Рецепт Плов з червоного рису

Рецепт Плов з червоного рису
Кількість порцій: 2-3 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Ось такий незвичайний і дуже корисний варіант плову можна приготувати на вечерю. Плов з червоного рису, я впевнена, сподобається вам і дозволить значно урізноманітнити ваш повсякденний раціон.

опис приготування:

Перший раз, коли я приготувала плов з червоного рису в домашніх умовах, смак у нього був досить незвичний, але все ж сподобався мені. Потім я дізналася, що червоний рис вважається найкориснішим сортом рису, тому готувати таке блюдо я стала частіше, а тепер я і зовсім не можу уявити свій раціон без нього. Правда ось основний інгредієнт для цього рецепта приготування плову з червоного рису роздобути не так і просто, адже продається такий рис тільки в великих магазинах. але, хто шукає, той завжди знайде, так що поїздити по місту і якщо вдасться купити червоний рис, обов'язково приготуйте це чудове блюдо.

  • рис червоний— 1 Склянка
  • Квасоля червона консервована— 150-200 грам
  • вода— 2 склянки
  • Цибуля ріпчаста— 1 штука
  • Перець болгарський— 1 штука
  • часник— 4 зубчики
  • Масло рослинне— За смаком(для смаження)
  • спеції— За смаком(перець чорний мелений, каєнський перець)
  • сіль— За смаком
Плов з червоного рису - фото крок 1 Насамперед ми наливаємо в глибоку сковороду (з товстими стінками) рослинне масло і нагріваємо його. В масло викладаємо нарізаний дрібно цибулю і часник, обсмажуємо овочі до золотистого кольору.

Плов з червоного рису - фото крок 2 Болгарський перець нарізаємо невеликими кубиками і також викладаємо на сковороду, смажимо все до м'якості перцю.

Плов з червоного рису - фото крок 3 Поки овочі смажаться, ми промиваємо ретельно рис і викладаємо його на сковороду, перемішуємо все і ще пару хвилин смажимо, помішуючи. Потім заливаємо рис з овочами водою, додаємо сіль і спеції за смаком, доводимо рідину до кипіння. Далі ми зменшуємо вогонь до мінімального, накриваємо сковорідку кришкою і готуємо рис протягом однієї години.

Плов з червоного рису - фото крок 4 Коли рис буде майже готовий, на сковороду слід викласти консервовану квасолю. Знову все перемішуємо і протягом 10 хвилин прогріваємо плов на повільному вогні, після цього вимикаємо вогонь і пів години наполягаємо блюдо під кришкою.

Плов з червоного рису - фото крок 5 Після довгого довгого очікування нарешті можна спробувати, що вийшло. Приємного всім апетиту!

Подібні рецепти

Плов з бурого рису

Кабачки, фаршировані булгуром і грибами

приготування плову — момент відповідальний! Цей плов приготовлений не з традиційного білого рису, а з бурого або коричневого рису. Готував за допомогою мультиварки, що істотно заощадило час! опис приготування: До вашої уваги — простий рецепт приготування плову з бурого рису. Попередньо ретельн...

Плов з дикого рису з журавлиною і горіхами

Плов з дикого рису з журавлиною і горіхами

Рецепт приготування святкового плову з дикого рису, сушеної журавлини і смажених горіхів з родзинками. опис приготування: Нагріти масло в середній каструлі на середньому вогні. Додати цибулю і варити, помішуючи, до м'якості, близько 3 хвилин. Додати рис і варити протягом 1 хвилини. Додати куря...

Салат з червоного картоплі

Салат з червоного картоплі

Рецепт приготування салату для виїзду на пікнік. Спробуйте цей смачний і ситний салат. опис приготування: Велику каструлю підсоленої води довести до кипіння. Додати картоплю і варити до м'якості, але не розварювати, близько 15 хвилин. Злийте воду і поставте в холодильник для охолодження. Покла...

Салат до червоного вина

Салат до червоного вина

Салат з вином не обов'язково повинен бути легким, мені здається ситний м'ясної або грибний варіант теж має місце бути. Пропоную вам спробувати поєднання грибів, квасолі і пікантною моркви. опис приготування: До червоного вина можна подати теплий салат з м'ясом, а можна спорудити такий ось ситн...

Підлива до рису з куркою

Підлива до рису з куркою

Я люблю куряче м'ясо, але, коли їси одне і те ж — швидко приїдається, тому я намагаюся урізноманітнити страви якимось соусом або підливою — ось вам рецепт підливи до курки з рисом. опис приготування: Соус будемо готувати на основі слив. Їх потрібно очистити, подрібнити і збити блендером. Потім...