Рецепт Праліне з волоських горіхів з медом

Рецепт Праліне з волоських горіхів з медом
Кількість порцій: 6 Час приготування: 20 хв.
Рецепт приготування праліне з волоських горіхів, меду, коричневого цукру і топленого масла.

опис приготування:

праліне (Францем. праліне) - це традиційний французький десерт у формі цукерок з горіхів, обсмажених в цукрі. Цей десерт названий на честь французького кондитера Плессі-Пралін, який створив десерт з тертого мигдалю та інших горіхів, перемішаних з зацукрованим медом, шматочками шоколаду і залитих паленим цукром. Зараз праліне використовується в різних десертах, для приготування начинок, прикраси тістечок, тортів і морозива.

  • меду— 2 Ст. ложки
  • світло-коричневого цукру— 2 Ст. ложки
  • топленого масла— 1 Ст. ложка
  • солі— 1/4 чайних ложки
Праліне з волоських горіхів з медом - фото крок 1 1. перемішати мед, коричневий цукор, грецькі горіхи, топлене масло і сіль у великій мисці.

Праліне з волоських горіхів з медом - фото крок 2 2. Викласти суміш тонким шаром на деко, застелене пергаментним папером.

Праліне з волоських горіхів з медом - фото крок 3 3. Випікати в попередньо розігрітій до 175 градусів духовці на середній стійці протягом 8 хвилин, поки цукор і мед не розтопиться до утворення карамелі.

Праліне з волоських горіхів з медом - фото крок 4 4. Дістати деко з духовки і за допомогою металевого шпателя перемішати горіхи так, щоб карамель рівномірно покривала їх.

Праліне з волоських горіхів з медом - фото крок 5 5. Повернути деко назад в духовку і запікати ще 3 хвилини. через 3 хвилини знову перемішати горіхи і поставити деко в духовку ще на 3 хвилини. До цього часу праліне придбає насичений золотисто-коричневий колір і виражений горіховий запах.

Праліне з волоських горіхів з медом - фото крок 6 6. Дістати праліне з духовки і дати охолонути, розмішавши шпателем.

Праліне з волоських горіхів з медом - фото крок 7 7. Як тільки праліне охолоне, сформувати з нього великі купки, які потім розламати на маленькі шматки за допомогою ложки, ножа або руками. Праліне краще їсти відразу, але також можна заморозити в герметичному контейнері.

Подібні рецепти

Салат з червоної капусти, пекінської капусти і горіхів

Молоко з волоських горіхів

Рецепт приготування салату з червоної капусти, пекінської капусти, яблук, запечених горіхів пекан в кленовому сиропі і заправкою з гірчиці, яблучного оцту, кленового сиропу і рослинного масла. опис приготування: Цей легкий хрусткий салат з капусти, яблук і горіхів зарядить вас відмінним настро...

Пиріг з медом в мультиварці

Пиріг з медом в мультиварці

Будь-яка випічка, до складу якої входить мед, вже сама по собі смачна. Цей рецепт приготування пирога з медом в мультиварці не став винятком з правил. опис приготування: Сьогодні я хочу поділитися з вами відмінним рецептом приготування пирога з медом в мультиварці, який обов'язково сподобаєть...

Пиріжки з сиром і медом

Пиріжки з сиром і медом

Рецепт приготування солодких пиріжків з сиром і медом. Грецька кухня. кількість порцій: 70 сир— 1 кілограм(myzithra або rikotta) мелена кориця— 2 чайних ложки цукор— 2 Ст. ложки яйце— 1 штука тісто— 430 грам(листкове) мука— 1 штука(для робочої поверхні) оливкова олія— 1 штука мідь— 1 штука ...

Здобні пряники з медом і корицею

Здобні пряники з медом і корицею

Ці пряники із здобного тіста готуються на основі яєць і сметани з додаванням кориці і меду, що надає їм пряний аромат і яскравий смак. Така випічка точно припаде до смаку як дорослим, так і дітям. опис приготування: Тісто для здобних пряників з медом і корицею не слід робити тугим. Тоді готові...

Помідори з медом на зиму

Помідори з медом на зиму

Якщо ви любите консервовані солодкі помідори, то рецепт з медом вам неодмінно сподобається. Беріть на замітку, від такої заготовки все точно будуть в захваті! опис приготування: Помідори з медом на зиму — легка і проста заготовка. Для тих, хто вважає за краще самостійно консервувати овочі — це...