Рецепт Риба по-португальськи
смачне, легке і ситне блюдо, яке прекрасно підійде для обіду або вечері в колі сім'ї. розповідаю, як приготувати рибу по-португальськи з рисом і томатним соусом!
опис приготування:
Береги Португалії омивають води Атлантичного океану, а ось річками ця країна не така багата. Не дивно, що морська риба в португальській кухні куди більш поширена, ніж річкова. Для цього рецепта риби по-португальськи прекрасно підійде скумбрія. У нас її придбати нескладно, але навіть якщо зі скумбрією не пощастило — не впадай у відчай! Будь-яка м'ясиста смачна рибка буде цілком "; в тему ";. Мій улюблений судак — в тому числі.
В оригінальному рецепті риби по-португальськи томатна паста, звичайно, не використовується, але наші помідори (тим більше магазинні) часто не можуть похвалитися ні насиченим смаком, ні ароматом. Тому я вважаю цілком припустимим додати в соус трохи томатної пасти — він стане гущі, яскравіше і смачніше. В іншому приготування риби по-португальськи не повинно доставити вам ніякої складності. хай щастить!
- філе рибне— 800 грам
- рис довгозернистий— 1 Склянка
- Цибуля ріпчаста— 2-3 штук
- помідори— 4-5 штук
- Томатна паста— 2 Ст. ложки
- часник— 2-3 зубчиків
- Вино біле сухе— 1 Склянка
- пучок петрушки— 1 штука
- чебрець сушений— 2-3 Щепоток
- Масло рослинне— 4-5 Ст. ложок
- сіль— За смаком
- гвоздика— 1-2 штук
Цибулю і часник почистити. Часник нарізати пластинками, цибуля — півкільцями.
помідори подрібнити.
Приготувати томатний соус. Для цього розігріти сковороду з рослинним маслом і обсмажити цибулю до золотистого кольору.
Додати до цибулі часник. потім викласти помідори і томатну пасту, перемішати і готувати кілька хвилин. влити вино, кинути гвоздику, посолити. Гасити на повільному вогні під кришкою.
Подрібнити петрушку і додати в сковороду. перемішати.
Нарізати рибне філе на шматочки середнього розміру.
Викласти в соус рис, перемішати. поверх риса — філе. посолити, посипати чебрецем, закрити кришкою і тушкувати на найменшому вогні до готовності риби. Розкласти по тарілках і подати на стіл!
Подібні рецепти
Копчена риба (простий рецепт)
Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...
Сендвіч з овочами
Для всіх любителів простих, корисних і смачних сніданків хочу запропонувати класну ідею, як приготувати сендвіч з овочами і ароматними спеціями. Дуже ситний і справді смачний. рекомендую! опис приготування: Це абсолютно вегетаріанський варіант, але, при бажанні, ви звичайно ж, можете додати та...
Пиріжки «Наполеон»
Пиріжки "; Наполеон" дуже нагадують всім знайомий торт. Вони приготовлені з листкового тіста, а начинка — знаменитий заварний крем. Приготування пиріжків відніме у вас не більше години часу. опис приготування: Перед вами класичний рецепт приготування пиріжків "; Наполеон ";. У даних пиріжків с...
Риба в мікрохвильовці
Побутує думка, що в мікрохвильовці можна тільки розігріти страви. Але це помилка. Хочу поділитися рецептом, як приготувати рибу в мікрохвильовці. Відмінне гаряче блюдо на швидку руку. опис приготування: Готувати в мікрохвильовці дуже просто. Хто не хоче возитися з духовкою, не любить підгорілі...
Салат з бобами і сиром
Коли за короткий час треба створити що-небудь смачненьке і швидко, я готую салат з бобами і сиром. Боби беру консервовані, сир натираю на тертці, додаю ще парочку інгредієнтів і готово! опис приготування: У салат з бобами і сиром я додаю болгарський перець. перець — соковитий і свіжий і відмін...