Рецепт Риба по-грузинськи
Якщо ви небайдужі до яскравої і пряної кавказької кухні, якщо ви любите знаменитий соус сациві, то цей простий рецепт приготування риби по-грузинськи вам обов'язково сподобається!
опис приготування:
Під соусом сациві можна готувати різну рибу — і благородну форель, і м'ясистого судака і навіть скромну тріску. Якщо раба пожирнее і ніжніше — беріть менше масла, якщо сухіше — відповідно, більше. зрозумівши, як приготувати рибу по-грузинськи (а в цьому немає нічого особливо складного!), ви зможете експериментувати, придумуючи нові варіанти цієї страви — як "; бюджетні ";, так і святкові.
Подається риба по-грузинськи холодної. В ідеалі — з білим сухим вином, м'яким лавашем і великою кількістю свіжої зелені. В цьому, самому бажаному випадку, вона з оригінальною закуски перетворюється в повноцінне самостійне блюдо — та яке!.. Але навіть на заставленому вишуканими стравами святковому столі риба по-грузинськи не згубиться, а неодмінно викличе гастрономічний захват у ваших гостей.
- риба— 500 грам
- Грецькі горіхи— 1 Склянка
- Винний оцет або гранатовий сік— 2/3 склянки
- рибний бульйон— 1 Склянка
- Цибуля ріпчаста— 3 штуки
- часник— 3-4 зубчиків
- Koriandr— 1 Чайна ложка
- Ucho-сунелі (пажитник, fenugrek) — 1 Чайна ложка
- Лавровий лист— 2 штуки
- Перець запашний горошком— 5-6 штук
- кориця мелена— 0,5 чайних ложки
- гвоздика— 3-4 штук
- Вершкове масло— 100 грам
- Перець стручковий— За смаком
- свіжа зелень— За смаком(петрушка, Braai)
- борошно— 2-3 Ст. ложок
Обваляти шматочки філе в борошні і обсмажити на майже сухій сковороді до золотистого кольору.
Цибулю почистити і дрібно нарізати. Викласти в сковороду, де смажилася риба (можна використовувати також сотейник або каструлю з товстим дном) і спасерувати на помірному вогні. Додати вершкове масло.
Грецькі горіхи, часник і стручковий перець подрібнити за допомогою блендера або м'ясорубки.
Викласти в сковороду з цибулею, перемішати. Вести оцет і рибний бульйон, посолити і додати спеції.
варити соус 10-15 хвилин на повільному вогні. Він повинен бути досить густим і майже однорідним. Шматочки риби обережно викласти в сотейник і прогріти протягом декількох хвилин. Потім вимкнути вогонь, остудити блюдо до кімнатної температури, а потім прибрати в холодильник на 1 час. Смачного!
Подібні рецепти
Цвітна капуста в клярі і панірувальних сухарях
Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...
Сендвіч з овочами
Для всіх любителів простих, корисних і смачних сніданків хочу запропонувати класну ідею, як приготувати сендвіч з овочами і ароматними спеціями. Дуже ситний і справді смачний. рекомендую! опис приготування: Це абсолютно вегетаріанський варіант, але, при бажанні, ви звичайно ж, можете додати та...
Пиріжки «Наполеон»
Пиріжки "; Наполеон" дуже нагадують всім знайомий торт. Вони приготовлені з листкового тіста, а начинка — знаменитий заварний крем. Приготування пиріжків відніме у вас не більше години часу. опис приготування: Перед вами класичний рецепт приготування пиріжків "; Наполеон ";. У даних пиріжків с...
Риба в мікрохвильовці
Побутує думка, що в мікрохвильовці можна тільки розігріти страви. Але це помилка. Хочу поділитися рецептом, як приготувати рибу в мікрохвильовці. Відмінне гаряче блюдо на швидку руку. опис приготування: Готувати в мікрохвильовці дуже просто. Хто не хоче возитися з духовкою, не любить підгорілі...
Салат з бобами і сиром
Коли за короткий час треба створити що-небудь смачненьке і швидко, я готую салат з бобами і сиром. Боби беру консервовані, сир натираю на тертці, додаю ще парочку інгредієнтів і готово! опис приготування: У салат з бобами і сиром я додаю болгарський перець. перець — соковитий і свіжий і відмін...