Рецепт Полента

Рецепт Полента
Кількість порцій: 3-4 Час приготування: 1 г. 0 хв.
полента — це кукурудзяна каша, широко поширена в італійських районах Швейцарії. У Молдавії аналогічне блюдо називають мамалига. Ділюся рецептом приготування.

опис приготування:

У Швейцарії та Італії цю кукурудзяну кашу називають полента, в Молдавії і Україні — мамалига. По суті, це звичайна каша з кукурудзяної муки, дуже універсальна в своєму використанні — її можна їсти просто так, зі сметаною, маслом, тертим сиром, овочами або навіть м'ясом. А, що я кажу — краще один раз спробуйте і самі все зрозумієте

Удачі в приготуванні!


  • заголовок для палітурки— 1 Склянка
  • вода— 3 склянки
  • сіль— — За смаком
  • Тертий сир— 50 грам
  • Вершкове масло— 50 грам
полента - фото крок 1 Ось все інгредієнти, из которых готовится полента. трохи, правда?:)

полента - фото крок 2 Доводим воду в кастрюльке до кипения. як закипить — тонкой струйкой вводим кукурузную муку. Варимо на повільному вогні, помішуючи, до загустіння каші. Затем добавляем тертый сыр и масло, перемішуємо і знімаємо з вогню.

полента - фото крок 3 Форму для випікання застилає пекарської папером.

полента - фото крок 4 Выкладываем в форму для выпекания нашу кашу. Равномерно распределяем по всей форме.

полента - фото крок 5 Накрываем пекарской бумагой и ставим в холодильник на 30 хвилин для застигання.

полента - фото крок 6 Затем достаем застывшую кашу из холодильника и нарезаем на кусочки. Нарізати можна як завгодно — на брусочки, на шарики, на кубики, як завгодно.

полента - фото крок 7 Выпекаем поленту 20-25 хвилин при 180 градусах в духовці. Готово! подавати гарячою.

Подібні рецепти

Полента з лангустина

Торт «Петушки» новорічний

Полента - це дуже популярний гарнір для багатьох страв. Її подають з м'ясом або морепродуктами, з овочами або роблять вершкової за смаком. розповім, як приготувати поленту з лангустина. опис приготування: Лангустінов можна замінити креветками. У цьому рецепті використовую очищені і заморожені ...

Полента з помідорами

Полента з помідорами

Полента з помідорами — просте італійська страва, яке спочатку вважалося їжею для бідняків, однак поступово стало популярним серед усього населення цієї сонячної країни. опис приготування: Що таке полента — ви напевно і самі знаєте. Це щось на зразок більш відомої нам мамалиги — каша з кукурудз...

Салат з курки і помідорів

Салат з курки і помідорів

Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...

Сендвіч з овочами

Сендвіч з овочами

Для всіх любителів простих, корисних і смачних сніданків хочу запропонувати класну ідею, як приготувати сендвіч з овочами і ароматними спеціями. Дуже ситний і справді смачний. рекомендую! опис приготування: Це абсолютно вегетаріанський варіант, але, при бажанні, ви звичайно ж, можете додати та...

Пиріжки «Наполеон»

Пиріжки «Наполеон»

Пиріжки "; Наполеон" дуже нагадують всім знайомий торт. Вони приготовлені з листкового тіста, а начинка — знаменитий заварний крем. Приготування пиріжків відніме у вас не більше години часу. опис приготування: Перед вами класичний рецепт приготування пиріжків "; Наполеон ";. У даних пиріжків с...