Рецепт Пиріг із заварним кремом

Рецепт Пиріг із заварним кремом
Кількість порцій: 5 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Идеально подходит для приготовления в любую пору, если под рукой есть определённое количество слив. Главное — не переусердствуйте с количеством слив, всього повинно бути в міру.

опис приготування:

Вместо сливы я пробовала брать абрикосы, але, на жаль, эти фрукты слишком мягкие и после запекания они "раскиселиваются". Могу порекомендовать яблоки — теж непоганий варіант! пробуйте, експериментуйте, діліться враженнями! Спробуйте, варіант, як приготувати пиріг з заварним кремом, дуже простий.

  • молоко— 350 мілілітрів
  • борошно— 200 грам
  • цукор— 100 грам
  • Тверді сливи— 15-20 штук
  • яйця— 4 штуки(для крему)
  • Кардамон в стручках— 2 штуки(для крему)
  • вершки 20%  — 200 мілілітрів(для крему)
Пиріг із заварним кремом - фото крок 1 Первым делом готовлю заварной крем. Для этого яичные желтки (4 шт.) смешиваю с сахарной пудрой (50 м) і борошном (50 м).

Пиріг із заварним кремом - фото крок 2 Ставлю на медленный огонь сливки, а когда они слегка подогреются, добавляю в кастрюльку 75 г. цукру. На две-три минуты опускаю в теплые сливки стручки кардамона (для аромату). Затем вливаю сливки в яичные желтки и энергично перемешиваю.

Пиріг із заварним кремом - фото крок 3 Полученную смесь ставлю на медленный огонь и в течение семи-восьми минут "томлю", поки маса не загусне.

Пиріг із заварним кремом - фото крок 4 Полученный крем перекладываю в отдельную мисочку и аккуратно всыпаю туда 200 г. борошна. Тесто как следует вымешиваю, чтобы получилось так, як на знімку. Затем раскатываю тесто в лепешку, діаметром приблизно 20 см.

Пиріг із заварним кремом - фото крок 5 Укладываю тесто в форму для запекания, хорошенько утрамбовывая и делая "бортики". В нескольких местах прокалываю лепешку вилкой, а потом отправляю тесто минут на 20-30 в холодильник (ни в коем случае не в морозилку!).

Пиріг із заварним кремом - фото крок 6Отправляю этот "полуфабрикат" в духовку, яка вже розігріта до 200 градусів.

Пиріг із заварним кремом - фото крок 7 В моем случае запекать пирог (торт) понадобилось около часа. Готовое блюдо посыпаю сахарной пудрой, и уже остывшее подаю на стол.

Подібні рецепти

Пиріг з коричн заварним кремом

Баскський пиріг з вишнею і заварним кремом

Рецепт приготування ароматного пирога з корицею і вершковим заварним кремом. опис приготування: Розігріти духовку до 160 градусів. Розкачати пісочне тісто на злегка посипаною борошном поверхні до товщини 3 мм. Викласти тісто у форму діаметром 22 см, вирівняти краю. Накрити тісто пергаментним п...

Пиріг із заварним кремом «Кіш»

Пиріг із заварним кремом «Кіш»

Цей рецепт пирога прийшов до нас із Франції. Кіш може бути поданий на сніданок або обід. опис приготування: Обсмажити бекон до хрусткої скоринки. Остудити і дрібно нарізати. розігріти духовку. Змастити керамічну форму для випічки маргарином. Збити яйця в мисці і вилити у форму для випічки. Дод...

Пиріг з малиною і ванільним кремом

Пиріг з малиною і ванільним кремом

Рецепт приготування пирога з ванільним кремом, збитими вершками і ягодами малини. Ванільний крем можна зробити заздалегідь за 4 дня і зберігати охолодженим в герметичному контейнері. кількість порцій: 8-10 яйця— 1 штука(тісто) густі вершки— 1 Ст. ложка(тісто) ваніль— 1/2 чайних ложки(тісто) сіл...

Пиріг з кокосовим кремом

Пиріг з кокосовим кремом

Рецепт приготування смачного пирога з кокосовим кремом. кількість порцій: 4 корж— 1 штука(для пирога) вершки— 1 штука(збиті) цукор— 1 штука кукурудзяний крохмаль— 3 Ст. ложки ванільний екстракт— 1/2 чайних ложки кокосовий екстракт— 1/4 чайних ложки мигдальний екстракт— 2 краплі складові: ...

Пиріг з шоколадним кремом ганаш

Пиріг з шоколадним кремом ганаш

Рецепт приготування пирога з мигдальними горіхами і ароматним кремом на темному шоколаді з вершками. опис приготування: Розігріти духовку до 175 градусів. зробити тісто. У кухонному комбайні подрібнити мигдаль. Додати цукор, борошно, цедру (по бажанню), сіль і перемішати. Додати масло і змішат...