Рецепт Полента
полента — це кукурудзяна каша, широко поширена в італійських районах Швейцарії. У Молдавії аналогічне блюдо називають мамалига. Ділюся рецептом приготування.
опис приготування:
У Швейцарії та Італії цю кукурудзяну кашу називають полента, в Молдавії і Україні — мамалига. По суті, це звичайна каша з кукурудзяної муки, дуже універсальна в своєму використанні — її можна їсти просто так, зі сметаною, маслом, тертим сиром, овочами або навіть м'ясом. А, що я кажу — краще один раз спробуйте і самі все зрозумієте
Удачі в приготуванні!
- заголовок для палітурки— 1 Склянка
- вода— 3 склянки
- сіль— — За смаком
- Тертий сир— 50 грам
- Вершкове масло— 50 грам
Доводим воду в кастрюльке до кипения. як закипить — тонкой струйкой вводим кукурузную муку. Варимо на повільному вогні, помішуючи, до загустіння каші. Затем добавляем тертый сыр и масло, перемішуємо і знімаємо з вогню.
Форму для випікання застилає пекарської папером.
Выкладываем в форму для выпекания нашу кашу. Равномерно распределяем по всей форме.
Накрываем пекарской бумагой и ставим в холодильник на 30 хвилин для застигання.
Затем достаем застывшую кашу из холодильника и нарезаем на кусочки. Нарізати можна як завгодно — на брусочки, на шарики, на кубики, як завгодно.
Выпекаем поленту 20-25 хвилин при 180 градусах в духовці. Готово! подавати гарячою.
Подібні рецепти
Торт «Петушки» новорічний
Полента - це дуже популярний гарнір для багатьох страв. Її подають з м'ясом або морепродуктами, з овочами або роблять вершкової за смаком. розповім, як приготувати поленту з лангустина. опис приготування: Лангустінов можна замінити креветками. У цьому рецепті використовую очищені і заморожені ...
Полента з помідорами
Полента з помідорами — просте італійська страва, яке спочатку вважалося їжею для бідняків, однак поступово стало популярним серед усього населення цієї сонячної країни. опис приготування: Що таке полента — ви напевно і самі знаєте. Це щось на зразок більш відомої нам мамалиги — каша з кукурудз...
Салат з курки і помідорів
Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...
Сендвіч з овочами
Для всіх любителів простих, корисних і смачних сніданків хочу запропонувати класну ідею, як приготувати сендвіч з овочами і ароматними спеціями. Дуже ситний і справді смачний. рекомендую! опис приготування: Це абсолютно вегетаріанський варіант, але, при бажанні, ви звичайно ж, можете додати та...
Пиріжки «Наполеон»
Пиріжки "; Наполеон" дуже нагадують всім знайомий торт. Вони приготовлені з листкового тіста, а начинка — знаменитий заварний крем. Приготування пиріжків відніме у вас не більше години часу. опис приготування: Перед вами класичний рецепт приготування пиріжків "; Наполеон ";. У даних пиріжків с...