Рецепт Профітролі з шоколадним соусом
Рецепт приготування профитролей з соусом з вершків, шоколаду та ванільного екстракту.
опис приготування:
Профітролі - французька випічка з заварного тіста з різноманітними начинками: м'ясо, гриби, заварний крем і т.д. За цим рецептом у вас вийде 24 профітероли.
- цукру— 1 Чайна ложка
- солі— 1/2 чайних ложки
- борошна— 1 Склянка
- яйця— 3-4 штук(великих)
- ванільного морозива— 450 грам
- густих вершків— 3/4 склянки(шоколадний соус)
- вершкового масла— 1 Ст. ложка(шоколадний соус)
- напівсолодкого шоколаду— 220 грам(шоколадний соус)
- екстракту ванілі— 1/4 чайних ложки(шоколадний соус)
У каструлі з товстим дном довести воду, олія, цукор і сіль до кипіння на середньому вогні, помішуючи, щоб розтопити вершкове масло повністю. Додати борошно і продовжувати розмішувати.
2. Зняти з вогню і викласти тісто в миску. За допомогою міксера збити тісто на середній швидкості. Додати яйця по 1 за раз і збити. Тісто має бути густим і гладким.
3. Помістити тісто в кондитерський мішок з круглим наконечником і видавити профитроли на відстані 5 см один від одного. Робіть профитроли високими і круглими, наскільки це можливо.
4. Мокрим пальцем обережно згладити верхівку кожного профитролей, роблячи її гладкою. Помістити профитроли в духовку і запікати 15 хвилин.
5. Тим часом зробити шоколадний соус. Змішати вершки і вершкове масло в маленькій каструлі на середньому вогні. Прогріти суміш до появи пухирців по краях каструлі, не доводьте суміш до кипіння. Додати нарізаний шоколад і ванільний екстракт, зняти з вогню і перемішувати до тих пір, поки шоколад не розтане, а соус не стане густим.
6. Знизити температуру духовки до 175 градусів і продовжувати запікати профитроли від 15 до 20 хвилин, в залежності від їх розміру. Не відкривайте дверцята духовки до тих пір, поки профітролі не стануть твердими на дотик. Профітролі повинні добре піднятися і бути золотистого кольору. Дати їм охолонути.
7. Використовуючи зазубрений ніж, розрізати профітролі трохи більше, ніж наполовину (можна розрізати повністю). Викласти профитроли на десертну тарілку і помістити морозиво всередину.
8. Занурити кожен Профітроль в шоколадний соус, прикрасити листками м'яти і подавати.
Подібні рецепти
Дріжджове печиво з шоколадним штрейзелем
Рецепт приготування пирога з мигдальними горіхами і ароматним кремом на темному шоколаді з вершками. опис приготування: Розігріти духовку до 175 градусів. зробити тісто. У кухонному комбайні подрібнити мигдаль. Додати цукор, борошно, цедру (по бажанню), сіль і перемішати. Додати масло і змішат...
Рулет з шоколадним кремом
Рулет з шоколадним кремом - це відмінний десерт до чаю або кави. Рулет виходить м'яким і пишним, а його шоколадний смак і аромат здатний полонити навіть найзапекліших гурманів. опис приготування: Хочете знати, як приготувати рулет з шоколадним кремом? Тоді цей рецепт для вас. Запаморочливий шо...
Салат з курки і помідорів
Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...
Сендвіч з овочами
Для всіх любителів простих, корисних і смачних сніданків хочу запропонувати класну ідею, як приготувати сендвіч з овочами і ароматними спеціями. Дуже ситний і справді смачний. рекомендую! опис приготування: Це абсолютно вегетаріанський варіант, але, при бажанні, ви звичайно ж, можете додати та...
Пиріжки «Наполеон»
Пиріжки "; Наполеон" дуже нагадують всім знайомий торт. Вони приготовлені з листкового тіста, а начинка — знаменитий заварний крем. Приготування пиріжків відніме у вас не більше години часу. опис приготування: Перед вами класичний рецепт приготування пиріжків "; Наполеон ";. У даних пиріжків с...