Рецепт Буханець
Піта в домашніх умовах може стати прекрасною альтернативою покупному хлібу. Приготувати піту набагато простіше, ніж хліб, та й страв з використанням піти — безліч, тому рецепт стане в нагоді.
опис приготування:
У мене є безліч родичів, які живуть на Кавказі і в Середній Азії. За той час, що я буваю у них в гостях, вони мене підсадили на піту — коржі, які в багатьох країнах замінюють хліб. Практично у всіх великих сім'ях прийнято готувати піту в домашніх умовах, а не купувати в магазині — це нібито символ того, що в родині все добре. Втім, рецепт піти настільки простий, що приготувати її самому чи не простіше, ніж тупати за нею в магазин Та й на смак домашня пита, приготована руками господині, набагато смачніше будь покупної.
розповідаю, як приготувати піту в домашніх умовах. Удачі в приготуванні!
- дріжджі— 1,5 чайних ложки
- цукор— 1,5 чайних ложки
- Оливкова олія— 1 Ст. ложка
- борошно— 3 склянки
- сіль— 1 Чайна ложка
- сіль— 1 Чайна ложка
Когда смесь, в которой дрожжи, начнет пенится, добавляем в нее оливковое масло.
Добавляем жидкую смесь к сухой и ложкой перемешиваем тесто. перемішуючи, небольшими порциями подсыпаем в тесто оставшуюся муку.
Когда тесто загустеет до такой степени, что мешать его ложкой станет невозможно, начинаем месить тесто руками. Місимо до тих пір, пока тесто не станет мягким и послушным. Из мягкого теста формируем мягкий, НЕ липне до рук куля. Ми залишаємо тісто в теплому місці.
Когда тесто увеличится в объеме примерно вдвое, раскатываем из него толстую колбаску, яку розрізаємо на 8 частин.
Каждую часть теста скатываем в шар, из которого раскатываем лепешку диаметром примерно 15 см.
Розігріваємо духовку до 260 градусів. Кладем лепешку на решетку (у меня на решетку помещается две лепешки). Когда духовка будет полностью разогрета, ставим питу запекаться.
Наблюдать за питой очень интересно — она надувается. Как только пита надуется до предела (близько 10 хвилин), достаем ее из духовки и загружаем следующую партию.
Пита готова. Смачного!
Подібні рецепти
Вегетаріанські котлети в духовці
Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...
Сендвіч з овочами
Для всіх любителів простих, корисних і смачних сніданків хочу запропонувати класну ідею, як приготувати сендвіч з овочами і ароматними спеціями. Дуже ситний і справді смачний. рекомендую! опис приготування: Це абсолютно вегетаріанський варіант, але, при бажанні, ви звичайно ж, можете додати та...
Пиріжки «Наполеон»
Пиріжки "; Наполеон" дуже нагадують всім знайомий торт. Вони приготовлені з листкового тіста, а начинка — знаменитий заварний крем. Приготування пиріжків відніме у вас не більше години часу. опис приготування: Перед вами класичний рецепт приготування пиріжків "; Наполеон ";. У даних пиріжків с...
Риба в мікрохвильовці
Побутує думка, що в мікрохвильовці можна тільки розігріти страви. Але це помилка. Хочу поділитися рецептом, як приготувати рибу в мікрохвильовці. Відмінне гаряче блюдо на швидку руку. опис приготування: Готувати в мікрохвильовці дуже просто. Хто не хоче возитися з духовкою, не любить підгорілі...
Салат з бобами і сиром
Коли за короткий час треба створити що-небудь смачненьке і швидко, я готую салат з бобами і сиром. Боби беру консервовані, сир натираю на тертці, додаю ще парочку інгредієнтів і готово! опис приготування: У салат з бобами і сиром я додаю болгарський перець. перець — соковитий і свіжий і відмін...