Рецепт Рис з морепродуктами
Любіть морепродукти і шукаєте нові рецепти, щоб здивувати рідних, та й себе побалувати новим смачним блюдом? З цього рецепта ви дізнаєтеся, як приготувати рис з морепродуктами. буде смачно, повірте!
опис приготування:
Смачне і досить ситне блюдо з рису і морепродуктів готується не так і складно, але часу на підготовку піде на так мало. Дуже зручно і швидко готувати рис з очищеними морепродуктами, з морським коктейлем. Але є один мінус: ні з чого буде зварити бульйон. В цьому випадку можна додати овочевий або курячий бульйон.
- Мал— 320 грам
- кальмари— 2 штуки
- креветки— 200 грам(неочищенные)
- мідії— 400-500 грам(неочищенные)
- Цибуля— 2 штуки
- морква— 1 штука
- селера— 1 штука(стебло)
- помідор— 1 штука
- часник— 1 зубчик
- Сухе біле вино— 200 мілілітрів
- Оливкова олія— 4-5 Ст. ложок
- Вершкове масло— 50-60 грам
- сіль— 0,5 чайних ложки
Очистимо креветки від голів і панцира, складемо очищення в каструлю. Додамо очищену моркву, одну цибулину, помідор і стебло селери. заливаємо все 1,2 л води і варимо хвилин 40.
Готовий бульйон процідити, видаливши панцири і голови.
Очистимо мідії і викладемо на сковороду з 2 ложками олії. Обсмажуємо під кришкою кілька хвилин, поки все черепашки не розкриються.
Перекладаємо на друшляк. рідина, яка злилася, додаємо в бульйон з креветочних панцирів і овочів. Дістаємо мідії з черепашок, кілька черепашок залишимо для сервірування, інші нам не потрібні.
очистимо кальмарів, наріжемо тонкими смужками.
У товстостінній каструлі нагріваємо 30 грам вершкового і дві столові ложки оливкової олії. Додамо дрібно нарізану цибулину і зубчик часнику. обсмажуємо 2-3 хвилини.
Додаємо рис і обсмажуємо його хвилини 3-4, помішувати.
додаємо вино, перемішуємо і продовжуємо готувати до повного випаровування вина.
додаємо сіль, вливаємо ополоник бульйону і продовжуємо готувати. Потім додаємо бульйон у міру необхідності, вливаючи невеликими порціями і перемішуючи рис. Варимо практично до готовності.
Додаємо нарізані кальмари. Перемішуємо і продовжуємо готувати.
Додаємо креветки і мідії, готуємо 3-4 хвилини.
В кінці можна додати трохи вершкового масла. Перемішайте - і нехай постоїть під кришкою хвилин 5.
Подаємо до столу, прикрасивши черепашками мідій і посипавши зеленню.
Подібні рецепти
Смажений рис з морепродуктами по-тайськи
Незвичайна подача рису з овочами, кальмарами і креветками. кількість порцій: 2 Мал— 300 грам(довгозерний пропарений) морква— 1 штука Цибуля ріпчаста— 1 штука кальмар— 2 штуки брокколі— 5 штук(суцвіття) помідор— 1 штука перець солодкий жовтий— 1 штука креветки— 14 штук цибуля зелена— 3 штуки час...
Рис з морепродуктами в мультиварці
Приготувати рис з морепродуктами в мультиварці набагато простіше, ніж в каструлі, та й самі заморожені морепродукти (свіжих щось не дістати), приготовані в мультиварці, виходять більш смачними. опис приготування: Мал є ключовим елементом в китайській кухні, супроводом до будь-якої страви. До н...
Плов з морепродуктами «Шум моря»
Традиційний плов готують з м'ясом (краще баранина), а також використовують свинину, яловичину, курку. А любителям дарів моря пропоную рецепт, як приготувати плов з морепродуктами «Шум моря». опис приготування: Можна використовувати коктейль зі свіжих або заморожених морепродуктів, підійдуть мі...
Піца з морепродуктами
У піці з морепродуктами міститься мало калорій, а морепродукти багаті вітамінами і мікроелементами. При бажанні ви можете додати в начинку цибулю, кріп, зелень, солодкий перець і помідори. кількість порцій: 8 листкове тісто для піци— За смаком твердого сиру— 400 грам морського коктейлю (мідії, ...
Рибний суп з морепродуктами
Хочете приготувати нескладний, але дуже апетитний рибний суп з морепродуктами в домашніх умовах? Тоді зверніть увагу на цей варіант, який вам обов'язково сподобається. опис приготування: Такий простий рецепт рибного супу з морепродуктами може стати одним з ваших улюблених. Дивовижне поєднання ...