Рецепт Полента з помідорами

Рецепт Полента з помідорами
Кількість порцій: 3-4 Час приготування: 30 хв.
Полента з помідорами — просте італійська страва, яке спочатку вважалося їжею для бідняків, однак поступово стало популярним серед усього населення цієї сонячної країни.

опис приготування:

Що таке полента — ви напевно і самі знаєте. Це щось на зразок більш відомої нам мамалиги — каша з кукурудзяної муки. Сьогодні в Італії полента є популярним гарніром до найрізноманітніших страв, а іноді і сама фігурує головним блюдом, як в даному випадку. Полента з помідорами — блюдо вегетаріанське, але, Проте, дуже ситне. Та й на смак вона зазвичай доводиться навіть тим, хто не сприймає страви, в яких немає м'яса.

Готуйте з задоволенням!


  • Вершкове масло— 4 Ст. ложки(2 — в поленту, 2 — в помідори)
  • Оливкова олія— 2 Ст. ложки
  • часник— 2 зубчики
  • перець червоний— 1/2 чайних ложки
  • листя розмарину— 1 Чайна ложка
  • сіль— 1/4 чайних ложки
  • Чорний перець— 1/4 чайних ложки
  • Курячий бульйон— 1 Склянка
  • молоко— 2 склянки
  • заголовок для палітурки— 1 Склянка
  • помідори— 4 штуки
  • базилік свіжий— — За смаком
Полента з помідорами - фото крок 1 В кастрюле разогреваем немного сливочного и оливкового масла. В горячее масло кладем специи (подрібнений часник, перець червоний і чорний, сіль, листя розмарину), обсмажуємо їх 30-40 секунд до появи аромату.

Полента з помідорами - фото крок 2 Добавляем в кастрюлю бульон и молоко. Доводим до легкого кипения.

Полента з помідорами - фото крок 3 Добавляем кукурузную муку.

Полента з помідорами - фото крок 4 Готуємо на середньому вогні, постійно збиваючи.

Полента з помідорами - фото крок 5 Каша очень быстро начнет густеть и пузыриться. Когда каша станет слишком густой, чтобы мешать ее венчиком, вооружаемся лопаткой и перемешиваем ей.

Полента з помідорами - фото крок 6 Когда полента приобретет нужную вам консистенцию каши (одну любят более жидкую, інші — более густую), добавляем в нее тертый сыр и снимаем с огня.

Полента з помідорами - фото крок 7 Сразу же перекладываем поленту в какое-нибудь стеклянное блюдо или форму для выпечки. Оставляем охлаждаться.

Полента з помідорами - фото крок 8 Помідори очищаем от кожицы и нарезаем мелкими кубиками.

Полента з помідорами - фото крок 9 В кастрюле разогреваем немножко оливкового масла, кладем в него помидоры, солимо і перчимо до смаку. На среднем огне доводим до медленного кипения.

Полента з помідорами - фото крок 10 Когда смесь начнет кипеть, добавляем в нее сливочное масло и базилик. Перемешиваем и готовим до тех пор, поки вершкове масло не розтане.

Полента з помідорами - фото крок 11 Как только сливочное масло растворится в томатном соусе, знімаємо каструлю з вогню.

Полента з помідорами - фото крок 12 Поленту нарезаем на аккуратные треугольные кусочки.

Полента з помідорами - фото крок 13 Обжариваем кусочки поленты на сливочном масле до образования небольшой корочки. за 2-3 хвилини з кожного боку на середньому вогні.

Полента з помідорами - фото крок 14 Выкладываем на тарелку кусочек поленты, поливаем томатным соусом и подаем.

Полента з помідорами - фото крок 15 Смачного!

Подібні рецепти

Полента з лангустина

Індичка в фользі

Полента - це дуже популярний гарнір для багатьох страв. Її подають з м'ясом або морепродуктами, з овочами або роблять вершкової за смаком. розповім, як приготувати поленту з лангустина. опис приготування: Лангустінов можна замінити креветками. У цьому рецепті використовую очищені і заморожені ...

Полента

Полента

полента — це кукурудзяна каша, широко поширена в італійських районах Швейцарії. У Молдавії аналогічне блюдо називають мамалига. Ділюся рецептом приготування. опис приготування: У Швейцарії та Італії цю кукурудзяну кашу називають полента, в Молдавії і Україні — мамалига. По суті, це звичайна ка...

Салат з курки і помідорів

Салат з курки і помідорів

Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...

Сендвіч з овочами

Сендвіч з овочами

Для всіх любителів простих, корисних і смачних сніданків хочу запропонувати класну ідею, як приготувати сендвіч з овочами і ароматними спеціями. Дуже ситний і справді смачний. рекомендую! опис приготування: Це абсолютно вегетаріанський варіант, але, при бажанні, ви звичайно ж, можете додати та...

Пиріжки «Наполеон»

Пиріжки «Наполеон»

Пиріжки "; Наполеон" дуже нагадують всім знайомий торт. Вони приготовлені з листкового тіста, а начинка — знаменитий заварний крем. Приготування пиріжків відніме у вас не більше години часу. опис приготування: Перед вами класичний рецепт приготування пиріжків "; Наполеон ";. У даних пиріжків с...