Рецепт Риба по-харківському
Рецепт приготування риби по-харківському багато хто пам'ятає ще з радянських часів. Для тих, хто забув — розповідаю, як приготувати це смачне і нескладне блюдо!
опис приготування:
Років двадцять тому це блюдо подавали практично у всіх кафе і столових Північної столиці (та й далеко за її межами). Сьогодні в системі громадського харчування риба по-харківському стала рідкістю, так що якщо ви хочете знову відчути (або вперше спробувати) смак цієї страви, доведеться приготувати його самостійно.
На щастя, в цьому немає нічого складного — рецепт риби по-харківському гранично простий. І по гаманцю, що називається, & Quot; чи не вдарить ";: Зазвичай це блюдо готують з найбільш доступною білої риби: минтая, xeka, тріски. звичайно, при бажанні ви можете замінити їх на більш "; благородних" судака або скумбрію, але все-таки риба по-харківському — блюдо студентське, а значить, недороге.
У радянській кулінарної традиції було прийнято сервірувати таку рибку консервованим горошком — сьогодні вибір набагато ширше: як "; супутників" для риби по-харківському підійдуть оливки, каперсами, свіжі і мариновані овочі.
- риба— 800 грам
- Картопля— 500 грам
- Цибуля ріпчаста— 2 штуки
- печериці— 5-7 штук
- борошно— 0,5 склянки
- сир твердий— 150 грам
- Масло рослинне— 0,5 склянки
- свіжа зелень— За смаком
- сіль— За смаком
- Перець чорний мелений— За смаком
посолити, поперчити і запанірувати в борошні.
Обсмажити на добре розігрітій сковороді з рослинним маслом (для зручності можна порізати на шматочки, але якщо ви будете подавати рибу на загальному блюді, то краще цілком).
Картопля вимити, почистити, обсушити, нарізати улюбленим способом (наприклад, соломкою або скибочками) і обсмажити до напівготовності. Викласти на паперові серветки.
Печериці нарізати і обсмажити на сильному вогні до рум'яного кольору.
Сир натерти на крупній тертці.
У жароміцних форму укласти шар картоплі (не забудьте його посолити!), на нього рибу і гриби. зверху — тертий сир. Відправити в розігріту до 180С духовку на 20 хвилин. Поки риба запікається, нарізати цибулю півкільцями, обваляти в залишках борошна і швидко обсмажити до золотистого кольору на сильному вогні. Викласти шумівкою на серветку.
На готову рибу викласти цибулю. Обережно перекласти на блюдо або подавати прямо у формі. Смачного!
Подібні рецепти
Копчена риба (простий рецепт)
Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...
Сендвіч з овочами
Для всіх любителів простих, корисних і смачних сніданків хочу запропонувати класну ідею, як приготувати сендвіч з овочами і ароматними спеціями. Дуже ситний і справді смачний. рекомендую! опис приготування: Це абсолютно вегетаріанський варіант, але, при бажанні, ви звичайно ж, можете додати та...
Пиріжки «Наполеон»
Пиріжки "; Наполеон" дуже нагадують всім знайомий торт. Вони приготовлені з листкового тіста, а начинка — знаменитий заварний крем. Приготування пиріжків відніме у вас не більше години часу. опис приготування: Перед вами класичний рецепт приготування пиріжків "; Наполеон ";. У даних пиріжків с...
Риба в мікрохвильовці
Побутує думка, що в мікрохвильовці можна тільки розігріти страви. Але це помилка. Хочу поділитися рецептом, як приготувати рибу в мікрохвильовці. Відмінне гаряче блюдо на швидку руку. опис приготування: Готувати в мікрохвильовці дуже просто. Хто не хоче возитися з духовкою, не любить підгорілі...
Салат з бобами і сиром
Коли за короткий час треба створити що-небудь смачненьке і швидко, я готую салат з бобами і сиром. Боби беру консервовані, сир натираю на тертці, додаю ще парочку інгредієнтів і готово! опис приготування: У салат з бобами і сиром я додаю болгарський перець. перець — соковитий і свіжий і відмін...