Рецепт Полтавские галушки
Полтавские галушки — це оочень смачно! Не дарма цієї страви навіть поставлений пам'ятник. Готувати їх зовсім нескладно. рекомендую спробувати.
опис приготування:
Любителям виробів з тіста напевно стане в нагоді рецепт приготування полтавських галушок. Він зовсім нескладний, подавати галушки можна і з м'ясною підливою, і зі шкварками з цибулею, та й просто зі сметаною. Хочу розповісти вам, як приготувати полтавські галушки за рецептом моєї знайомої хохлушки. Це дійсно смачно. сподіваюся, що рецепт страви з фото допоможе і вам приготувати це легендарне блюдо. Дерзайте і насолоджуйтеся результатом!
- борошно— 4-5 склянок
- кефір— 0,5 L
- сіль— 1 Чайна ложка
- сода— 1 Чайна ложка(без гірки)
- курка варена— 400 грам(для соусу)
- часник— 4-5 зубчиків(для соусу)
- крем— 2-3 Ст. ложок(для соусу)
- Перець чорний мелений— 2 щіпки(для соусу)
- Вершкове масло— 50 грам
Набираємо в каструлю воду і ставимо на вогонь. А тепер далі продовжуємо возитися з тестом. Ділимо тісто на смужки, а потім розрізаємо на невеликі рівні частини — це будуть галушки. Величина галушок залежить тільки від вас. але пам'ятайте — при варінні вони збільшаться приблизно в два рази!
Коли вода в каструлі закипить, обв'язуємо її марлею — галушки будуть варитися на пару. Можна робити це на ситі. Викладаємо галушки на марлю і накриваємо кришкою!!!
Варимо галушки середнього розміру хвилин 5. Готовність перевіряємо дерев'яною зубочисткою. Протыкаем галушку и, якщо на зубочистці немає тесту, значить галушки готові.
Раніше готові галушки висипали в спеціальний посуд, іменовану макітрою. Я висипаю в глиняний горщик. Поливаємо розтопленим маслом, щоб не злипалися..
Рекомендую до галушок приготувати наступну заправку. Подрібнюємо варене куряче м'ясо. Злегка обсмажуємо його на сковороді. Додаємо подрібнений часник, сіль, перець і сметану. Тушкуємо буквально кілька хвилин.
Висипаємо м'ясо з соусом в горщик з галушками і добре струшуємо-перемішуємо.
Подібні рецепти
Оладки з кабачків і помідорів
Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...
Сендвіч з овочами
Для всіх любителів простих, корисних і смачних сніданків хочу запропонувати класну ідею, як приготувати сендвіч з овочами і ароматними спеціями. Дуже ситний і справді смачний. рекомендую! опис приготування: Це абсолютно вегетаріанський варіант, але, при бажанні, ви звичайно ж, можете додати та...
Пиріжки «Наполеон»
Пиріжки "; Наполеон" дуже нагадують всім знайомий торт. Вони приготовлені з листкового тіста, а начинка — знаменитий заварний крем. Приготування пиріжків відніме у вас не більше години часу. опис приготування: Перед вами класичний рецепт приготування пиріжків "; Наполеон ";. У даних пиріжків с...
Риба в мікрохвильовці
Побутує думка, що в мікрохвильовці можна тільки розігріти страви. Але це помилка. Хочу поділитися рецептом, як приготувати рибу в мікрохвильовці. Відмінне гаряче блюдо на швидку руку. опис приготування: Готувати в мікрохвильовці дуже просто. Хто не хоче возитися з духовкою, не любить підгорілі...
Салат з бобами і сиром
Коли за короткий час треба створити що-небудь смачненьке і швидко, я готую салат з бобами і сиром. Боби беру консервовані, сир натираю на тертці, додаю ще парочку інгредієнтів і готово! опис приготування: У салат з бобами і сиром я додаю болгарський перець. перець — соковитий і свіжий і відмін...