 грам(або 2 ст. L. смальцю)
- Борошно пшеничне— 1 Ст. ложка
- Цибуля ріпчаста— 1 штука
- Лавровий лист— 2 штуки
- Перець-горошок— 4 штуки
- вода— 1,5 склянки(гаряча)
- часник— 2 зубчики
- млинці— 10 штук(для подачі)
- сіль— За смаком
реберця помийте, наріжте порційно. Ковбасу очистіть і наріжте кільцями.
Сало дрібно наріжте і розтопіть до шкварок в сковороді з товстим дном і високими бортиками. На виділився жиру обсмажте реберця з усіх боків, щоб "; запечатати" їх скоринкою, потім дістаньте їх з сковороди і обсмажте ковбасу.
Далі на цю ж сковороду відправляємо нарізану цибулю, обсмажуємо до золотистого кольору.
Всипаємо борошно і, помішуючи, насичується її жиром.
Влийте гарячу воду, додайте перець-горошок, лавровий лист. Додати сіль су, але не перестарайтеся. Свою сіль ще трохи віддасть ковбаса. Перемішайте до однорідного стану.
Викладіть в соус реберця і ковбасу, після закипання максимально зменшіть вогонь і млоїте на повільному вогні під кришкою один годину. За п'ять хвилин до кінця приготування додайте рубаний часник.
Подають пряженіну з млинцями, які можна мокнути в соус і закусити смачним м'ясом. Смачного!
Подібні рецепти
Нога ягняти
Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...
Сендвіч з овочами
Для всіх любителів простих, корисних і смачних сніданків хочу запропонувати класну ідею, як приготувати сендвіч з овочами і ароматними спеціями. Дуже ситний і справді смачний. рекомендую! опис приготування: Це абсолютно вегетаріанський варіант, але, при бажанні, ви звичайно ж, можете додати та...
Пиріжки «Наполеон»
Пиріжки "; Наполеон" дуже нагадують всім знайомий торт. Вони приготовлені з листкового тіста, а начинка — знаменитий заварний крем. Приготування пиріжків відніме у вас не більше години часу. опис приготування: Перед вами класичний рецепт приготування пиріжків "; Наполеон ";. У даних пиріжків с...
Риба в мікрохвильовці
Побутує думка, що в мікрохвильовці можна тільки розігріти страви. Але це помилка. Хочу поділитися рецептом, як приготувати рибу в мікрохвильовці. Відмінне гаряче блюдо на швидку руку. опис приготування: Готувати в мікрохвильовці дуже просто. Хто не хоче возитися з духовкою, не любить підгорілі...
Салат з бобами і сиром
Коли за короткий час треба створити що-небудь смачненьке і швидко, я готую салат з бобами і сиром. Боби беру консервовані, сир натираю на тертці, додаю ще парочку інгредієнтів і готово! опис приготування: У салат з бобами і сиром я додаю болгарський перець. перець — соковитий і свіжий і відмін...