Рецепт Повидло з кульбаб
кульбаби — не тільки радість для очей, але і подарунок для нашої печінки. Зваріть повидло з кульбаб і вживайте в день хоч по ложці. Збирати молоді суцвіття треба в кінці квітня-початку травня.
опис приготування:
Навесні в сухий сонячний день з ранку йдіть збирати головки кульбаб. Вони повинні бути яскраво-жовтого кольору. Не складайте ті квіти, краєчки яких стали коричневими, вони для повидла вже не годяться. А, що, не забудьте рукавички і одяг, бажано, вибирайте не вихідну. сік кульбаби — дуже липкий і непросто відпирається.
Отже, нарахувавши 200 світлих головок, вирушаємо додому.
Як готувати повидло з кульбаб?
1. Переберія квіти, у кожного відірвіть зелене квітколоже. Складіть в каструлю.
2. Залийте жовті пелюстки літром окропу, накрийте кришкою і залиште на добу настоюватися.
3. Відстояний розчин процідіть через два шари марлі і відіжміть. Пелюстки вибросіте.нарезанние скибочками (разом з шкіркою) лимони.
4. Суміш варіть в 2-3 прийому (доводячи до кипіння) з інтервалом в 10-12 годин. Останній раз варимо до густоти повидла.
5. Розлийте повидло з кульбаб по простерилизованнимбанкам і закрийте стерильними кришками.
Povidlo готівки! Приємного апетиту і будьте здорові!
- квіти кульбаб— 200 штук
- вода— 1 літр
- цукор— 1 кілограм
- лимони— 3 штуки
Отже, нарахувавши 200 світлих головок, вирушаємо додому.
Як готувати повидло з кульбаб?
1. Переберія квіти, у кожного відірвіть зелене квітколоже. Складіть в каструлю.
2. Залийте жовті пелюстки літром окропу, накрийте кришкою і залиште на добу настоюватися.
3. Відстояний розчин процідіть через два шари марлі і відіжміть. Пелюстки вибросіте.нарезанние скибочками (разом з шкіркою) лимони.
4. Суміш варіть в 2-3 прийому (доводячи до кипіння) з інтервалом в 10-12 годин. Останній раз варимо до густоти повидла.
5. Розлийте повидло з кульбаб по простерилизованнимбанкам і закрийте стерильними кришками.
Povidlo готівки! Приємного апетиту і будьте здорові!
Подібні рецепти
Смажена свинина в мультиварці
Багато з нас люблять варення, жодне чаювання не обходиться без цих ласощів. Але мало хто пробували варення з квітів. Сьогодні я розповім, як приготувати простий рецепт варення з кульбаб. опис приготування: Таке варення нагадує за смаком мед. Воно дивно корисне і смачне. Таке варення завжди зна...
Повидло з абрикосів на зиму
Сьогодні ділюся з вами класичним рецептом, як приготувати повидло з абрикосів на зиму. Це повидло можна додавати у випічку, а можна просто накласти на скибочку хліба і їсти з чаєм. опис приготування: Любителі солодкого домашньої випічки зі мною погодяться, що повидла багато не буває. Тому госп...
Повидло з гарбуза на зиму
Гарбуз широко використовується в кулінарії. сьогодні розповім, як приготувати повидло з гарбуза на зиму в домашніх умовах. ароматне, соковите, яскраве, воно нікого не залишить байдужим! опис приготування: Таке повидло можна подавати самостійно до чаю або додавати в всіляку домашню випічку в як...
Повидло з апельсинів
Повидло з апельсинів сподобається любителям кисло-солодких страв. Це повидло відрізняється яскравим кольором, смаком і ароматом. Готувати його можна цілий рік, але все ж раджу робити це в сезон апельсинів. опис приготування: Приготування повидла з апельсинів займає велику кількість часу. Але й...
Повидло з чорної смородини
Чорна смородина зберігає свої властивості і після консервації. Тому повидло з цієї диво-ягоди взимку стане для вас справжньою знахідкою. Вживайте його для профілактики простудних захворювань. опис приготування: Чорну смородину з куща збирайте з гілочками. Перед обробкою ягід гілочки видаліть. ...