Рецепт Полента з помідорами
Полента з помідорами — просте італійська страва, яке спочатку вважалося їжею для бідняків, однак поступово стало популярним серед усього населення цієї сонячної країни.
опис приготування:
Що таке полента — ви напевно і самі знаєте. Це щось на зразок більш відомої нам мамалиги — каша з кукурудзяної муки. Сьогодні в Італії полента є популярним гарніром до найрізноманітніших страв, а іноді і сама фігурує головним блюдом, як в даному випадку. Полента з помідорами — блюдо вегетаріанське, але, Проте, дуже ситне. Та й на смак вона зазвичай доводиться навіть тим, хто не сприймає страви, в яких немає м'яса.
Готуйте з задоволенням!
- Вершкове масло— 4 Ст. ложки(2 — в поленту, 2 — в помідори)
- Оливкова олія— 2 Ст. ложки
- часник— 2 зубчики
- перець червоний— 1/2 чайних ложки
- листя розмарину— 1 Чайна ложка
- сіль— 1/4 чайних ложки
- Чорний перець— 1/4 чайних ложки
- Курячий бульйон— 1 Склянка
- молоко— 2 склянки
- заголовок для палітурки— 1 Склянка
- помідори— 4 штуки
- базилік свіжий— — За смаком
Добавляем в кастрюлю бульон и молоко. Доводим до легкого кипения.
Добавляем кукурузную муку.
Готуємо на середньому вогні, постійно збиваючи.
Каша очень быстро начнет густеть и пузыриться. Когда каша станет слишком густой, чтобы мешать ее венчиком, вооружаемся лопаткой и перемешиваем ей.
Когда полента приобретет нужную вам консистенцию каши (одну любят более жидкую, інші — более густую), добавляем в нее тертый сыр и снимаем с огня.
Сразу же перекладываем поленту в какое-нибудь стеклянное блюдо или форму для выпечки. Оставляем охлаждаться.
Помідори очищаем от кожицы и нарезаем мелкими кубиками.
В кастрюле разогреваем немножко оливкового масла, кладем в него помидоры, солимо і перчимо до смаку. На среднем огне доводим до медленного кипения.
Когда смесь начнет кипеть, добавляем в нее сливочное масло и базилик. Перемешиваем и готовим до тех пор, поки вершкове масло не розтане.
Как только сливочное масло растворится в томатном соусе, знімаємо каструлю з вогню.
Поленту нарезаем на аккуратные треугольные кусочки.
Обжариваем кусочки поленты на сливочном масле до образования небольшой корочки. за 2-3 хвилини з кожного боку на середньому вогні.
Выкладываем на тарелку кусочек поленты, поливаем томатным соусом и подаем.
Смачного!
Подібні рецепти
Індичка в фользі
Полента - це дуже популярний гарнір для багатьох страв. Її подають з м'ясом або морепродуктами, з овочами або роблять вершкової за смаком. розповім, як приготувати поленту з лангустина. опис приготування: Лангустінов можна замінити креветками. У цьому рецепті використовую очищені і заморожені ...
Полента
полента — це кукурудзяна каша, широко поширена в італійських районах Швейцарії. У Молдавії аналогічне блюдо називають мамалига. Ділюся рецептом приготування. опис приготування: У Швейцарії та Італії цю кукурудзяну кашу називають полента, в Молдавії і Україні — мамалига. По суті, це звичайна ка...
Салат з курки і помідорів
Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...
Сендвіч з овочами
Для всіх любителів простих, корисних і смачних сніданків хочу запропонувати класну ідею, як приготувати сендвіч з овочами і ароматними спеціями. Дуже ситний і справді смачний. рекомендую! опис приготування: Це абсолютно вегетаріанський варіант, але, при бажанні, ви звичайно ж, можете додати та...
Пиріжки «Наполеон»
Пиріжки "; Наполеон" дуже нагадують всім знайомий торт. Вони приготовлені з листкового тіста, а начинка — знаменитий заварний крем. Приготування пиріжків відніме у вас не більше години часу. опис приготування: Перед вами класичний рецепт приготування пиріжків "; Наполеон ";. У даних пиріжків с...