Рецепт Пісний плов з грибами
Під час посту теж хочеться іноді побалувати себе ароматним пловом — і це цілком можливо, якщо замінити м'ясо на гриби! Рецепт приготування пісного плову з грибами — для пісних днів і не тільки.
опис приготування:
Поживну цінність пісного плову з грибами складно переоцінити — в ньому таким вдалим чином поєднуються рослинні білки і вуглеводи, що це блюдо, на мій погляд, має займати почесне місце в меню вегетаріанців. При цьому навіть хороша порція такого плову чи не позначиться на фігурі — ну, зрозуміло, якщо після вечері ви не підете прямо на бічну.
Не пам'ятаю вже, де і за яких обставин я дізналася, як приготувати пісний плов з грибами, але цей рецепт не раз виручав мене. сподіваюся, він стане в нагоді і вам!
- гриби— 500 грам(я робила з печерицями, але з лісовими буде ще краще)
- Мал— 1-1,5 склянки
- Цибуля ріпчаста— 1 штука
- морква— 1 штука
- часник— 3-4 зубчиків
- сіль— За смаком
- спеції— За смаком(я використовувала запашний перець і коріандр )
- Рослинна олія— 3-4 Ст. ложок
Грибочки побільше наріжемо на четвертинки, екземпляри поменше — навпіл.
Мал ретельно промиємо — 5-7 раз, доти, поки вода не стане абсолютно прозорою. Якщо ви хочете, щоб плов приготувався швидше, заздалегідь залийте рис чистою холодною водою — він набереться вологи і досягне готовності швидше.
Фрукти і чистий narezhem: морква — соломкою, цибуля — півкільцями.
У глибокій сковороді або казані розігріємо рослинне масло і на сильному обсмажити гриби — спочатку вони дадуть багато рідини, але незабаром вона випарується, і грибочки почнуть присмажуватися. Не забувайте їх помішувати і трохи присолити!:)
Додамо до грибів цибулю і моркву, обсмажити кілька хвилин — овочі повинні прихопити.
А тепер відправимо туди ж рис. посолити, посиплемо спеціями, вдаючись зубчики часнику і заллємо чистою водою так, щоб вона прикривала поверхню рису на 1-2 пальця.
Будемо готувати під кришкою на самому повільному вогні приблизно 20 хвилин — поки рис не вбере в себе всю вологу. перемішаємо плов, посиплемо зеленню кропу і подамо на стіл;).
Подібні рецепти
Пісний салат з грибами
Перед вами простий рецепт пісного плову з чорносливом і курагою. Ця страва ще раз доводить, що пісна, дієтична, вегетаріанська їжа буває не тільки корисною, але і дуже смачною! Спробуйте! опис приготування: Хочу розповісти, як приготувати пісний плов з чорносливом і курагою в домашніх умовах. ...
Пісний плов в мультиварці
Що може бути смачніше і простіше, ніж пісний плов? Тільки пісний плов в мультиварці! розповідаю, як приготувати це нескладне, ситне і красиве блюдо! опис приготування: Більшу частину року православні християни не вживають м'яса, а в Великий пост — взагалі ніяких тваринних білків. Однак це зовс...
Пісний плов
пісний плов — смачне і поживне пісне блюдо для всієї родини, яке можна подавати як на буденний, так і на святковий пісний стіл. Замість м'яса в пісному плові використовуються сухофрукти. опис приготування: Простий рецепт пісного плову мені підказала моя знайома узбечка. А вже узбеки, повірте, ...
Пісний розсольник з грибами, кабачком і малосольними огірками
Грибна пора в розпалі. Пропоную зварити ароматний розсольник, додавши в нього лісових грибів, кабачок і малосольних огірків. Відмінне ситне і легке блюдо! опис приготування: Чим більше в блюді різних грибів, тим воно смачніше. Тому сміливо кладіть в розсольник все, що зібрали в лісі - пару кра...
Пісний салат з грибами і квасолею
Представляю вам рецепт простого і смачного салату, який крім усього іншого ще й корисний. Про те, як приготувати пісний салат з грибами і квасолею, ви прочитаєте нижче. думаю, салат вам сподобається. опис приготування: Дане блюдо готується на сковороді і буде злегка теплим при подачі. Тому вон...