Рецепт Риба суха

Рецепт Риба суха
Кількість порцій: 6-8 Час приготування: 30 хв.
Рецепт приготування сушеної риби.

опис приготування:

Сушіння риби відомо людству з давніх часів. Найбільш придатними для сушіння вважаються вобла, тарань, лящ, окунь, подлещик, окунь, краснопірка і плотва. У цих риб м'ясо середньої жирності, воно швидше сохне, не залишаючи після сушки неприємного запаху. Обрана для сушки риба повинна бути свіжою, без ушкоджень. перш, ніж розвісити рибу сушитися, її необхідно засолити. Існує сухий і мокрий способи засолювання: при сухій засолюванні риба натирається сіллю, при мокрій засолюванні риба поміщається в соляний розчин. Для додання аромату в соляний розчин можна додати лавровий лист і горошини перцю. М'ясо риби має увібрати від 3 до 6 % використовуваної солі. Після цього риба сушиться в спеціальних сушильних при певній температурі або на відкритому повітрі. Не можна розміщувати рибу під прямими сонячними променями. Сушена риба зберігається в дерев'яних ящиках в сухому провітрюваному місці або в паперовому пакеті в холодильнику строком до одного року.

приготування:

Промити і обсушити рибу. Дрібну рибу можна не очищати від нутрощів. Більш велику рибу необхідно випатрати, зробивши розріз уздовж спинки, промити і протерти порожнину бавовняною ганчіркою. Дно ємності для соління (бочка, каструля, відро) засипати шаром солі. Добре посипати підготовлену рибу сіллю зовні і всередині (непотрошеную обвалять в соли). Викласти в ємність черевцем вгору в кілька шарів, чергуючи напрямок риби - якщо в першому шарі ви укладаєте рибу в одному напрямку, в наступному шарі поміняйте його на протилежне (голови на хвости і хвости на голови). вниз зазвичай кладеться більша риба, зверху - більш дрібна. Засипати рибу шаром солі, накрити дерев'яним кружком і чи кришкою, встановивши зверху вантаж. Чим більше риби, тим важче повинен бути вантаж. Помістити ємність рибою в прохолодне місце, наприклад, в льох. через 2 дня перевірте стан розсолу - він повинен покривати всю рибу. Якщо його недостатньо, додайте додатковий розсіл з розрахунку 200 г солі 1 л води. через 3-7 днів (в залежності від розміру) риба Просолов. Дістати рибу з розсолу, промити під проточною водою і підвісити сушити, нанизавши на волосінь або зачепивши скріпки за голову. Риба сушиться від 4 до 5 діб при сухій погоді і від 6 до 8 діб при вологій. Якщо ви хочете прискорити процес сушіння (особливо в холодну пору року), розвісьте рибу над газовою плитою.


  • риби— 10 кілограм
  • солі— 1,5-1,7 кілограма(для слабого посола)
  • солі— 2 кілограма(для умеренного посола)
  • солі— 2-3 кілограм(для крепкого посола)
Сушіння риби відомо людству з давніх часів. Найбільш придатними для сушіння вважаються вобла, тарань, лящ, окунь, подлещик, окунь, краснопірка і плотва. У цих риб м'ясо середньої жирності, воно швидше сохне, не залишаючи після сушки неприємного запаху. Обрана для сушки риба повинна бути свіжою, без ушкоджень. перш, ніж розвісити рибу сушитися, її необхідно засолити. Існує сухий і мокрий способи засолювання: при сухій засолюванні риба натирається сіллю, при мокрій засолюванні риба поміщається в соляний розчин. Для додання аромату в соляний розчин можна додати лавровий лист і горошини перцю. М'ясо риби має увібрати від 3 до 6 % використовуваної солі. Після цього риба сушиться в спеціальних сушильних при певній температурі або на відкритому повітрі. Не можна розміщувати рибу під прямими сонячними променями. Сушена риба зберігається в дерев'яних ящиках в сухому провітрюваному місці або в паперовому пакеті в холодильнику строком до одного року.

приготування:

Промити і обсушити рибу. Дрібну рибу можна не очищати від нутрощів. Більш велику рибу необхідно випатрати, зробивши розріз уздовж спинки, промити і протерти порожнину бавовняною ганчіркою. Дно ємності для соління (бочка, каструля, відро) засипати шаром солі. Добре посипати підготовлену рибу сіллю зовні і всередині (непотрошеную обвалять в соли). Викласти в ємність черевцем вгору в кілька шарів, чергуючи напрямок риби - якщо в першому шарі ви укладаєте рибу в одному напрямку, в наступному шарі поміняйте його на протилежне (голови на хвости і хвости на голови). вниз зазвичай кладеться більша риба, зверху - більш дрібна. Засипати рибу шаром солі, накрити дерев'яним кружком і чи кришкою, встановивши зверху вантаж. Чим більше риби, тим важче повинен бути вантаж. Помістити ємність рибою в прохолодне місце, наприклад, в льох. через 2 дня перевірте стан розсолу - він повинен покривати всю рибу. Якщо його недостатньо, додайте додатковий розсіл з розрахунку 200 г солі 1 л води. через 3-7 днів (в залежності від розміру) риба Просолов. Дістати рибу з розсолу, промити під проточною водою і підвісити сушити, нанизавши на волосінь або зачепивши скріпки за голову. Риба сушиться від 4 до 5 діб при сухій погоді і від 6 до 8 діб при вологій. Якщо ви хочете прискорити процес сушіння (особливо в холодну пору року), розвісьте рибу над газовою плитою.


Подібні рецепти

Салат з курки і помідорів

Шоколадний торт на пікнік

Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...

Сендвіч з овочами

Сендвіч з овочами

Для всіх любителів простих, корисних і смачних сніданків хочу запропонувати класну ідею, як приготувати сендвіч з овочами і ароматними спеціями. Дуже ситний і справді смачний. рекомендую! опис приготування: Це абсолютно вегетаріанський варіант, але, при бажанні, ви звичайно ж, можете додати та...

Пиріжки «Наполеон»

Пиріжки «Наполеон»

Пиріжки "; Наполеон" дуже нагадують всім знайомий торт. Вони приготовлені з листкового тіста, а начинка — знаменитий заварний крем. Приготування пиріжків відніме у вас не більше години часу. опис приготування: Перед вами класичний рецепт приготування пиріжків "; Наполеон ";. У даних пиріжків с...

Риба в мікрохвильовці

Риба в мікрохвильовці

Побутує думка, що в мікрохвильовці можна тільки розігріти страви. Але це помилка. Хочу поділитися рецептом, як приготувати рибу в мікрохвильовці. Відмінне гаряче блюдо на швидку руку. опис приготування: Готувати в мікрохвильовці дуже просто. Хто не хоче возитися з духовкою, не любить підгорілі...

Салат з бобами і сиром

Салат з бобами і сиром

Коли за короткий час треба створити що-небудь смачненьке і швидко, я готую салат з бобами і сиром. Боби беру консервовані, сир натираю на тертці, додаю ще парочку інгредієнтів і готово! опис приготування: У салат з бобами і сиром я додаю болгарський перець. перець — соковитий і свіжий і відмін...