Рецепт Саке

Рецепт Саке
Час приготування: 20 дн. 0 г. 0 хв.
Всесвітньо відома рисова горілка з країни Висхідного сонця насправді є рисовим пивом, якщо придивитися до процесу приготування. цікаво, що цей напій нескладно приготувати вдома!

кількість порцій: 15-20
  • Насіння Коджі-кін— 1 Чайна ложка(для отримання закваски Коджі (Кодзі))
  • круглий рис— 800 грам(для отримання закваски Коджі (Кодзі))
  • рис коджи (Кодзі)  — 75 грам(для мото — можна приготувати або купити в супермаркеті)
  • рис пропарений— 187,5 грами(для мото — купити готовий або приготувати на пароварці самостійно)
  • вода— 270 грам(для мото — охолоджена і ретельно очищена)
  • дріжджі пекарські— 5 грам(для мото — краще підходять оброблені заморожуванням)
  • мото стартер— 500-550 грам(для саке — приготована вами за 10 днів)
  • вода— 3870 грам(для саке — очищена і охолоджена)
  • рис комі Коджі (Кодзі)  — 710 грам(для саке — купити готовий або використовувати самостійно приготований)
  • рис пропарений— 2250 грам(для саке — купити готовий або приготувати в пароварці)
саке - фото крок 1 Сьогодні нескладно купити в великому супермаркеті готову рисову закваску, гарантує правильну ферментацію саке і її високий градус (від 14 до 21 обороту, що є рекордом для пива). Вам знадобиться 75 грамів Коджі

саке - фото крок 2 Не засмучуйтесь, якщо немає можливості купити готовий рис Коджі. Приготуйте його самостійно! промити 400 грам рису до прозорої води, дати стекти 30-40 хвилин все. Приготувати рис на пару і охолодити до 30 градусів. Дрібним металевим ситом розсійте рівномірно по рису суперечки Коджі-кін, накрийте вологою бавовняною тканиною для запобігання пересихання. залишити на 15 годин. Правильно приготовлений рис кождого гостро пахне сиром і має білий колір. Його можна заморозити і використовувати в міру потреби.

саке - фото крок 3 Коли рис Коджі готовий, приготуйте на пароварці 187,5 грамів рису, дайте йому охолонути і змішайте з рисом Коджі, водою і дріжджами. Помістити в стерильний посуд, збовтати і поставити в холодильник на 10 днів. Збовтувати кожні пару днів.

саке - фото крок 4 Отриманий в результаті продукт називається Мото — закваска для саке. Правильний мото протягом 10 днів в холодильнику буде міняти свою консистенцію від розбухлого рису до розвареної каші, а потім і до кремовідной консистенції супу. З третього дня на поверхні повинні бути бульбашки. Смак повинен змінюватися від солодкуватого до кислого і гіркого. Тільки після цього Мото готовий.

саке - фото крок 5 1 день — приготувати 375 грам рису, змішати з 450 мл води, ВСІЄЇ закваскою Мото і 150 грамами Коджі в стерильному посуді. Витримати при температурі 10-15 градусів 15 годин. перемішати. Рис повністю поглине воду. 2 день — двічі перемішайте майбутній саке. 3 день — додайте ще 750 грам пропареного рису, 225 грам Коджі і 1170 мл води. перемішайте. через 10 годин знову перемішайте, а потім перемішайте кожні кілька годин для того, щоб дріжджі виробили алкоголь. 4 день — додайте ще 1125 грамів пареного рису, 335 грамів Коджі і 2250 мл води. перемішайте. Повторіть процедуру перемішування третього дня. 5-7 день — навіть при температурі 10-15 градусів саке активно грає. 8 день — бродіння йде нанівець, смак набуває виражену кислоту і гіркоту, консистенція стає схожою на суп-пюре. 10 день — знову активізуються дріжджі. фортеця досягає 15%. Фахівці в цей день "; слухають" саке. 14 день — фортеця вже 17,5%. Активність дріжджів зменшується. 16 день — фортеця вже 18,5%. Дріжджі майже припиняють активність. 20 день — фортеця не менш 19-20%. дріжджі неактивні. Пора процідити напій через тканину або нейлон.

саке - фото крок 6 Якщо ви збираєтеся відразу випити саке, то розлийте його по стерильним ємностей і зберігайте в холодильнику. Якщо ж хочете отримати старий саке, який традиційно вистоюють рік, перш ніж розливати по фірмовим пляшечка, то його потрібно пастеріровать — протягом 5 хвилин млоїте напій при температурі 55-60 градусів. Колір і характер напою при цьому трохи зміниться — це хороший знак. значить, ви все робите правильно.

саке - фото крок 7 Непростий благородний напій готовий. Можете дивувати їм знайомих і насолоджуватися смаком Японії.

Подібні рецепти

Салат з курки і помідорів

Піца-рол

Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...

Сендвіч з овочами

Сендвіч з овочами

Для всіх любителів простих, корисних і смачних сніданків хочу запропонувати класну ідею, як приготувати сендвіч з овочами і ароматними спеціями. Дуже ситний і справді смачний. рекомендую! опис приготування: Це абсолютно вегетаріанський варіант, але, при бажанні, ви звичайно ж, можете додати та...

Пиріжки «Наполеон»

Пиріжки «Наполеон»

Пиріжки "; Наполеон" дуже нагадують всім знайомий торт. Вони приготовлені з листкового тіста, а начинка — знаменитий заварний крем. Приготування пиріжків відніме у вас не більше години часу. опис приготування: Перед вами класичний рецепт приготування пиріжків "; Наполеон ";. У даних пиріжків с...

Риба в мікрохвильовці

Риба в мікрохвильовці

Побутує думка, що в мікрохвильовці можна тільки розігріти страви. Але це помилка. Хочу поділитися рецептом, як приготувати рибу в мікрохвильовці. Відмінне гаряче блюдо на швидку руку. опис приготування: Готувати в мікрохвильовці дуже просто. Хто не хоче возитися з духовкою, не любить підгорілі...

Салат з бобами і сиром

Салат з бобами і сиром

Коли за короткий час треба створити що-небудь смачненьке і швидко, я готую салат з бобами і сиром. Боби беру консервовані, сир натираю на тертці, додаю ще парочку інгредієнтів і готово! опис приготування: У салат з бобами і сиром я додаю болгарський перець. перець — соковитий і свіжий і відмін...