Рецепт Riʙʙe

Рецепт Riʙʙe
Кількість порцій: 6-8 Час приготування: 3 г. 20 хв.
Riʙʙe — це традиційне норвезьке різдвяне і новорічне блюдо, яке готується зі свинячої грудинки на реберця. М'ясо виходить дуже ароматним і соковитим — то, що треба для застілля.

опис приготування:

У Норвегії на Новий рік і Різдво прийнято готувати традиційне блюдо ріббе, що представляє собою запечене в духовці свиняче м'ясо на реберцях. Готується це блюдо набагато простіше, ніж який-небудь німецький різдвяний гусак або американська індичка, тому якщо не знаєте, що приготувати на новорічний стіл, щоб здивувати своїх гостей — спробуйте ось це норвезьке блюдо.

Ми готували ріббе на новорічний стіл в минулому році — всім дуже сподобалося, всі були ситі і задоволені. Чого і вам бажаю

Удачі в приготуванні!


  • Свиная грудинка на ребрышках со шкуркой— 3 кілограма
  • сіль— 4,5 чайних ложки
  • Перець чорний мелений— 3 чайних ложки
  • вода— 300 мілілітрів
Riʙʙe - фото крок 1 Берем вот такой кусок мяса. Ребрышки необходимо немного разрубить (на следующей фотографии увидите, як), на шкурке сделать много неглубоких надрезов (я делаю сеточку — для красоти).

Riʙʙe - фото крок 2 Кусок мяса хорошенько солим и перчим. Не поленитесь и хорошо посолите и поперчите все места надрезов, чтобы мясо идеально пропиталось солью. Посолив и поперчив мясо, кладем его в холодильник на суткитолько в таком случае мясо действительно хорошо пропитается.

Riʙʙe - фото крок 3 В идеале норвежцы используют для приготовления риббе вот такую решеткуее даже продавать, Як правило, начинают ближе к Новому году. Если такой формы с выгнутой решетки у вас нет, можно воспользоваться обыкновенной выгнутой тарелкой.

Riʙʙe - фото крок 4 Полежавшее сутки в холодильнике мясо достаем и кладем на решетку — так, як показано на фото (шкуркою вгору).

Riʙʙe - фото крок 5 На дно формы выливаем 300 мл води. Заворачиваем форму в фольгу, ставимо в розігріту до 230 градусів духовку і запікаємо 45-50 хвилин.

Riʙʙe - фото крок 6 через 45 хвилин фольгу знімаємо, температуру в духовке снижаем до 200 градусов и запекаем мясо еще полтора-два часа до готовности.

Riʙʙe - фото крок 7 Готовність перевірити нескладно — если шкурка стала хрустящей, а из надрезанного мяса течет белый сок — значить, м'ясо готове. Его можно доставать из духовки и подавать.

Riʙʙe - фото крок 8 Подавать риббе можно с любым гарниром, Котрий, на вашу думку, хорошо подойдет к этому мясу. Смачного!

Подібні рецепти

Салат з курки і помідорів

Класичний рецепт горішків

Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...

Сендвіч з овочами

Сендвіч з овочами

Для всіх любителів простих, корисних і смачних сніданків хочу запропонувати класну ідею, як приготувати сендвіч з овочами і ароматними спеціями. Дуже ситний і справді смачний. рекомендую! опис приготування: Це абсолютно вегетаріанський варіант, але, при бажанні, ви звичайно ж, можете додати та...

Пиріжки «Наполеон»

Пиріжки «Наполеон»

Пиріжки "; Наполеон" дуже нагадують всім знайомий торт. Вони приготовлені з листкового тіста, а начинка — знаменитий заварний крем. Приготування пиріжків відніме у вас не більше години часу. опис приготування: Перед вами класичний рецепт приготування пиріжків "; Наполеон ";. У даних пиріжків с...

Риба в мікрохвильовці

Риба в мікрохвильовці

Побутує думка, що в мікрохвильовці можна тільки розігріти страви. Але це помилка. Хочу поділитися рецептом, як приготувати рибу в мікрохвильовці. Відмінне гаряче блюдо на швидку руку. опис приготування: Готувати в мікрохвильовці дуже просто. Хто не хоче возитися з духовкою, не любить підгорілі...

Салат з бобами і сиром

Салат з бобами і сиром

Коли за короткий час треба створити що-небудь смачненьке і швидко, я готую салат з бобами і сиром. Боби беру консервовані, сир натираю на тертці, додаю ще парочку інгредієнтів і готово! опис приготування: У салат з бобами і сиром я додаю болгарський перець. перець — соковитий і свіжий і відмін...