Рецепт Пиріг зі шпинатом

Рецепт Пиріг зі шпинатом
Кількість порцій: 6-8 Час приготування: 1 г. 20 хв.
Рецепт приготування італійського пирога зі шпинатом, рикоттой, кропом і сиром пармезан.

опис приготування:

Розігріти духовку до 190 градусів. Крупно нарізати листя шпинату, відкласти в сторону.

Нагріти масло в неглибокій сковороді на середньому вогні. Додати цибулю і часник, готувати до м'якості, близько 3 хвилин. Додати шпинат, смажити яскраво-зеленого кольору, близько 2 хвилин. Викласти суміш у друшляк для охолодження. Злегка притиснути паперовими рушниками, щоб видалити надлишки рідини.

У середній мисці змішати Рікотта, яйця, яєчні білки, петрушку, кріп, пармезан, кмин, сіль і перець. Додати в охолоджену суміш шпинату, відкласти в сторону.

Змочіть кухонний рушник водою, гарненько віджати. Викласти тісто на робочій поверхні. Накрити поліетиленовою плівкою, а потім рушником.

Злегка скропити форму для пирога маслом. дістати 1 лист теста, викласти в підготовлену форму і злегка збризнути маслом. Повторити з рештою листами, сбризгівая маслом кожен лист.

Рівномірно розподілити начинку поверху. Випікати до золотисто-коричневого кольору, близько 1 годину. Дати охолонути протягом 15 хвилин, нарізати і подавати.


  • шпинату— 300 грам
  • вершкового масла— 1 Ст. ложка
  • цибулина— 1 штука(нарізана кубиками )
  • часнику— 2 зубчики
  • яйця— 2 штуки
  • яєчні білки— 2 штуки
  • петрушки— 2 Ст. ложки
  • сиру пармезан— 1 Склянка
  • кмину— 1/4 чайних ложки
  • солі— 1/2 чайних ложки
  • свежемолотого перцю— 1/4 чайних ложки
  • тесту філо— 8 штук(аркушів )
Розігріти духовку до 190 градусів. Крупно нарізати листя шпинату, відкласти в сторону.

Нагріти масло в неглибокій сковороді на середньому вогні. Додати цибулю і часник, готувати до м'якості, близько 3 хвилин. Додати шпинат, смажити яскраво-зеленого кольору, близько 2 хвилин. Викласти суміш у друшляк для охолодження. Злегка притиснути паперовими рушниками, щоб видалити надлишки рідини.

У середній мисці змішати Рікотта, яйця, яєчні білки, петрушку, кріп, пармезан, кмин, сіль і перець. Додати в охолоджену суміш шпинату, відкласти в сторону.

Змочіть кухонний рушник водою, гарненько віджати. Викласти тісто на робочій поверхні. Накрити поліетиленовою плівкою, а потім рушником.

Злегка скропити форму для пирога маслом. дістати 1 лист теста, викласти в підготовлену форму і злегка збризнути маслом. Повторити з рештою листами, сбризгівая маслом кожен лист.

Рівномірно розподілити начинку поверху. Випікати до золотисто-коричневого кольору, близько 1 годину. Дати охолонути протягом 15 хвилин, нарізати і подавати.


Подібні рецепти

Пиріг з сьомгою, бринзою і шпинатом

Пиріг зі шпинатом і яйцем

Пиріг з сьомгою, бринзою і шпинатом — дуже простий і дуже смачний пиріг з червоною рибою. Поєднання продуктів просто ідеальне — гріх не спробувати! опис приготування: Пироги з червоною рибою — моя пристрасть. Смак червоної риби, запеченої в тісті, словами передати неможливо — це треба пробуват...

Пиріг з сиром і шпинатом

Пиріг з сиром і шпинатом

Про пиріг можна сказати, що він ситний, смачний, з корисною начинкою з сиру і шпинату. Візьміть будь-який дріжджове тісто, якщо у вас немає улюбленого рецепта, то шукайте на сайті! опис приготування: Як приготувати пиріг з сиром і шпинатом? Дуже легко! Дивіться і повторюйте за мною, буде смачн...

Піца зі шпинатом

Піца зі шпинатом

Вам слід ознайомитися з даними рецептом, Щоб дізнатися, як приготувати піцу зі шпинатом. Чудове домашнє страву для 2-3 людина. Особливо рекомендую тим, хто любить шпинат і червону рибу. опис приготування: Щоб заощадити час я завжди купую заготовки для піци в найближчому супермаркеті, а ось при...

Пирог со шпинатом и укропом

Пирог со шпинатом и укропом

Отже, хочу поделиться с вами рецептом очень вкусного и простого пирога. Дивіться і записуйте, как приготовить пирог со шпинатом и укропом. почнемо! опис приготування: Для этого пирога нужно тесто дрожжевое или слоеное, оба варианта получаются одинаково вкусно. ...

Пиріжки з шпинатом і сиром Фета

Пиріжки з шпинатом і сиром Фета

Рецепт приготування пиріжків з вершкового тіста з начинкою з сиру Фета, шпинату і кропу. опис приготування: Завдяки використанню в тесті жирних вершків і вершкового сиру, пиріжки виходять незвичайно ніжними і м'якими. м'якого вершкового масла— 8 Ст. ложок(1 паличка) тісто) м'якого вершкового...