Рецепт Полтавские галушки

Рецепт Полтавские галушки
Кількість порцій: 5-6 Час приготування: 45 хв.
Полтавские галушки — це оочень смачно! Не дарма цієї страви навіть поставлений пам'ятник. Готувати їх зовсім нескладно. рекомендую спробувати.

опис приготування:

Любителям виробів з тіста напевно стане в нагоді рецепт приготування полтавських галушок. Він зовсім нескладний, подавати галушки можна і з м'ясною підливою, і зі шкварками з цибулею, та й просто зі сметаною. Хочу розповісти вам, як приготувати полтавські галушки за рецептом моєї знайомої хохлушки. Це дійсно смачно. сподіваюся, що рецепт страви з фото допоможе і вам приготувати це легендарне блюдо. Дерзайте і насолоджуйтеся результатом!

  • борошно— 4-5 склянок
  • кефір— 0,5 L
  • сіль— 1 Чайна ложка
  • сода— 1 Чайна ложка(без гірки)
  • курка варена— 400 грам(для соусу)
  • часник— 4-5 зубчиків(для соусу)
  • крем— 2-3 Ст. ложок(для соусу)
  • Перець чорний мелений— 2 щіпки(для соусу)
  • Вершкове масло— 50 грам
Полтавские галушки - фото крок 1 Кефір кімнатної температури виливаємо в миску. присипаємо борошном. Потім посипаємо содою і солью.Висипаем решту борошна і тільки тепер починаємо перемішувати. Якість борошна у всіх різне, тому кількість борошна можна збільшувати або зменшувати. Тісто має бути м'яким.

Полтавские галушки - фото крок 2 Набираємо в каструлю воду і ставимо на вогонь. А тепер далі продовжуємо возитися з тестом. Ділимо тісто на смужки, а потім розрізаємо на невеликі рівні частини — це будуть галушки. Величина галушок залежить тільки від вас. але пам'ятайте — при варінні вони збільшаться приблизно в два рази!

Полтавские галушки - фото крок 3 Коли вода в каструлі закипить, обв'язуємо її марлею — галушки будуть варитися на пару. Можна робити це на ситі. Викладаємо галушки на марлю і накриваємо кришкою!!!

Полтавские галушки - фото крок 4 Варимо галушки середнього розміру хвилин 5. Готовність перевіряємо дерев'яною зубочисткою. Протыкаем галушку и, якщо на зубочистці немає тесту, значить галушки готові.

Полтавские галушки - фото крок 5 Раніше готові галушки висипали в спеціальний посуд, іменовану макітрою. Я висипаю в глиняний горщик. Поливаємо розтопленим маслом, щоб не злипалися..

Полтавские галушки - фото крок 6 Рекомендую до галушок приготувати наступну заправку. Подрібнюємо варене куряче м'ясо. Злегка обсмажуємо його на сковороді. Додаємо подрібнений часник, сіль, перець і сметану. Тушкуємо буквально кілька хвилин.

Полтавские галушки - фото крок 7 Висипаємо м'ясо з соусом в горщик з галушками і добре струшуємо-перемішуємо.

Подібні рецепти

Салат з курки і помідорів

Оладки з кабачків і помідорів

Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...

Сендвіч з овочами

Сендвіч з овочами

Для всіх любителів простих, корисних і смачних сніданків хочу запропонувати класну ідею, як приготувати сендвіч з овочами і ароматними спеціями. Дуже ситний і справді смачний. рекомендую! опис приготування: Це абсолютно вегетаріанський варіант, але, при бажанні, ви звичайно ж, можете додати та...

Пиріжки «Наполеон»

Пиріжки «Наполеон»

Пиріжки "; Наполеон" дуже нагадують всім знайомий торт. Вони приготовлені з листкового тіста, а начинка — знаменитий заварний крем. Приготування пиріжків відніме у вас не більше години часу. опис приготування: Перед вами класичний рецепт приготування пиріжків "; Наполеон ";. У даних пиріжків с...

Риба в мікрохвильовці

Риба в мікрохвильовці

Побутує думка, що в мікрохвильовці можна тільки розігріти страви. Але це помилка. Хочу поділитися рецептом, як приготувати рибу в мікрохвильовці. Відмінне гаряче блюдо на швидку руку. опис приготування: Готувати в мікрохвильовці дуже просто. Хто не хоче возитися з духовкою, не любить підгорілі...

Салат з бобами і сиром

Салат з бобами і сиром

Коли за короткий час треба створити що-небудь смачненьке і швидко, я готую салат з бобами і сиром. Боби беру консервовані, сир натираю на тертці, додаю ще парочку інгредієнтів і готово! опис приготування: У салат з бобами і сиром я додаю болгарський перець. перець — соковитий і свіжий і відмін...